Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών με μηλόξυδο;

Ο μύκητας των νυχιών (ονυχομυκητίαση) είναι μια ασθένεια των ποδιών και των νυχιών που προκαλείται από δερματόφυτα. Η παθολογία είναι μεταδοτική στη φύση, ένα παθογόνο παράσιτο - ο αιτιολογικός παράγοντας της μόλυνσης εξαπλώνεται σε όλο το σώμα μέσω του λεμφικού κυκλοφορικού συστήματος.

Οι μύκητες των νυχιών, όπως πολλές ασθένειες, μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά με λαϊκές μεθόδους. Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με τέτοια κεφάλαια είναι προφανή - διαθεσιμότητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα. Το μηλόξυδο για τους μύκητες των νυχιών των ποδιών λειτουργεί όπως κάθε αντισηπτικό κατά των παρασίτων:

 • Το ξύδι δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο πάχος των νυχιών.
 • Η υψηλή οξύτητα είναι επιβλαβής για τα σπόρια των μυκήτων, σταματά τη διαδικασία ανάπτυξης και αναπαραγωγής.

θεραπευτικές επιλογές

Ανάλογα με το στάδιο και τον τύπο της νόσου, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές θεραπείας για τον μύκητα των νυχιών:

 • Στα αρχικά στάδια, ενώ αλλάζει το χρώμα των νυχιών, η αρχική καταστροφή της δομής, παρέχεται επαρκής θεραπεία με τη χρήση λαϊκών μεθόδων: λοσιόν, λουτρά, αλοιφές.
 • Εάν ο μύκητας έχει αναπτυχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαγιγνώσκεται μια παραμελημένη μορφή, η πλάκα έχει γίνει βρώμικη κίτρινη, έχει γίνει γκρίζα, έχει γίνει ανώμαλη, θρυμματίζεται κατά μήκος των περικοπών των νυχιών, είναι απαραίτητο να προσθέσετε από του στόματος αντιμυκητιακά φάρμακα στις λαϊκές μεθόδους .

Βασικοί κανόνες για τη χρήση του φαρμάκου

Ένας τόσο απλός μηχανισμός καθιστά αποτελεσματική τη θεραπεία της μυκητίασης με μηλόξυδο, με την επιφύλαξη των κανόνων:

 1. Προσεκτική επιλογή της ουσίας: οι πρώτες ύλες - μηλόξυδο - πρέπει να είναι φυσικά, χωρίς ακαθαρσίες, χημικά πρόσθετα. Το Apple Essence είναι εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι.
 2. Λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις: αποτρέψτε τον κίνδυνο εξάπλωσης μυκήτων αυξάνοντας τις απαιτήσεις υγιεινής, χρησιμοποιήστε προσωπικά είδη (πετσέτες, παντόφλες), πλύνετε πετσέτες και κάλτσες μετά τη χρήση.
 3. Ακολουθήστε αυστηρά τη συνταγή και τις επιλογές για τη χρήση του φαρμάκου.

Μέθοδος αριθμός 1: λουτρά

Τα λουτρά γεμάτα με μια σύνθεση επιβλαβή για τον μύκητα είναι ένα αποδεδειγμένο μέσο θεραπείας της νόσου. Το μηλόξυδο έχει ισχυρή καταστροφική επίδραση στον μύκητα.

εκπαίδευση

Τα φαρμακευτικά λουτρά παρασκευάζονται για τη θεραπεία των μυκήτων ως εξής:

 • Παίρνουμε ξύδι (400-800 ml) και το αδειάζουμε σε ένα δοχείο για τη διαδικασία.
 • Πλύνετε καλά τα πόδια μου, οι κατεστραμμένες περιοχές στα νύχια πρέπει πρώτα να βράσουν δυνατά στον ατμό, κόψτε τις σφραγίδες.

