Πώς να αντιμετωπίσετε μόνοι σας έναν μύκητα μεταξύ των ποδιών

Ο μύκητας του δέρματος των ποδιών ή η μυκητίαση, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, επηρεάζει κάθε πέμπτο κάτοικο του πλανήτη μας. Αυτή η ασθένεια, αν και δεν είναι θανατηφόρα, συνοδεύεται από πολύ δυσάρεστα συμπτώματα: σοβαρό κνησμό, ξεφλούδισμα του δέρματος μεταξύ των δακτύλων, ερυθρότητα και δυσάρεστη μυρωδιά. προχωρήστε από τα πόδια. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως για να απαλλαγείτε από την ασθένεια στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης. Εάν αυτό δεν συμβεί, η ασθένεια θα μετακινηθεί σε ένα χρόνιο στάδιο και θα είναι πολύ δύσκολο για το αγιόκλημα να απαλλαγεί από τα συμπτώματα του μύκητα του δέρματος.

Μύκητας μεταξύ των ποδιών ενός άνδρα

Συμπτώματα της νόσου

Οι αιτιολογικοί παράγοντες της μυκητίασης μπορεί να είναι:

 • μανιτάρια
 • Δερματόφυτα;
 • Μαγιά.

Ανάλογα με τον τύπο του μύκητα που προκάλεσε την ασθένεια, τα συμπτώματα της νόσου διαφέρουν:

 • Η μούχλα αναπτύσσεται κυρίως το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός, όταν το δέρμα αραιώνεται.
 • Μια ασθένεια που προκαλείται από μαγιά που εξαπλώνεται όχι μόνο στις περιοχές μεταξύ των δακτύλων αλλά και στις πλάκες των νυχιών.
 • Η ασθένεια που προκαλείται από τα δερματόφυτα αρχίζει να εκδηλώνεται στο μικρό δάχτυλο ή στις περιοχές δίπλα στον αντίχειρα και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε ολόκληρο το πόδι.

Τα συμπτώματα της μυκητίασης διαφέρουν ανάλογα με το στάδιο της νόσου:

 1. Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της νόσου, δεν υποπτεύονται όλοι όσοι την πάσχουν ότι έχουν μυκητιασική λοίμωξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ασθένεια εκδηλώνεται ως μικρές ρωγμές, φαγούρα μεταξύ των δακτύλων, αυξημένη απολέπιση και ξηρότητα στις πληγείσες περιοχές.
 2. Στην ενεργή φάση, η ερυθρότητα που δεν έχει υποστεί αγωγή σχηματίζεται μεταξύ των δακτύλων, το ξεφλούδισμα εντείνεται με την εμφάνιση κυψελών γεμάτων με υγρό. Υπάρχει μια φλεγμονώδης διαδικασία, οίδημα των ιστών και χύσιμο της επιδερμίδας.
 3. Το προχωρημένο στάδιο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση πύου, φλεγμονής, ερυθρότητας και πρήξιμο. Τα πόδια φαγούρα αφόρητα. Το δέρμα γεμίζει με βαθιές ρωγμές και συνεχώς βρέχεται. Τα έλκη και οι πληγές μοιάζουν με μία μόνο πληγή. Τα νύχια ξεκινούν από το κρεβάτι.

Ο εντοπισμός των μυκητιάσεων στο σπίτι είναι εύκολος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε τα πόδια σας σε ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για λίγα δευτερόλεπτα. Το υπερμαγγανικό κάλιο δίνει στο υγιές δέρμα μια ροζ απόχρωση, ενώ οι περιοχές με μύκητα μεταξύ των δακτύλων διατηρούν το ίδιο χρώμα. Αυτή η αντίδραση συνδέεται με δομικές αλλαγές στο δέρμα.

φαρμακευτική αγωγή

Εάν υπάρχει ακόμη και μια υποψία μυκητιασικής λοίμωξης, θα πρέπει να δείτε αμέσως έναν δερματολόγο. Μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί να διακρίνει τις μυκητιάσεις από άλλες παρόμοιες δερματολογικές παθήσεις και να συνταγογραφήσει μια αποτελεσματική θεραπεία κατά ενός συγκεκριμένου παθογόνου.

Στο αρχικό στάδιο της νόσου, η αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ειδικά φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό. Τις περισσότερες φορές, τα φάρμακα χρησιμοποιούνται με τη μορφή αλοιφών και κρεμών.

