Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών στο σπίτι. Απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα των νυχιών

Τα ξεθωριασμένα, τα κουκούτσια και τα ανώμαλα νύχια είναι κοινά συμπτώματα για άτομα που πάσχουν από ονυχομυκητίαση, μια μυκητίαση των νυχιών. Δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τον μύκητα κάτω από τα νύχια: σε πολλές περιπτώσεις, η θεραπεία περιπλέκεται από πολυμυκητίαση (ταυτόχρονη καταπολέμηση πολλών τύπων μυκήτων), την υψηλή αντίσταση του παθογόνου, τη διείσδυση μυκήτων στην κυκλοφορία του αίματος και στο λεμφικό σύστημα . Υπάρχουν πιθανότητες να απαλλαγείτε για πάντα από την ονυχομυκητίαση; Ναι υπάρχει! Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες του.

Παραδοσιακές θεραπείες για την ονυχομυκητίαση

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε την καταπολέμηση του μύκητα αμέσως μόλις ανακαλυφθεί το πρόβλημα, πριν το παθογόνο προλάβει να χτυπήσει τα νύχια σε όλα τα δάχτυλα των ποδιών και στα δάχτυλα των χεριών. Αρχικά, η μόλυνση επηρεάζει μόνο την άκρη ενός νυχιού και στη συνέχεια ολόκληρο το νύχι. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, υπάρχει πιθανότητα βλάβης και πλήρους αποκόλλησης των πλακών των νυχιών σε όλα τα δάχτυλα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί μια ασθένεια σε προχωρημένο στάδιο παρά σε αρχικό στάδιο.

Hardware θεραπεία του μύκητα στα νύχια των ποδιών

Θεραπευτικά βερνίκια νυχιών

Στο πρώτο κιόλας στάδιο της ονυχομυκητίασης, όταν η πλάκα του νυχιού ή η άκρη της έχει αλλάξει χρώμα, η ασθένεια εκδηλώνεται με πάχυνση και κερατινοποίηση του νυχιού: γίνεται παχύ, αρχίζει να ξεφλουδίζει και να θρυμματίζεται. Αμέσως μετά την ανίχνευση αυτών των συμπτωμάτων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Στο αρχικό στάδιο, τα θεραπευτικά βερνίκια χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε συνδυασμό με τοπική θεραπεία για την καταπολέμηση του μύκητα. Πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια ανάλυση για τον εντοπισμό ενός συγκεκριμένου παθογόνου παράγοντα.

Για να αυξήσετε το θεραπευτικό αποτέλεσμα, πριν την εφαρμογή βερνικιού, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε μηχανικά τα ανώτερα κερατινοποιημένα στρώματα της πλάκας νυχιών. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε προσεκτικά τα κεράτινα στρώματα που επηρεάζονται από τον μύκητα για να μην τραυματιστεί το άρρωστο νύχι. Τα φαρμακευτικά βερνίκια, διεισδύοντας βαθιά στους ιστούς, συμβάλλουν στην ταχεία καταστροφή του αιτιολογικού παράγοντα της ονυχομύωσης. Για να αυξήσετε το θεραπευτικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να θεραπεύετε τακτικά τα νύχια με βερνίκι μέχρι να επουλωθούν πλήρως.

Εκτός από τις πλάκες των νυχιών, οι μύκητες επηρεάζουν συχνά το δέρμα των ποδιών και των παλάμες. Αυτό εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως κάψιμο, κνησμός, συγκεκριμένη μυρωδιά. Επομένως, ταυτόχρονα με τη θεραπεία, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την καταστροφή του παθογόνου: απολύμανση παπουτσιών, κάλτσες, θεραπεία ποδιών με αντιμυκητιακά φάρμακα.

Αντιμυκητιακές κρέμες και αλοιφές

Σταγόνες από μύκητες στα νύχια των ποδιών

Οι κρέμες και οι αλοιφές έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών, ειδικά στα αρχικά στάδια. Σε αντίθεση με τα βερνίκια, οι κρέμες και οι αλοιφές αφαιρούνται εύκολα από την επιφάνεια του νυχιού, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πλάκα του νυχιού καλύπτεται με τη δραστική ουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαφορετικά το φάρμακο δεν θα έχει χρόνο να διεισδύσει βαθιά στην προσβεβλημένη επιδερμίδα των νυχιών. Για να αυξηθεί το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα πάνω κερατινοποιημένα στρώματα της πλάκας του νυχιού με μια λίμα, ώστε η δραστική ουσία να εισχωρήσει βαθύτερα στο νύχι.

δισκία

Χάπια από μύκητες στα νύχια

Εάν ο μύκητας έχει προσβάλει περισσότερα από 3 δάχτυλα ή η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ο γιατρός συνταγογραφεί από του στόματος αντιμυκητιακά δισκία. Η λήψη τέτοιων φαρμάκων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και υπό την επίβλεψή του: τα φάρμακα αυτής της ομάδας είναι τοξικά, τα οποία έχουν αρνητική επίδραση στα εσωτερικά όργανα. Τέτοια φάρμακα λαμβάνονται σε κύκλους με διάλειμμα. Για τη θεραπεία των δακτύλων απαιτούνται 2 κύκλοι, τα δάχτυλα των ποδιών - 3 κύκλοι.

