Μύκητας στα πόδια: αιτίες, συμπτώματα, μέθοδοι θεραπείας

Η πιο κοινή μυκητίαση είναι η μυκητίαση των ποδιών. Ο μύκητας στα πόδια εμφανίζεται πιο συχνά στην περιοχή των δακτύλων και των νυχιών. Παρά τη σύγχρονη τεχνολογία, οι παλιές πληγές συνεχίζουν να βασανίζουν τους ανθρώπους. Εξακολουθούν να απαιτούν τη συστηματική χρήση φαρμάκων και υπομονή για την επίτευξη του στόχου.

πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα του δέρματος στα πόδια

Είναι εύκολο να μολυνθείτε από έναν μύκητα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαγείτε από αυτόν. Το γεγονός είναι ότι υπό την επίδραση ευνοϊκών συνθηκών, ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ καταστρέφει την επιδερμίδα ή το νύχι.

Συμπτώματα που δείχνουν ότι έχει εμφανιστεί μύκητας

Η μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών παίρνει πολλές μορφές. Έχουν τα δικά τους συμπτώματα, αλλά μερικά είναι χαρακτηριστικά όλων των τύπων εκδηλώσεων του μύκητα.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε την ασθένεια με τα ακόλουθα σημάδια:

 • σοβαρή φαγούρα?
 • Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος και των νυχιών όπου αναπτύσσεται ο μύκητας.
 • Ορισμένες μορφές μυκητιασικών λοιμώξεων εμφανίζονται ως μικρά εξανθήματα ή υδαρή σπυράκια.
 • απολέπιση του δέρματος?
 • ερυθρότητα και πρήξιμο?
 • Μερικές φορές η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις - όχι υψηλότερη από 37 μοίρες.
 • Τα προσβεβλημένα νύχια χάνουν την ελαστικότητά τους, αρχίζουν να ξεφλουδίζονται και να θρυμματίζονται ή ακόμα και να καταρρέουν, το δέρμα κοντά στα νύχια φουσκώνει.
 • Η υδαρής ακμή γίνεται θολή με την πάροδο του χρόνου, το εσωτερικό περιεχόμενο γίνεται πυώδες.

Μύκητας στα πόδια και οι λόγοι της δραστηριότητάς του

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στη γη είναι φορείς μυκητιασικών λοιμώξεων, αλλά δεν τις έχουν όλοι.

Η λοίμωξη ενεργοποιείται για τους εξής λόγους:

 • παραβίαση του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Επίσκεψη σε πισίνες, σάουνες, λουτρά χωρίς ειδικά παπούτσια.
 • Η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη λοιμώξεων, για παράδειγμα, βρεγμένα παπούτσια, κακώς στεγνά πόδια μετά από διαδικασίες υγιεινής.
 • εξασθενημένη ανοσία.

Ο μύκητας και η φαρμακευτική του θεραπεία

Η θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων είναι μια μακρά διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό φάρμακο και να εντοπίσετε έγκαιρα την ασθένεια. Κανείς δεν θα το κάνει αυτό καλύτερα από έναν δερματολόγο, δεν πρέπει να πειραματιστείτε μόνοι σας. Το γεγονός είναι ότι η περιοχή του δέρματος που επηρεάζεται από τη μόλυνση μοιάζει με συνηθισμένη δερματίτιδα.

Αντιμυκητιακό φάρμακο μικοναζόλη

Έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, π. χ. H. καταπολεμά μια μεγάλη ποικιλία μυκητιασικών λοιμώξεων. Θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά. Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει σύμφωνα με τη συνταγή του γιατρού.

Για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση, θεραπεύστε το προβληματικό δέρμα ή το νύχι 2 φορές την ημέρα. Για καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να επιδέσετε το προσβεβλημένο δάχτυλο ή νύχι μετά την εφαρμογή του φαρμάκου. Θεραπεία τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Αφού εξαφανιστούν τα σημάδια της νόσου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο για περίπου μια εβδομάδα.

Αντενδείκνυται η χρήση αυτού του φαρμάκου σε άτομα με σοβαρή ηπατική νόσο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πολυάριθμες κριτικές ευγνώμων ασθενών, το φάρμακο είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο κατά των παρασιτικών μυκήτων. Βοηθά γρήγορα και σπάνια υπάρχουν υποτροπές. Το πρώτο απτό αποτέλεσμα μπορεί να φανεί τη 2η εβδομάδα θεραπείας.