Πριν από τη χρήση, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε τα πόδια σε ένα ζεστό λουτρό σόδας, αραιώνοντας 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο νερού. μεγάλο. Μαγειρική σόδα. Τα μαξιλαράκια πρέπει να σκουπίζονται στεγνά και το προϊόν να εφαρμόζεται με τρίψιμο καλά.

Στην ενεργή και παραμελημένη φάση, η χρήση αποκλειστικά εξωτερικών μέσων δεν επαρκεί για την υψηλής ποιότητας θεραπεία μύκητας. Σε αυτήν την περίπτωση, συνταγογραφείται επιπλέον η χορήγηση φαρμάκων στο εσωτερικό. Αυτό πρέπει να γίνει αυστηρά σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Εάν η ασθένεια έχει προχωρήσει πολύ και η διαδικασία μόλυνσης έχει επηρεάσει όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα εσωτερικά όργανα, τότε η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο σε νοσοκομείο με ισχυρά φάρμακα.

Αλοιφή διοξοτετραϋδροξυτετραϋδροναφθαλίνης

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη διαγεννητική μυκητίαση, την ονυχομυκητίαση, μια ασθένεια που προκαλείται από δερματοφύτωση. Το κύριο δραστικό συστατικό αυτής της αλοιφής είναι το οξολινικό οξύ, το οποίο διεισδύει στο δέρμα και καταστρέφει τα κύτταρα του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου.

Το αντιδραστήριο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές μετά τον ατμό σε σόδα. Εφαρμόστε 2-3 φορές την ημέρα για 30 ημέρες. Μια θεραπεία είναι αρκετή για να απαλλαγούμε από το αρχικό στάδιο της μόλυνσης. Είναι αδύνατο να θεραπευτεί μια παραμελημένη ασθένεια με αυτήν την αλοιφή.

Σαλικυλική αλοιφή

Το σαλικυλικό οξύ δρα ως δραστικό συστατικό που σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα τον αιτιολογικό παράγοντα της νόσου. Η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα μετά τον ατμό των άκρων.

Η διάρκεια του μαθήματος εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και κυμαίνεται από 3 εβδομάδες έως και ενάμιση μήνα. Η αλοιφή μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσει την προχωρημένη μυκητίαση, αλλά είναι αρκετά τοξικό φάρμακο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από μυκητιασικές λοιμώξεις σε παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Μπορεί να εμφανιστεί πόνος, κάψιμο ή κνησμός σε αυτήν την περιοχή αμέσως μετά τη χρήση του προϊόντος. Έτσι εκδηλώνεται το αποτέλεσμα. Οι δυσάρεστες αισθήσεις εξαφανίζονται μετά από 20-30 λεπτά.

Αλοιφή θείου

Αυτή είναι μια άλλη φθηνή αλλά αποτελεσματική θεραπεία για το πόδι του αθλητή. Το δραστικό συστατικό είναι το θείο, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του μύκητα μεταξύ των γεννητικών οργάνων.

Η διάρκεια της θεραπείας με αλοιφή θείου εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και κυμαίνεται από 4 εβδομάδες έως αρκετούς μήνες. Το εργαλείο πρέπει να τρίβεται μόνο στις κατεστραμμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα. Το φάρμακο δεν έχει τοξική δράση, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη θεραπεία παιδιών και εγκύων.

Τριβή ιωδίου

Αυτό το φάρμακο είναι από καιρό γνωστό ως εξαιρετικό αντισηπτικό. Στα πρώτα στάδια της νόσου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των λοιμώξεων.

Σε αυτήν την περίπτωση, το διάλυμα αλκοόλης εφαρμόζεται αδιάλυτο στις περιοχές εντοπισμού της βλάβης με ένα βαμβάκι. Η διαδικασία πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα έως ότου υπάρξει βελτίωση. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνιστάται να κάνετε ποδόλουτρα διαλύοντας μια μικρή ποσότητα ιωδίου σε ζεστό νερό.

Βορικό οξύ

Αυτό είναι ένα άλλο καλό αντισηπτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση λοιμώξεων. Συνήθως κάνουν ζεστά λουτρά με βορικό οξύ πριν πάτε για ύπνο. Για να το κάνετε αυτό, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο ζεστού νερού. μεγάλο. Σκόνη και χαμηλώστε τα πόδια σας εκεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα πόδια σκουπίζονται απαλά.

