Celandine από μύκητες νυχιών - συνταγές και κριτικές

Έλαιο Celandine κατά του μύκητα των νυχιών

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι μυκητιασικές ασθένειες των νυχιών όταν ανιχνεύονται τα πρώτα σημάδια της νόσου, καθώς γίνεται πιο δύσκολο να αντιμετωπίσετε μια παραμελημένη ασθένεια. Επιπλέον, η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα νύχια, στο περιβάλλον δέρμα και στις μεσοδακτυλικές πτυχές. Εάν μιλάμε για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας στα αρχικά στάδια, τότε χωρίς τη χρήση φαρμάκων, μπορεί να θεραπευτεί χρησιμοποιώντας λαϊκές συνταγές. Το Celandine από τον μύκητα των νυχιών των ποδιών θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό φάρμακο.

Μυκητιασική μόλυνση επιφανειακών ιστών

Ο μύκητας που ζει στα νύχια τρέφεται με την κρεατίνη που περιέχεται στις πλάκες. Αυτό οδηγεί σε σκάσιμο και αποχρωματισμό του νυχιού.

Χάνει τη λάμψη, την ελαστικότητά του, μπορεί να γίνει πιο χοντρό ή λεπτό, να αναπτυχθεί άσχημα και να καλυφθεί με κύματα. Η ασθένεια προσβάλλει συχνότερα το νύχι του ποδιού, αφού το ζεστό, υγρό περιβάλλον στα παπούτσια, στο πάτωμα σε σάουνες, μπάνια και πισίνες είναι ευνοϊκό για τον μύκητα.

Δεν είναι ασυνήθιστο τα παθογόνα να είναι ανθεκτικά σε πολλά φάρμακα που μας προσφέρουν τα φαρμακεία για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Ως αποτέλεσμα, η θεραπεία με αυτά τα φάρμακα δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οδηγεί σε σπατάλη χρημάτων.

Πολλά ενεργά συστατικά σε φυτικά φάρμακα δεν προκαλούν αντίσταση στους μύκητες, επομένως είναι πιο δραστικά από τα συνθετικά σκευάσματα.

Για το λόγο αυτό, από την αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκαν διάφορα λουτρά, κρέμες, έλαια και βάμματα με βάση τη φελαντίνη για τη θεραπεία του νυχιού, στο οποίο πολλά είδη μυκήτων δεν έχουν ακόμη αντοχή.

Μια μυκητιασική προσβολή εξαλείφεται ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιείται έλαιο σελαντίνης, καθώς όλα τα ενεργά συστατικά διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό.

Ιδιότητες σελαντίνης

Εκχύλισμα Celandine κατά του μύκητα των νυχιών

Το Celandine περιέχει περίπου 20 αλκαλοειδή, καθώς και χελιδονίνη, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν διάφορες μορφές μυκητιάσεων.

Χάρη στα αλκαλοειδή, η αναπαραγωγή μιας μυκητιασικής λοίμωξης καταστέλλεται, όπως και τα πρωτόζωα και τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά σε πολλά αντιβιοτικά.

Επιπλέον, η σύνθεση του φυτού περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστικές ουσίες:

 • ενώσεις τανινών;
 • φαινολικά οξέα και οργανικά οξέα.
 • μια μικρή ποσότητα αιθέριων ελαίων.
 • χολίνη και ισταμίνη?
 • καροτίνη και βιταμίνη C?
 • ένζυμα;
 • σαπωνίνες;
 • φλαβόνες.

Πολλά αλκαλοειδή είναι πιο διαλυτά σε αλκοόλες παρά σε υδατικές ενώσεις. Και η βερβερίνη, που δίνει το κίτρινο χρώμα στο χυμό του φυτού, διαλύεται μόνο σε ζεστό νερό.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών με φελαντίνη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς τα αλκαλοειδή αυτού του φυτού είναι δηλητηριώδεις ουσίες.

Φυσικά, όταν εφαρμόζονται εξωτερικά, δεν έχουν τοξική επίδραση στον οργανισμό, αλλά σε περίπτωση κατάποσης μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες συνέπειες.

Σε ένα φαρμακείο μπορείτε να αγοράσετε υγρή φελαντίνη από μύκητες νυχιών. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις καθώς περιέχει συμπυκνωμένα αλκάλια.

Αυτό το εργαλείο καταστρέφει κύτταρα με μικροοργανισμούς (μύκητες και ιούς) που είναι εγκατεστημένοι σε αυτά. Εξαιτίας αυτού, αυτό το φάρμακο πρέπει να εφαρμόζεται πολύ προσεκτικά και μόνο στις πληγείσες περιοχές του νυχιού.