διαδικασία

 • Βουτήξτε τα πόδια σας σε ένα γεμάτο σκεύος, κάντε μπάνιο για 10-15 λεπτά, στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα, φορέστε κάλτσες από φυσικά υλικά (κατά προτίμηση βαμβάκι).
 • Για να φέρει αποτελέσματα η θεραπεία, οι πρώτες 7 μέρες λουσίματος θα πρέπει να γίνονται πρωί και βράδυ και μετά κάθε 3 μέρες.
 • Εάν υπάρχουν πληγές ή σκισίματα στα πόδια, είναι πιθανό η διαδικασία να είναι επώδυνη. Για να μειώσετε την καύση, αραιώστε το μηλόξυδο με νερό (2: 1).

Μετά τη χρήση της πετσέτας, πρέπει να πλυθεί καλά για να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης.

Μέθοδος αριθμός 2: κομπρέσες

Κομπρέσες με μηλόξυδο και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά δρουν κατά της ανάπτυξης του μύκητα.

Επιλογές συμπίεσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης μιας λοίμωξης με λοσιόν:

 • Μια μπατονέτα (γάζα) βρέχεται με μηλόξυδο και εφαρμόζεται στα σημεία που έχουν καταστραφεί τα νύχια.
 • Μπορείτε να θεραπεύσετε τη μόλυνση με ένα μείγμα που έχει τη σύσταση πάστας. Στη σύνθεσή του, μηλόξυδο (δύο κουταλιές της σούπας) συνδυάζεται με σόδα (μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα).
 • Η γλυκερίνη αναμιγνύεται με μηλόξυδο σε ίσες αναλογίες (μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό έλαιο). Η θεραπεία με αυτό το μείγμα μανιταριών συνιστάται όχι μόνο για βλάβες των νυχιών, αλλά και για το δέρμα.
 • Μια κομπρέσα αλκοολούχου βάμματος ιωδίου (3 σταγόνες) με μηλόξυδο (1 κουταλιά της σούπας) βοηθάει καλά.
 • Καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη θεραπεία του μύκητα με λοσιόν ιωδίου, καθώς και με μείγμα λεμονιού, σόδας και νερού.

χαρακτηριστικά εφαρμογής

Συνιστάται να βάζετε κομπρέσες στην κατεστραμμένη περιοχή τη νύχτα. Μπορείτε να εφαρμόσετε λοσιόν κατά τη διάρκεια της ημέρας - σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε τουλάχιστον τρεις ώρες.

 • Η κομπρέσα θα μαλακώσει την πλάκα των νυχιών, γεγονός που της επιτρέπει να αφαιρεθεί με ψαλίδι.
 • Οι λοσιόν είναι αποτελεσματικές όταν υπάρχει μια αρχική μορφή ασθένειας των νυχιών.
 • Δεδομένου ότι το ξύδι έχει ξηραντικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια κρέμα για την ενυδάτωση του δέρματος στα πόδια μετά το τέλος της συνεδρίας λοσιόν και άλλων διαδικασιών.

Μέθοδος αριθμός 3: αλοιφές και μείγματα

Στην αντιμετώπιση του μύκητα αποτελεσματική είναι η χρήση αλοιφών με βάση το μηλόξυδο. Η θεραπεία με αλοιφές με ξύδι, όπως και άλλες λαϊκές θεραπείες, απαιτεί συμμόρφωση με τις οδηγίες.

Κρέμα μηλόξυδου για μύκητες νυχιών

επιλογές αλοιφής

Εμπειρικά ελεγμένες αλοιφές κατά του μύκητα, το κύριο συστατικό των οποίων είναι το μηλόξυδο:

 • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα Kalanchoe (100 g) και προσθέτουμε ξύδι (1 κουταλάκι του γλυκού), μέλι (10 g), λάδι ευκαλύπτου (30 g). Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία του μύκητα, κρατήστε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος για 3 ημέρες. Η θεραπεία γίνεται με επάλειψη του προσβεβλημένου νυχιού.
 • Για να απαλλαγείτε από την ονυχομυκητίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη αλοιφή: φθαλικός διμεθυλεστέρας, ελαιόλαδο, γλυκερίνη αναμιγνύονται με ξύδι σε ίσες αναλογίες. Εφαρμόστε την αλοιφή το βράδυ, ξεπλύνετε με απορρυπαντικό το πρωί.