Επιπλέον, μπορείτε να πασπαλίζετε τις πληγείσες περιοχές με βορικό οξύ σε σκόνη και να φοράτε κάλτσες. Το πρωί, ξεπλύνετε τα υπολείμματα του προϊόντος και σκουπίστε τα πόδια σας στεγνά.

Το βορικό οξύ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εγκύων ή θηλάζοντων γυναικών ή παιδιών.

Γλυκερίνη

Αυτό το φαρμακευτικό παρασκεύασμα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με επιτραπέζιο ξύδι. Για τη θεραπεία θα χρειαστείτε:

 • 20 ml γλυκερίνης.
 • 20 ml επιτραπέζιο ξύδι.

Χρήση:

 1. Συνδυάστε τα συστατικά σε γυάλινο δοχείο.
 2. Για να ανακατέψετε καλά.
 3. Απλώστε σε βαμβάκι.
 4. Εφαρμόστε το στη φθαρμένη περιοχή του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
 5. Η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται καθημερινά έως την έναρξη της βελτίωσης.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να απαλλαγείτε από το πόδι του αθλητή. Τις περισσότερες φορές, οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με τη μορφή λουτρών. Προετοιμάζονται το βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο. Για το μπάνιο, πρέπει να συνδυάσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% με την ίδια ποσότητα νερού και να το χαμηλώσετε στο πόδι. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 30 λεπτά. Μετά από αυτό, τα πόδια πρέπει να σκουπιστούν καλά.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι κατάλληλο ως φάρμακο για τις μυκητώσεις σε διάφορα στάδια της νόσου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοια λουτρά ως προληπτικό μέτρο.

Πολύπλοκα μέσα

Εάν η ασθένεια έχει περάσει από το αρχικό στάδιο σε ενεργό ή παραμελημένο στάδιο, τότε η χρήση αλοιφών από μόνη της δεν αρκεί για να επιτευχθεί αποτελεσματικό αποτέλεσμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο γιατρός συνήθως συνταγογραφεί σύνθετη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την ταυτόχρονη χρήση φαρμάκων εντός και εκτός με φάρμακα με το ίδιο όνομα με τη μορφή αλοιφών ή κρεμών.

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία της διαγεννητικής μυκητίασης:

Επώνυμο περιγραφή
Κετοκοναζόλη Το φάρμακο διατίθεται με τη μορφή δισκίων. Εξουδετερώνει αποτελεσματικά το πόδι του αθλητή, τη μυκητίαση και την ονυχομυκητίαση (μύκητας των νυχιών). Για εξωτερική χρήση, μπορεί να εφαρμοστεί μια αντίστοιχη κρέμα ή σαμπουάν
Κλοτριμαζόλη Το εργαλείο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους περισσότερους τύπους μυκητιακών παθογόνων. Παράγεται σε διάφορες μορφές που σας επιτρέπουν να απαλλαγείτε από την ασθένεια σε διαφορετικά στάδια και να ενεργείτε με πολύπλοκους τρόπους
Τερβιναφίνη Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για να απαλλαγείτε από τα σημάδια του μύκητα. Η πλήρης επούλωση είναι δυνατή μετά τη λήψη των χαπιών για περίοδο 30 ημερών. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα: αυτό θα κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική. Το φάρμακο εξαλείφει διάφορους τύπους μολυσματικών παραγόντων

Η χρήση λαϊκών μεθόδων

Οι μέθοδοι θεραπείας μυκητιασικών λοιμώξεων που σχετίζονται με εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φάρμακα. Ως ανεξάρτητη θεραπεία, οι εναλλακτικές μέθοδοι είναι αποτελεσματικές μόνο στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης της νόσου, όταν η περιοχή των προσβεβλημένων περιοχών του δέρματος είναι ασήμαντη και τα συμπτώματα δεν είναι έντονα.

Διάφορες θεραπείες στο σπίτι χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία μυκητιάσεων μεταξύ των ποδιών.