Φαρμακευτικά παρασκευάσματα από φελαντίνη

Πριν από τη θεραπεία της νόσου του μύκητα των νυχιών, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ιδιότητες και τα αποτελέσματα των φαρμάκων που βασίζονται σε αυτό το φυτό. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε πτητικά σε φελαντίνη, δεν παρασκευάζεται αιθέριο έλαιο από αυτό.

Τα εκχυλίσματα ελαίου από τα άνθη αυτού του φαρμακευτικού φυτού χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και τη φαρμακολογία.

Το εκχύλισμα ελαίου από το φαρμακείο περιέχει ένα σχεδόν πλήρες σετ FCS από αυτό το βότανο. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά χωρίς αραίωση.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα εξηγείται από τη διαβρωτική, αντιμικροβιακή και κερατολυτική δράση του φαρμάκου στο προσβεβλημένο δέρμα και τις κερατώδεις πλάκες.

Το εκχύλισμα ελαίου Celandine ενυδατώνει, μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα και τους κάλους, εξαλείφει το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την ξηρότητα.

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να θεραπευτεί με αυτό το λάδι, αλλά πρέπει να γίνει ένα τεστ αλλεργίας πριν από τη χρήση, καθώς το φελαντίνη μπορεί να προκαλέσει κνίδωση. Για να γίνει αυτό, το λάδι στάζει στο δέρμα του καρπού και το αποτέλεσμα αξιολογείται μετά από ένα τέταρτο της ώρας.

Εάν δεν υπάρχει κνησμός, φουσκάλες, ερεθισμός ή ερυθρότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία.

Αλοιφή και λάδι με βάση τη φελαντίνη

Μπορείτε να προετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι αλοιφή και έλαιο για φελαντίνη από ποδιού του αθλητή και κερατώδεις σχηματισμούς. Για να το κάνετε αυτό, προχωρήστε ως εξής:

 1. Χρειάζεστε το πάνω μέρος των βλαστών αυτού του φυτού. Πρέπει να κοπούν και να πλυθούν καλά.
 2. Περιμένουμε μέχρι να μαραθεί λίγο το γρασίδι, μετά το αλέθουμε και στύβουμε το ζουμί.
 3. Ρίξτε αυτό το χυμό με φυτικό λάδι βρασμένο σε λουτρό νερού για απολύμανση.
 4. Το φάρμακο πρέπει να εγχυθεί για μια ώρα στο σκοτάδι.
 5. Στη συνέχεια, τα πάντα χύνονται σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι και αφήνονται να εγχυθούν για έως και τρεις εβδομάδες.
 6. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δοχείο λαδιού πρέπει να ανακινείται τακτικά.
 7. Μετά από αυτό το διάστημα, το λάδι φιλτράρεται και χρησιμοποιείται για θεραπεία.

Δεν είναι απαραίτητο να συλλέξετε φελαντίνες στο χωράφι, στην αυλή ή στο δάσος. Αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σε κουτί στο μπαλκόνι. Το αποξηραμένο χόρτο από το φαρμακείο είναι κατάλληλο και για παραγωγή λαδιού. Αποτελείται από λάδι όπως και οι φρέσκες πρώτες ύλες.

Για την παρασκευή της αλοιφής, χρησιμοποιείται ξηρό γρασίδι αλεσμένο σε σκόνη και φαρμακευτική βαζελίνη.

Μερικοί βοτανολόγοι ισχυρίζονται ότι μόνο τα φρέσκα ζιζάνια θα βοηθήσουν τον μύκητα των νυχιών. Ωστόσο, το εκχύλισμα αυτού του φυτού έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και καυστικές ιδιότητες.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με σελαντίνη (έλαιο και κρέμα) πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Το βράδυ αχνίζουμε τα πόδια μας. Στο μπάνιο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σόδα και απορρυπαντικό.
 2. Στεγνώστε καλά τις πληγείσες περιοχές στα πόδια, τα νύχια και τις μεσοδακτυλικές πτυχές με μια πετσέτα. Κόβουμε την αναγεννημένη άκρη του νυχιού και κόβουμε τις μαλακές πληγείσες περιοχές των πλακών νυχιών με μια λίμα νυχιών.
 3. Απλώστε λάδι ή αλοιφή σε σημεία που πονούν με βαμβάκι ή βαμβάκι.
 4. Μετά από αυτό βάζουμε πλαστικές σακούλες και κάλτσες στα πόδια μας.
 5. Ο παράγοντας αφήνεται να δράσει για ¾ ώρες. Μετά από αυτό, πριν πάτε για ύπνο, ξεπλύνετε τα πόδια σας με νερό και επεξεργαστείτε τις πληγείσες πλάκες νυχιών με ιώδιο.