μείγματα ξυδιού

Με τη βοήθεια αυτών των συνταγών, οι μακρινοί μας πρόγονοι πολέμησαν με επιτυχία τη μόλυνση των νυχιών και νίκησαν τον μύκητα.

 1. Ένα μείγμα από ξύδι και μέλι. Μπορείτε να ανακατέψετε μέλι και ξύδι σε ίσα μέρη και να το εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 2. Εναλλασσόμενα λουτρά με ξύδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου (2 μέρη 2% υπεροξείδιο του υδρογόνου σε 1 μέρος νερό).
 3. Μίγμα ξιδιού με κολλοειδές ασήμι - για να ενισχυθεί η επίδραση στον μύκητα, μετά από μπάνιο με ξύδι, εφαρμόζεται ένα εναιώρημα με μεταλλικά σωματίδια σε στεγνά πόδια και αφήνεται μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Κατά τη θεραπεία του μύκητα, συνιστάται η εφαρμογή της αλοιφής δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία θα είναι πιο αποτελεσματική εάν, πριν εφαρμόσετε την αλοιφή, ατμίσετε καλά τα πόδια και αφαιρέσετε το παχύ μέρος των νυχιών.

πρόληψη

Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης είναι δύσκολη, είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Περιπλέκοντας την καταπολέμηση της νόσου είναι η δυσκολία έγκαιρης ανίχνευσης και η βιωσιμότητα του μύκητα.

Συνέπειες της υποθεραπευμένης ονυχομυκητίασης

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι ένα καλλυντικό πρόβλημα, οι συνέπειες του μύκητα για ένα άρρωστο άτομο είναι οι εξής:

 1. Η μόλυνση των νυχιών προκαλεί μια σειρά από επιπλοκές: αλλεργικές δερματικές παθήσεις, βρογχικό άσθμα, κάθε είδους εξανθήματα.
 2. Η Ακαδημία Μυκητολογίας διεξήγαγε μελέτες που απέδειξαν ότι ο μύκητας επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής ενός άρρωστου ατόμου. Αυτό οφείλεται σε ψυχολογικά ζητήματα, όχι στην αισθητική εμφάνιση των προσβεβλημένων νυχιών.
 3. Εάν δεν καταπολεμήσετε την ασθένεια με το πρώτο σημάδι του μύκητα, το ανοσοποιητικό σύστημα θα υποφέρει.
 4. Υπάρχει κίνδυνος ερυσίπελας.
 5. Ο μύκητας περιπλέκει την πορεία των χρόνιων ασθενειών (διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις).
 6. Εάν δεν ξεκινήσετε έγκαιρα τη θεραπεία αυτής της μόλυνσης των νυχιών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μύκητας να εξαπλωθεί στο δέρμα των χεριών και να μολύνει μέλη της οικογένειας και ανθρώπους γύρω από τον ασθενή.

Πώς να αποφύγετε την υποτροπή

Για να αποφευχθεί η μόλυνση ή η επανεμφάνιση της μυκητίασης στα πόδια, είναι σημαντικό να ληφθούν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 • Αρνηθείτε να φορέσετε στενά, λειαντικά παπούτσια. Κρατήστε τα παπούτσια στεγνά - σε υγρό περιβάλλον, αυξάνεται ο κίνδυνος παθολογικού μύκητα.
 • Φοράτε λαστιχένιες παντόφλες όταν επισκέπτεστε δημόσιες σάουνες, πισίνες, παραλίες και απολυμαίνετε τα παπούτσια και τα πόδια σε λουτρό με ξύδι μετά την επιστροφή στο σπίτι.
 • Εάν τα πόδια σας ιδρώνουν - φορέστε κάλτσες από φυσικά υλικά, χρησιμοποιήστε καλλυντικά.
 • Κάλτσες, καλσόν, κάλτσες πρέπει να αλλάζονται καθημερινά.
 • Δώστε μεγάλη προσοχή στην ανοσία - αυτή είναι μια κοινή αιτία μυκητίασης. Λαμβάνετε τακτικά πολυβιταμινούχα σχήματα: δύο φορές το χρόνο και μετά από ασθένεια, λαμβάνετε αντιβιοτικά όταν το σώμα είναι εξασθενημένο.