λούτρο

Αποτελεσματικές συνταγές μπάνιου:

Όνομα μπάνιου συνταγή Χαρακτηριστικά χρήσης
Ευφορία
 1. 100 γραμμάρια μίσχων και βοτάνων γάλακτος ρίχνουν 1 λίτρο βραστό νερό
 2. Επιμείνετε κάτω από το καπάκι για 3 ώρες και τυλίξτε το δοχείο με μια ζεστή κουβέρτα
Βυθίστε τα πόδια σας στην μπανιέρα και περιμένετε 40 λεπτά. Εκτελέστε τις διαδικασίες κάθε 3 ημέρες
Αλάτι και σόδα Ανακατέψτε 1 λίτρο ζεστό νερό 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Επιτραπέζιο αλάτι ή θαλασσινό αλάτι και την ίδια ποσότητα σκόνης ψησίματος Βυθίστε τα πόδια σας στο διάλυμα και κρατήστε το για 30 λεπτά. Πραγματοποιείτε διαδικασίες καθημερινά έως ότου εξαφανιστούν τα συμπτώματα
Πίκρα
 1. Ανακατέψτε 150 g αψιθιάς με 1 λίτρο βραστό νερό.
 2. Ζεσταίνετε στο ατμόλουτρο για 30 λεπτά.
 3. φίλτρο
Κρατήστε τα πόδια σας στο ζωμό για 30 λεπτά. Κάνετε διαδικασίες κάθε δεύτερη μέρα
Με celandine
 1. 2 TBSP. l Ξηρά celandine αναμιγνύεται με 1 λίτρο βραστό νερό.
 2. Καλύψτε και αφήστε να κρυώσει.
 3. βάρος
Βυθίστε τα πόδια σας στην έγχυση και κρατήστε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δεύτερη μέρα
ανθρακούχο νερό Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο ζεστό νερό. μεγάλο. Μαγειρική σόδα
 1. Βυθίστε τα πόδια σας στο διάλυμα και κρατήστε το για 30 λεπτά.
 2. Μετά το μπάνιο, ξεπλύνετε και σκουπίστε τα πόδια σας στεγνά
ξύδι Ρίξτε ξύδι μήλου ή κρασιού σε ένα ευρύ δοχείο
 1. Βυθίστε τα πόδια σας στο υγρό για 15 λεπτά.
 2. Πλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό.
 3. Λιπάνετε τις περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα με ιώδιο
Καφετέρια
 1. 10 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. αλεσμένου φυσικού καφέ, παρασκευάστε 2 λίτρα βραστό νερό.
 2. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου
 1. Βυθίστε τα πόδια σας στο διάλυμα και κρατήστε το για 30 λεπτά.
 2. Κάντε τις διαδικασίες δύο φορές την ημέρα

Λοσιόν

Λοσιόν που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μύκητας:

Που σημαίνει συνταγή Χαρακτηριστικά χρήσης
Χυμός κρεμμυδιού Πιέστε το χυμό 1 κρεμμυδιού αφού το περάσετε από ένα μύλο κρέατος
 1. Βυθίστε ένα βαμβάκι σε υγρό και απλώστε το στις περιοχές με μανιτάρια.
 2. Αφήστε το για μια νύχτα.
 3. Αφαιρέστε τη νεκρή επιδερμίδα το πρωί
Υπερμαγγανικό κάλιο Διαλύστε μερικούς κρυστάλλους υπερμαγγανικού καλίου σε ζεστό νερό, έτσι ώστε το διάλυμα να γίνει ανοιχτό ροζ χρώμα
 1. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο διάλυμα και εφαρμόστε το σε περιοχές με μανιτάρια για 20 λεπτά.
 2. Πλύνετε καλά τα πόδια σας
Μηλόξυδο Μουλιάστε ένα βαμβάκι 9% σε επιτραπέζιο ξύδι
 1. Εφαρμόστε σε κατεστραμμένες περιοχές.
 2. Τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
 3. Πλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό
Ξίδι κρασιού Μουλιάστε ένα βαμβάκι με ξύδι κρασιού
 1. Εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή όλη τη νύχτα.
 2. Φορέστε καθαρές κάλτσες.
 3. Αφαιρέστε τη νεκρή επιδερμίδα το πρωί
Ξύδι τσάι
 1. 1 TBSP. Συνδυάζω μαύρο τσάι με 200 ml βραστό νερό.
 2. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και στραγγίστε.
 3. Ρίξτε 0, 5 κουταλιά της σούπας. ξύδι επιτραπέζιο 9%
Βρέξτε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή όλη τη νύχτα

