Σταγόνες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Η ονυχομυκητίαση είναι μια αρκετά συχνή και διαδεδομένη ασθένεια. Οι μύκητες των νυχιών αναπτύσσονται κυρίως στα πόδια. Το να φοράτε στενά, ζεστά και βρεγμένα παπούτσια δημιουργεί το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Και η αυξημένη εφίδρωση αυξάνει μόνο τον κίνδυνο ονυχομυκητίασης. Στην πραγματικότητα, οι ευνοϊκές συνθήκες για κάθε είδος μανιταριού είναι ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Η ονυχομυκητίαση απαιτεί υποχρεωτική θεραπεία. Τελικά, ελλείψει κατάλληλης θεραπείας, ο μύκητας εισέρχεται στη γενική κυκλοφορία του αίματος και εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται βαριά μακροχρόνια συστηματική θεραπεία. Για τοπική θεραπεία χρησιμοποιούνται κρέμες, αλοιφές, βερνίκια, σπρέι και σταγόνες. Είναι οι σταγόνες που έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό.

θεραπεία μύκητα νυχιών

Πότε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες για τους μύκητες των νυχιών;

Για να προχωρήσει η θεραπεία γρήγορα και με επιτυχία, είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε έγκαιρα βοήθεια από γιατρό. Ο μύκητας των νυχιών στα πόδια αντιμετωπίζεται γρήγορα στα αρχικά του στάδια. Οι αιτιολογικοί παράγοντες της ονυχομυκητίασης είναι εντελώς διαφορετικοί. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι ζύμες, μούχλα, δερματόφυτα. Ο γιατρός μπορεί να αναγνωρίσει το γένος του μύκητα μόνο μετά από εργαστηριακή εξέταση μιας απόξεσης που έχει ληφθεί από την πληγείσα περιοχή του νυχιού.

Οι σταγόνες από μύκητες των νυχιών των ποδιών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη θεραπεία των αρχικών σταδίων της ονυχομυκητίασης. Στην ίδια περίπτωση, δεν είναι απαραίτητη η χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων με τη μορφή δισκίων, καψουλών ή κόνεων. Οι γιατροί προτιμούν τις σταγόνες κατά της ονυχομυκητίασης λόγω των μυκητοκτόνων και μυκητοστατικών ιδιοτήτων τους. Στην πρώτη περίπτωση, σημειώνεται η εξάλειψη του ίδιου του μύκητα και των προσβεβλημένων κυττάρων. Η μυκητοστατική ιδιότητα είναι η ικανότητα του φαρμάκου να αποτρέπει την εξάπλωση του μύκητα.

Οι σύγχρονες σταγόνες συνδυάζουν αυτές τις δύο κύριες ιδιότητες. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχημένη θεραπεία. Ο γιατρός πρέπει απλώς να επιλέξει τις πιο αποτελεσματικές σταγόνες για μια συγκεκριμένη περίπτωση μύκητα των νυχιών των ποδιών. Εξάλλου, κάθε φάρμακο έχει διαφορετικά δραστικά συστατικά που δρουν σε συγκεκριμένους τύπους μυκήτων. Γενικά, η χρήση σταγόνων από μυκητιασική λοίμωξη στα νύχια απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • παραμόρφωση της πλάκας νυχιών.
 • αλλαγή χρώματος νυχιών?
 • πάχυνση της πλάκας των νυχιών.
 • Ασχημη μυρωδιά;
 • αποκόλληση, ξεφλούδισμα, θρυμματισμός του νυχιού.
 • Η εμφάνιση κηλίδων ή ραβδώσεων στην επιφάνεια της πλάκας.

Αντενδείξεις για χρήση

Οι σταγόνες από μύκητες των νυχιών έχουν μια σειρά από αντενδείξεις. Και πριν χρησιμοποιήσετε αντιμυκητιακά φάρμακα, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά αυτόν τον κατάλογο. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτές τις προφυλάξεις, μπορεί να εμφανιστούν διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να είναι είτε ο απλούστερος πονοκέφαλος, κοιλιακό άλγος ή δύσπνοια, αναφυλακτικό σοκ, οίδημα Quincke, καρδιακή ανακοπή.