Για να ενισχύσετε την επίδραση των δισκίων, είναι καλύτερο να συνδυάσετε την πρόσληψή τους με τοπική θεραπεία με βερνίκι ή κρέμες. Αυτή η συνδυαστική θεραπεία προάγει την ταχεία ανάρρωση. Για τη μείωση των βλαβερών επιπτώσεων των χαπιών στο ήπαρ, οι γιατροί συνιστούν τη λήψη ηπατοπροστατευτικών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της δευτερογενούς μόλυνσης - για τη θεραπεία παπουτσιών και άλλων πραγμάτων με αντιμυκητιακά φάρμακα.

Λαϊκές θεραπείες για την εξάλειψη του μύκητα των νυχιών

θεραπευτικό λουτρό για μύκητες νυχιών

Πολλοί ενδιαφέρονται για το ερώτημα: είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τον μύκητα των νυχιών με λαϊκές μεθόδους; Η απάντηση είναι θετική: σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λαϊκές μέθοδοι μπορούν να απαλλαγούν από τον μύκητα στα νύχια. Οι γιατροί δεν συνιστούν την κατάχρηση της αυτοθεραπείας: όταν ξεκινάτε την ασθένεια, η απαλλαγή από τον μύκητα γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Η αποτελεσματικότητα των ακόλουθων φυσικών προϊόντων έχει αποδειχθεί: βάμματα πρόπολης, ιώδιο, λουτρά με ξύδι κ. λπ. Τέτοιες δημοφιλείς συνταγές είναι δημοφιλείς:

 • Εφαρμογές με βάση το μηλόξυδο. Αναμείξτε μηλόξυδο και φυτικό λάδι σε αναλογία 1 προς 1. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα που προκύπτει και στερεώστε το στην πληγείσα περιοχή με ταινία. Ο δίσκος πρέπει να διατηρείται για 3-4 ώρες, η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.
 • Μπάνια με βάση το μηλόξυδο. Αραιώστε 1 λίτρο ξίδι σε 3 λίτρα ζεστό νερό, προσθέστε λίγο υπερμαγγανικό κάλιο. Το μπάνιο γίνεται καθημερινά για 30 λεπτά.
 • Βάμμα πρόπολης. Βρέξτε ένα βαμβάκι με βάμμα, σκουπίστε τα νύχια με αυτό πολλές φορές την ημέρα - τόσο άρρωστο όσο και υγιές.
 • λάδι δέντρου τσαγιού. Λιπάνετε τα προσβεβλημένα νύχια με λάδι. Η διαδικασία εκτελείται πολλές φορές την ημέρα.
 • Βάμμα πρόπολης. Βρέξτε ένα βαμβάκι με 20% βάμμα πρόπολης και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή για αρκετές ώρες. Η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι την ανάπτυξη μιας υγιούς πλάκας νυχιών.
 • Ιώδιο. Καθαρίστε την πλάκα νυχιών από τα κερατινοποιημένα στρώματα, εφαρμόστε ένα διάλυμα ιωδίου. Συνιστάται η θεραπεία υγιών νυχιών και δέρματος κοντά στα δάχτυλα. Εάν αισθανθείτε αίσθημα καύσου μετά την εφαρμογή του διαλύματος, πρέπει να αραιωθεί. Το διάλυμα εφαρμόζεται καθημερινά μέχρι την πλήρη επούλωση.
 • Βάμμα σελαντίνης. Αραιώστε το έγχυμα σελαντίνης σε αναλογία 1 προς 1. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα λουτρό με διάλυμα και κρατήστε το για 20-25 λεπτά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 ημέρες.

Πώς να αποτρέψετε τους μύκητες: συμβουλές δερματολόγου

Παπούτσια για την πρόληψη των μυκήτων

Μια μυκητιασική λοίμωξη που απαιτεί προσεκτική και εξειδικευμένη θεραπεία θα έρθει ως δυσάρεστη έκπληξη. Σε κίνδυνο βρίσκονται άτομα που επισκέπτονται δημόσιους χώρους: λουτρά, σάουνες, πισίνες, που έρχονται σε επαφή με άτομα που πάσχουν από μυκητιασικές ασθένειες. Εάν υπάρχουν ασθενείς στο νοικοκυριό, τότε πρέπει να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα: μην φοράτε παπούτσια κάποιου άλλου, σκουπίζετε καθημερινά με φάρμακα που καταστρέφουν τους μύκητες. Οι δερματολόγοι δίνουν τις ακόλουθες συστάσεις για την πρόληψη της μυκητιασικής μόλυνσης:

 • Φοράτε πάντα τη δική σας αλλαγή παπουτσιών, κατά προτίμηση κλειστά, όταν επισκέπτεστε σάουνες, λουτρά, πισίνες και άλλους δημόσιους χώρους όπου οι άνθρωποι περπατούν ξυπόλητοι.
 • Αφού επισκεφθείτε τέτοια μέρη, πλύνετε καλά τα πόδια σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Εάν τα πόδια σας ιδρώνουν, χρησιμοποιήστε ταλκ ή αποσμητικό.
 • Προσπαθήστε να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής, αλλάζετε κάλτσες καθημερινά.
 • Μην φοράτε άγνωστα και στενά παπούτσια.
 • Αν δοκιμάσετε νέα παπούτσια στο κατάστημα, φορέστε καινούργιες κάλτσες.