Χρίω

Αποτελεσματικές σπιτικές αλοιφές για διαγεννητικές μυκήσεις:

Επώνυμο συνταγή Χαρακτηριστικά χρήσης
Αλοιφή σκόρδου
 1. Τρίψτε το σκόρδο σε μάζα 1 κουταλάκι του γλυκού.
 2. Ανακατέψτε με 1 κουταλάκι του γλυκού. Βούτυρο.
 1. Αντιμετωπίστε τις πληγείσες περιοχές.
 2. Κλείστε με έναν επίδεσμο.
 3. Αφήστε το για μια νύχτα
Αλοιφή κρεμμυδιού
 1. Πιέστε το χυμό από το φρέσκο κρεμμύδι.
 2. Συνδυάστε με την ίδια ποσότητα ζελέ πετρελαίου
 1. Τρίψτε την αλοιφή σε προβληματικές περιοχές της επιδερμίδας.
 2. Αφήστε να διανυκτερεύσει

Πίσσα σημύδας

Ένα καλό αποτέλεσμα στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της μυκητίασης επιτυγχάνεται με τη χρήση πίσσας σημύδας:

 1. Είναι καλό να ψεκάσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό.
 2. Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη στρώση πίσσας σημύδας σε περιοχές με μυκητίαση.
 3. Τυλίξτε με μια πετσέτα ή άλλο φυσικό πανί.
 4. Αφήστε το για 2 ώρες.
 5. Μην ξεπλύνετε για 2 ημέρες.

Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί 5 φορές. Στα πρώτα σημάδια ασθένειας, αυτή η μέθοδος θεραπείας σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τη μόλυνση χωρίς να καταφύγετε σε φάρμακα.

Χαρακτηριστικά θεραπείας σε παιδιά και έγκυες γυναίκες

Οι μυκητιάσεις στη διαγεννητική περιοχή των ποδιών μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω χαμηλής ανοσίας ή μετά τη λήψη μικροτραυμάτων του δέρματος των ποδιών.

Κατά τα πρώτα σημάδια του διαγεννητικού μύκητα, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό για ακριβή διάγνωση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να συνταγογραφήσετε μόνοι σας τη θεραπεία.

Εάν για τη θεραπεία ενηλίκων χωρίς αντενδείξεις όλα τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς, τότε για τη θεραπεία παιδιών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μη τοξικοί τοπικοί παράγοντες. Τα συστηματικά φάρμακα δεν χρησιμοποιούνται στην παιδική ηλικία λόγω τοξικότητας. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην προκαλέσετε την ασθένεια και να δράσετε έγκαιρα.

Συνήθως, μια μυκητιασική λοίμωξη αντιμετωπίζεται με τερβιναφίνη με τη μορφή κρέμας ή αλοιφής. Σε αυτήν την περίπτωση, η θεραπεία πρέπει να είναι φυσική:

 • 10 ημέρες με την αλοιφή.
 • 10 ημέρες έκπτωση.

Πρέπει να επαναλάβετε την πορεία έως ότου τα σημάδια βλάβης να εξαφανιστούν εντελώς.

Σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο της μυκητίασης, οι ειδικοί συνιστούν το συνδυασμό θεραπείας με εξωτερικά αντιμυκητιασικά φάρμακα με τη χρήση αντιβακτηριακών φαρμάκων. Το ειδικό θεραπευτικό σχήμα πρέπει να συνταγογραφείται από ειδικό.

Πρέπει επίσης να δίνεται προσοχή κατά τη θεραπεία του μύκητα μεταξύ των δακτύλων σε έγκυες γυναίκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της γυναίκας, απαγορεύονται πολλά εσωτερικά φάρμακα. Αυτό περιλαμβάνει ισχυρά αντιμυκητιασικά φάρμακα. Μετά από σύσταση ενός γιατρού, πρέπει να εφαρμόσετε αλοιφές κλοτριμαζόλης ή ναφτιφίνης. Είναι απαραίτητο να τα συνδυάσετε με θεραπεία με λαϊκές θεραπείες. Οι πιο δημοφιλείς λαϊκές θεραπείες είναι διάφορα λουτρά.