Οι κύριες αντενδείξεις για τη χρήση σταγόνων από μύκητες των νυχιών των ποδιών είναι οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • περίοδο κυοφορίας;
 • γαλουχιά;
 • παιδιά ηλικίας έως 12 ετών·
 • Ατομική δυσανεξία στα μεμονωμένα συστατικά του φαρμάκου.
 • Η παρουσία ανοιχτών πληγών, αιμορραγία.
 • Αλλεργικές αντιδράσεις στο φάρμακο.

Πολλά φάρμακα και σταγόνες κατά του μύκητα των νυχιών είναι αποδεκτά για έγκυες γυναίκες. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλύτερο να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων. Φυσικά, εάν ο μύκητας των νυχιών δεν απειλεί την υγεία τόσο της μέλλουσας μητέρας όσο και του μωρού. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να επιτρέψει τη χρήση ορισμένων αντιμυκητιασικών φαρμάκων.

Οι σύγχρονες σταγόνες για την ονυχομυκητίαση έχουν ελάχιστο αριθμό αντενδείξεων. Ωστόσο, δεν αξίζει να συνταγογραφήσετε φάρμακα για τον εαυτό σας. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να συστήσει συγκεκριμένες σταγόνες κατάλληλες για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου τύπου μύκητα. Επίσης, τα δισκία έχουν ένα ευρύ φάσμα αντενδείξεων και παρενεργειών. Η σύνθετη θεραπεία θα πρέπει να ελέγχεται πλήρως από γιατρό. Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σταγόνες ο ασθενής παρατηρήσει ασυνήθιστη ερυθρότητα, κνησμό, κάψιμο, η θεραπεία πρέπει να διακοπεί. Ίσως αξίζει να αντικαταστήσετε το φάρμακο ή να χρησιμοποιήσετε άλλες μορφές - γέλη, κρέμα, αλοιφή.

Δημοφιλείς σταγόνες από μύκητες νυχιών

Σήμερα υπάρχει μια ποικιλία αντιμυκητιασικών φαρμάκων. Για την περιποίηση των νυχιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες, βερνίκια, γύψους, σπρέι, κρέμες, αλοιφές, σκόνες, ταμπλέτες. Οι σταγόνες διαφέρουν ως προς την ταχύτητα και την υψηλή απόδοση. Εφαρμόζονται εύκολα, απορροφώνται γρήγορα, γεγονός που δεν διαταράσσει τον συνηθισμένο ρυθμό ζωής του ασθενούς. Οι σταγόνες όχι μόνο σκοτώνουν τους μύκητες, αλλά εμποδίζουν και την εκ νέου ανάπτυξη της μυκητίασης. Οι σταγόνες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εξωτερικά. Το δραστικό συστατικό διεισδύει βαθιά στο κρεβάτι του νυχιού, συσσωρεύεται σε επαρκείς ποσότητες και ξεδιπλώνει τη θεραπευτική του δράση. Τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά είναι τα παρακάτω εργαλεία.

Σταγόνες με βάση την υδροχλωρική ναφτιφίνη

Η δραστική ουσία αυτών των σταγόνων είναι η υδροχλωρική ναφτιφίνη. Οι σταγόνες κάνουν εξαιρετική δουλειά με μια μυκητίαση όχι μόνο στα νύχια, αλλά και στο δέρμα των ποδιών, των χεριών, στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Συχνά, οι ειδικοί συνταγογραφούν ένα φάρμακο για την καταπολέμηση των λειχήνων και άλλων δερματικών παθήσεων. Για να επιτευχθεί το μέγιστο και ταχύτερο αποτέλεσμα, η πλάκα του νυχιού πρέπει να αποκοπεί (αν είναι δυνατόν) και να καθαριστεί πριν την εφαρμογή. Μόνο μετά από αυτό οι σταγόνες εφαρμόζονται στην επιφάνεια της πλάκας νυχιών. Είναι επίσης σημαντικό να περιποιηθείτε το δέρμα δίπλα στο νύχι. Το εργαλείο τρίβεται απαλά στις κατεστραμμένες περιοχές. Αρκεί να πραγματοποιείτε τέτοιους χειρισμούς μόνο μία φορά την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας συνταγογραφείται μόνο από το γιατρό. Κατά μέσο όρο, το μάθημα διαρκεί από 2 έως 5 εβδομάδες. Ακόμα κι αν τα συμπτώματα εξαφανιστούν, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ολόκληρη η πορεία.