Παρασκεύασμα Ενδεκυλικού Οξέος

Το ενδεκυλικό οξύ είναι το κύριο δραστικό συστατικό. Εκτός από το γεγονός ότι το φάρμακο βοηθά να απαλλαγούμε από μια μυκητιασική λοίμωξη, προάγει την επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος.

Για γρηγορότερη επούλωση, λιπαίνετε τις κατεστραμμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα κάθε μέρα.

Θεραπεία για τουλάχιστον 15 ημέρες. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε το μάθημα με τον ίδιο τρόπο.

Το φάρμακο έχει ορισμένες αντενδείξεις: αλλεργική αντίδραση, δερματικές παθήσεις μη μυκητιακής προέλευσης στην οξεία φάση. Οι παρενέργειες σχετίζονται επίσης σε μεγαλύτερο βαθμό με τις αλλεργίες.

Μετά την εφαρμογή του φαρμάκου, οι πληγές που εξέρχονται, οι οποίες μερικές φορές εμφανίζονται υπό την επίδραση μυκητιάσεων, επουλώνονται γρήγορα. Ο κνησμός θα υποχωρήσει σε λίγες μέρες.

Ομοιοπαθητικό αντιμυκητιασικό με ψωραλένιο

Το κύριο συστατικό είναι το ψωραλένιο, το οποίο εξάγεται από τους σπόρους ενός φυτού που ονομάζεται ammi. Δρα ως φάρμακο κατά της διάδοσης της λοίμωξης και συμβάλλει επίσης στην εξάλειψή της.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, λιπάνετε την επιφάνεια της πληγείσας περιοχής του δέρματος με τζελ τρεις φορές την ημέρα. Μετά από κάθε εφαρμογή σχηματίζεται ένα χαρακτηριστικό φιλμ στην επιφάνεια των δακτύλων των ποδιών. Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό πριν από την επόμενη χρήση. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα πόδια σας και εφαρμόστε ξανά το φάρμακο. Η θεραπεία διαρκεί 3 εβδομάδες. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Εάν η ασθένεια «αντιστέκεται», η πορεία μπορεί να συνεχιστεί για άλλη μια εβδομάδα. Εάν η ασθένεια υποτροπιάσει, επαναλάβετε τη θεραπεία σύμφωνα με το ίδιο σχήμα.

Μετά την εφαρμογή, τα πρώτα απτά αποτελέσματα εμφανίζονται όχι νωρίτερα από 7 ημέρες. Ο κνησμός πηγαίνει πιο γρήγορα.

Αντιμυκητιακή κινονεγίνη

Χρησιμοποιείται για ελαφριές μορφές δερματικής βλάβης, δεν χρησιμοποιείται για νύχια.

Αντιμετωπίστε με αυτό το φάρμακο 2 φορές την ημέρα, εφαρμόστε τη σκόνη σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αντιμετωπίστε επίσης τα παπούτσια και τις κάλτσες με το φάρμακο. Η μέγιστη διάρκεια του μαθήματος είναι 4 εβδομάδες.

Μετά την εφαρμογή, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο μύκητας παύει να υπάρχει. Το πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα εμφανίζεται όχι νωρίτερα από 7-8 ημέρες μετά τη θεραπεία.

Μέσα για την αφαίρεση του προσβεβλημένου νυχιού

Το κύριο συστατικό είναι η ουρία, σε συμπυκνωμένη μορφή δρα ως οξύ.

Συνήθως, εάν η βλάβη είναι σοβαρή, το νύχι αφαιρείται χειρουργικά. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί κανένα φάρμακο δεν μπαίνει κάτω από την πλάκα των νυχιών. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε θεραπεία είναι άχρηστη. Η μόλυνση μπαίνει κάτω από το νύχι και πολλαπλασιάζεται. Το νέο πιάτο θα μεγαλώσει ξανά με την πάροδο του χρόνου, αλλά ήδη υγιές.

Για να αφαιρέσετε το νύχι χωρίς χειρουργική επέμβαση, περιποιηθείτε το με ένα γαλάκτωμα κάθε λίγες μέρες. Αρχικά, διαλύστε λίγο σαπούνι και μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό. Για ένα λίτρο νερό, πάρτε 20 γραμμάρια σόδας και την ίδια ποσότητα ξηρού σαπουνιού. Ατμίστε τα πόδια σας για να μαλακώσετε το νύχι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα παρασκεύασμα που διαλύει την κάλους επιφάνεια της πλάκας νυχιών.