Άλλα μέσα φελαντίνας

Το Celandine για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή βαμμάτων και ως μέρος συνδυαστικών θεραπειών. Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο αποτελεσματικές συνταγές:

 • Ο καθαρός χυμός του φυτού πρέπει να σκουπίζεται δύο φορές την ημέρα σε άρρωστα πιάτα νυχιών μετά την επεξεργασία τους με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αφού στεγνώσει η πρώτη μερίδα χυμού στο νύχι, η διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές. Η θεραπεία θα συνεχιστεί μέχρι την ανάρρωση.
 • Ένα σύνθετο μείγμα με βάση το σελαντίνη για τη θεραπεία μυκήτων. Θα χρειαστείτε δύο σταγόνες χυμό από βότανα ρίγανης και βάμμα καλέντουλας, 5 σταγόνες καθαρό χυμό σελαντίνης και 120 γραμμάρια νερό. Αυτό το φάρμακο εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα νύχια με ένα βαμβάκι τρεις φορές την ημέρα μέχρι την ανάρρωση.
 • Το βάμμα αλκοόλης παρασκευάζεται ως εξής: ένα φρέσκο φυτό πλένεται, στεγνώνει και χύνεται με βότκα σε αναλογία 1 προς 2. Αφήστε για δώδεκα ημέρες. Μετά από αυτό, η θεραπεία ξεκινά με πέντε σταγόνες σε κάθε νύχι, αυξάνοντας αυτή την ποσότητα σε 20. Η διάρκεια της θεραπείας είναι έως δύο εβδομάδες.
 • Μπάνια με φελαντίνα. Θα χρειαστείτε 150 γραμμάρια ξηρού χόρτου, το οποίο πρέπει να χυθεί με βραστό νερό (ενάμιση λίτρο). Το μείγμα πρέπει να εγχυθεί για ¼ ώρα, μετά το φιλτράρισμα και να προστεθεί βραστό νερό (0, 5 l) στο έγχυμα. Σε αυτό το νερό, τα πόδια αχνίζονται για περίπου 20 λεπτά. Μετά τον καθαρισμό των πλακών από τα νεκρά κύτταρα, το φάρμακο που συνταγογραφεί ο γιατρός τρίβεται.

Πολλοί παραδοσιακοί θεραπευτές συνιστούν τη συμπλήρωση της θεραπείας των ποδιών με λουτρά σελαντίνης με σόδα. Για να γίνει αυτό, παίρνουμε 30 g μπέικιν πάουντερ για 1000 ml νερό (ζεστό).

Αχνίζουμε τα πόδια για ένα τέταρτο της ώρας, στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τις πληγείσες μαλακές περιοχές και εφαρμόζουμε μια θεραπεία με βάση το φελαντίνη. Κάνουμε μπάνιο καθημερινά μέχρι την ανάρρωση.

Ένα καλό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται επίσης με τρίψιμο υπεροξειδίου του υδρογόνου στους προσβεβλημένους κεράτινους σχηματισμούς και στη συνέχεια επεξεργασία τους με ένα μείγμα σκόνης αυτού του φαρμακευτικού φυτού και ελαίου τσαγιού.

Η θεραπεία με τις αναφερόμενες μεθόδους μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως ένα χρόνο. Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ξανά ένα υγιές νύχι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να τηρείτε την υγιεινή των ποδιών και να απολυμαίνετε τακτικά τα παπούτσια για να αποφύγετε την εκ νέου μόλυνση. Για τη θεραπεία παπουτσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι ή ειδικά σπρέι.

Συνταγές με φελαντίνα

Βάμμα σελαντίνης από μύκητες νυχιών

Celandine για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών με κομπρέσα:

 1. Τα φρέσκα φύλλα συνθλίβονται.
 2. Προστίθεται μια σταγόνα λάδι δέντρου τσαγιού.
 3. Το μείγμα εφαρμόζεται στο άρρωστο νύχι και στερεώνεται με μεμβράνη.
 4. Η κομπρέσα αφαιρείται μετά από 3 ώρες.
 5. Η εφαρμογή επιτρέπεται έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Celandine για τη θεραπεία μυκητιακών εφαρμογών:

 • Τα φύλλα του φυτού τοποθετούνται σε ένα βάζο και περιχύνονται με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για να καλύψουν το γρασίδι μερικά εκατοστά.
 • Το μείγμα αποθηκεύεται σε σκοτεινό δωμάτιο για αρκετές ώρες και στη συνέχεια το βάζο τοποθετείται σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
 • Ένα βαμβάκι υγραίνεται με το προκύπτον λάδι και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή.
 • Τα δάχτυλα καλύπτονται με μεμβράνη για 2 ώρες.
 • Το φάρμακο ξεπλένεται, το πόδι αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό.

αντενδείξεις

Πριν από τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, είναι σημαντικό να αποκλειστούν οι αντενδείξεις. Ο καθαρός χυμός και το βάμμα σελαντίνης είναι απαράδεκτα σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης και υπερευαισθησίας στη σύνθεση του βοτάνου.