Σταγόνες κατά του μύκητα των νυχιών με βάση το ciclopirox

Αυτές οι σταγόνες καταπολεμούν αποτελεσματικά τη μαγιά και τη μούχλα. Αυτοί οι τύποι μικροοργανισμών είναι που επηρεάζουν συχνότερα τις πλάκες των νυχιών στα πόδια και τα χέρια. Επιπλέον, παρουσιάζουν θεραπευτική δράση σε ορισμένα gram-θετικά και gram-αρνητικά βακτήρια. Οι γιατροί συνιστούν τη χρήση αυτού του φαρμάκου στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της ονυχομυκητίασης, όταν δεν έχει καταστραφεί περισσότερο από το ήμισυ της πλάκας των νυχιών. Πριν την εφαρμογή εφαρμόζεται η μέγιστη ποσότητα του άρρωστου νυχιού. Το υπόλοιπο νύχι πρέπει να τραχύνεται με λίμα. Μόνο τώρα μπορείτε να εφαρμόσετε σταγόνες. Αυτό επιτρέπει στο δραστικό συστατικό να διεισδύσει βαθιά στο κρεβάτι του νυχιού και να μειώσει γρήγορα τον πληθυσμό των μυκήτων. Πρέπει να καλύπτετε τα νύχια δύο φορές την ημέρα, τρίβοντας το προϊόν με ελαφρές κινήσεις μασάζ. Η πορεία της θεραπείας είναι 1-3 μήνες.

Αντιμυκητιακές σταγόνες με βάση τη διφοναζόλη

Το φάρμακο έχει ένα ευρύ φάσμα δράσης. Έτσι, οι σταγόνες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τέτοιων ασθενειών:

 • μικροσπορία;
 • τριχοφυτωση?
 • καντιντίαση νυχιών?
 • Λειχήνα;
 • ρουβροφυτία;
 • σύγκαμμα από πάνα;
 • Αυξημένη εφίδρωση.

Ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού, τον κύλινδρο νυχιών. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν τρίβεται με ελαφριές κινήσεις. Για να έχετε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το φάρμακο δύο φορές την ημέρα. Πριν από κάθε εφαρμογή, αξίζει να αχνίζετε το νύχι του ποδιού και να αφαιρείτε τα σωματίδια των σπορίων. Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από την μαλακωμένη πλάκα και θα βοηθήσει τον παράγοντα να διεισδύσει στη βλάβη. Κατά μέσο όρο, η πορεία της θεραπείας διαρκεί 2-3 εβδομάδες.

Σταγόνες με τερβιναφίνη

Αυτά τα φάρμακα έχουν έντονο μυκητοκτόνο αποτέλεσμα. Η τακτική χρήση σταγόνων για 3 μήνες σας επιτρέπει να καταστρέψετε εντελώς την κυτταρική μεμβράνη των δερματόφυτων, της ζύμης και της μούχλας. Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή, συνιστάται να ατμίσετε το νύχι και να αφαιρέσετε την πληγείσα περιοχή. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την πλάκα και τον κύλινδρο καρφιών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Με την επιφύλαξη όλων των συστάσεων, περνώντας ολόκληρη την πορεία, ο κατασκευαστής των σταγόνων εγγυάται την απουσία υποτροπών εντός 2 ετών.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η πορεία της θεραπείας για την ονυχομυκητίαση είναι αρκετά μεγάλη. Επομένως, πρέπει να είστε υπομονετικοί και να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις του γιατρού. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν επίσης τη λήψη αντιμυκητιασικών φαρμάκων (δισκία, κάψουλες) από το στόμα. Αυτό αυξάνει το αποτέλεσμα και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Μόνο μια ολιστική προσέγγιση θα επιτρέψει στον ασθενή να απαλλαγεί οριστικά από τα προβλήματα των νυχιών.