Συνιστάται να προστατεύετε το δέρμα κοντά στο νύχι κατά τη διάρκεια της θεραπείας με γαλάκτωμα για να μην το καταστρέψετε. Στο επόμενο βήμα, η επεξεργασμένη περιοχή σφραγίζεται με σοβά. Ο χρόνος χρήσης καθορίζεται στις οδηγίες.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μαλακωμένο στρώμα με μια λίμα νυχιών για πεντικιούρ ή μανικιούρ. Πόσο συχνά εφαρμόζεται - εξαρτάται από το πάχος της πλάκας νυχιών. Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για πολλά δάχτυλα.

Αντενδείκνυται σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση σε αυτό ή σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για παρενέργειες.

Μετά τη σωστή εφαρμογή, η πλάκα του νυχιού λεπταίνει και σταδιακά διαλύεται εντελώς, παρέχοντας πρόσβαση στο δέρμα του δακτύλου. Το παρασκεύασμα περιέχει λάδι δέντρου τσαγιού, το οποίο δρα ως αντισηπτικό και απολυμαίνει την επιφάνεια του απροστάτευτου δέρματος, επιτρέποντας την καταπολέμηση του μύκητα πολύ πιο γρήγορα.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στο σπίτι;

Η θεραπεία της νόσου στο σπίτι με φυσικές θεραπείες μπορεί να είναι αποτελεσματική, ειδικά στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης. Είναι καλύτερα να εξαλείψετε πολύπλοκες μορφές με φάρμακα για να μην χάνετε χρόνο.

Συνταγή #1

Πάρτε 100 γραμμάρια γάλακτος. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το φυτό, από τη ρίζα μέχρι το άνθος. Ρίξτε σε ένα θερμός και γεμίστε με νερό, απαιτούνται περίπου 2 λίτρα. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλο θερμός, μπορείτε να παρασκευάσετε φάρμακο σε οποιοδήποτε δοχείο, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με κάτι πυκνό για να διατηρείται ζεστό. Μετά από μερικές ώρες, αδειάστε σε μια λεκάνη και αχνίστε τα πόδια που έχουν προσβληθεί από μυκητίαση. Επαναλάβετε κάθε 3 ημέρες. Η θεραπεία διαρκεί 14 ημέρες.

Συνταγή #2

Βρέξτε τις καθαρές κάλτσες με ξύδι από κρασί και στύψτε τις καλά. Βάλτε τα πόδια σας πριν κοιμηθείτε. Το ξύδι έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθά να απαλλαγούμε από τον μύκητα. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Συνταγή #3

Φτιάξτε καφέ σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε το έτοιμο δυνατό ποτό σε ένα μπολ και αχνίστε τα πόδια σας σε αυτό. Όχι μόνο θα απαλλαγείτε από τον μύκητα μέσα σε λίγες μέρες, αλλά θα ανακουφίσετε και την κούραση των ποδιών. Επαναλάβετε τη διαδικασία για πόσες ημέρες στη σειρά.

Προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης της νόσου:

 • Εάν έχετε άφθονη εφίδρωση από τα πόδια σας, κάντε λουτρά με βότανα κάθε βράδυ, αλλάζετε συχνά τις κάλτσες σας.
 • Συνιστάται να επιπλέετε τα πόδια σας σε διάλυμα φυσιολογικού ορού ή σόδας, για αυτό διαλύστε μια κουταλιά της σούπας του προϊόντος σε ένα λίτρο νερό και κρατήστε τα πόδια σας για 15-20 λεπτά.
 • Μετά το πλύσιμο, σιδερώστε τα κλινοσκεπάσματα και τις κάλτσες με ζεστό σίδερο, σε υψηλές θερμοκρασίες ο μύκητας πεθαίνει.
 • Απολυμαίνετε περιοδικά τα παπούτσια με ειδικούς παράγοντες όπως φορμαλίνη για να σκοτώσετε τη μόλυνση, ένα διάλυμα 1% θα κάνει.

Η θεραπεία του προβλήματος πραγματοποιείται στο σπίτι χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω μέσα. Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την προσέγγισή σας. Η σωστή χρήση του φαρμάκου εγγυάται 100% αποτελέσματα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια κατάλληλη θεραπεία με έναν γιατρό.