Μια απόλυτη αντένδειξη είναι η χρήση του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς και στην παιδική ηλικία.

Κατά την εφαρμογή celandine, πρέπει να παρακολουθείτε την αντίδραση του δέρματος. Με σοβαρό ερεθισμό, υπεραιμία και εξάνθημα, θα πρέπει να εγκαταλείψετε αυτήν την επιλογή για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών.

Δεν συνιστάται η χρήση χυμού σελαντίνης στην καθαρή του μορφή, επομένως ανεξάρτητα από τη συνταγή, πρέπει πάντα να αραιώνεται με ζεστό νερό.

Το Celandine έχει έντονο απολυμαντικό αποτέλεσμα, επομένως σε σύντομο χρονικό διάστημα σκοτώνει όλη την παθογόνο μικροχλωρίδα. Πριν χρησιμοποιήσετε συνταγές με αυτό το δηλητηριώδες φυτό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός θα σας πει εάν είναι δυνατή η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με φελαντίνη, ποιες είναι οι αντενδείξεις και οι κίνδυνοι.

Μέτρα κατά του μύκητα των νυχιών

Φοράτε παπούτσια στην πισίνα για να αποτρέψετε τους μύκητες

Μπορείτε να προστατευθείτε από τον μύκητα απλά τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και έγκαιρα προληπτικά μέτρα.

 • Σε όλους τους δημόσιους χώρους (παραλίες, ντους, αποδυτήρια, πισίνες, σπα κ. λπ. ) φοράμε παντόφλες που πλένονται εύκολα. Εάν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, μην πηγαίνετε ξυπόλητοι!
 • Δεν φοράμε παπούτσια κανενός άλλου (συμπεριλαμβανομένων παντόφλες σε ένα πάρτι - είναι καλύτερα να πάμε με κάλτσες).
 • Δεν χρησιμοποιούμε πετσέτες και αξεσουάρ μανικιούρ άλλων.
 • Βγαίνοντας από το μπάνιο, βάζουμε τα πόδια μας όχι σε ένα κοινό (και συχνά βρεγμένο, όχι την πρώτη φρεσκάδα) χαλί, αλλά στη δική μας πετσέτα (παρέχουμε εκ των προτέρων για τέτοιους σκοπούς).
 • Ελέγχετε τακτικά τα πόδια και τα νύχια για σημάδια μυκητιασικής λοίμωξης. Με τα παραμικρά συμπτώματα (σκασίματα / φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα, το χρώμα του νυχιού έχει αλλάξει κ. λπ. ) επεμβαίνουμε. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζουμε αλοιφές, ειδικά / βερνίκια κ. λπ.
 • Προσπαθούμε να μην χρησιμοποιούμε στενά, στενά παπούτσια, καθώς και παπούτσια από κατώτερα υλικά.
 • Περιποιούμαστε τακτικά το εσωτερικό των παπουτσιών μας με αντισηπτικά.
 • Για να μην ιδρώνουν τα πόδια χρησιμοποιούμε αποσμητικά, ταλκ κ. λπ.
 • Χρησιμοποιούμε μόνο βαμβακερές κάλτσες. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε καλσόν / κάλτσες (προϊόντα από νάιλον και άλλα συνθετικά υφάσματα), τότε στο σπίτι πρέπει να τα αφαιρέσουμε, να ατμίσουμε τα πόδια και να τα επεξεργαστούμε.
 • Όταν κάνει ζέστη, φοράμε παπούτσια με ανοιχτή μύτη - για αερισμό και ελεύθερη ανταλλαγή αέρα. Τα ιδρωμένα πόδια αποτελούν πρόσφορο έδαφος για βακτήρια.
 • Δεν μετράμε παπούτσια σε καταστήματα χωρίς κάλτσες/αποτυπώματα - με γυμνά πόδια.
 • Σκουπίζουμε τα πόδια μας για να στεγνώσουν μετά το μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων των κενών ανάμεσα στα δάχτυλα - από εκεί ξεκινάει ο μύκητας.
 • Δεν επιτρέπουμε σκασίματα στα πόδια - χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες.
 • Πλύνετε τα πόδια σας με αντιβακτηριδιακό ήπιο σαπούνι.
 • Εάν υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης (π. χ. σε διακοπές ή στην πισίνα), χρησιμοποιούμε αντιμυκητιακές κρέμες, σκόνες ή αερολύματα.
 • Στεγνώστε καλά τα παπούτσια σας αν βραχούν. Δεν φοράμε βρεγμένα παπούτσια/μπότες.
 • Για πεντικιούρ / μανικιούρ, επιλέγουμε μόνο αποδεδειγμένα σαλόνια.
 • Δεν επιτρέπουμε το στύψιμο, την εσωτερική ανάπτυξη και την παραμόρφωση των νυχιών - αναλαμβάνουμε έγκαιρη δράση.