Μύκητας των νυχιών

Μύκητας των νυχιών

Η εκδήλωση της μυκητίασης στα πόδια είναι συχνή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μυκητίαση των νυχιών ή των νυχιών δεν έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες, αλλά προκαλεί μεγάλη ενόχληση.

Η ονυχομυκητίαση εμφανίζεται στο 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Συχνά, οι αποικίες Trichophyton προκαλούν μύκητα στα πόδια, ο μύκητας στα πόδια μπορεί να μην είναι ορατός στην αρχή, αλλά τα συμπτώματα σύντομα γίνονται αισθητά. Συχνά, πολλαπλά παθογόνα επηρεάζουν το πόδι, συμπεριλαμβανομένης της μούχλας και της μαγιάς.

Ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας των μυκήτων στο σώμα, οι τοξίνες συσσωρεύονται, επηρεάζοντας το μεταβολισμό και μειώνοντας την ανοσία.

Υπό ευνοϊκές συνθήκες, ο μύκητας επηρεάζει όχι μόνο τα νύχια, τα νύχια είναι ανεπαρκή και εξαπλώνεται στα πόδια, με την παρουσία τραυμάτων που μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να επηρεάσει διάφορα όργανα.

Ο μύκητας μπορεί να ξεκινήσει με μόλυνση σε βοσκοτόπους και κοψίματα, ρωγμές στο δέρμα των ποδιών. Ο ιδρώτας των ποδιών, η παραμέληση της υγιεινής, τα σφιχτά παπούτσια - για παράδειγμα, πώς αρχίζει ο μύκητας των νυχιών στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά αν λάβετε προληπτικά μέτρα και αντιμετωπίζετε εγκαίρως την ονυχομυκητίαση των νυχιών, δεν θα μπορείτε να θυμηθείτε τη δυσάρεστη ασθένεια.

Πού μπορείτε να παραλάβετε το μανιτάρι;

Η εμφάνιση του μύκητα δεν σχετίζεται μόνο με μειωμένη ανοσία. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από την άμυνα του σώματος, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να εμφανιστεί ο μύκητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Πρώτα απ 'όλα, η μυκητίαση μπορεί να πάρει στα νύχια από ένα άρρωστο άτομο. Σε περίπου 30% των ασθενών, η μυκητίαση των νυχιών οφείλεται σε λοίμωξη σε συγγενή. Στην καθημερινή ζωή, οι νιφάδες του δέρματος ενός άρρωστου πέφτουν σε χαλιά, πετσέτες, παντόφλες και άλλα είδη οικιακής χρήσης.

Όταν το γυμνό δέρμα ενός ατόμου έρχεται σε επαφή με επιφάνειες, εμφανίζονται δυσφορία, κνησμός και άλλα σημάδια μυκητιασικής λοίμωξης.

Οι λόγοι για την εμφάνιση του μύκητα των νυχιών μπορούν να προσδιοριστούν στο μπάνιο, τη σάουνα και την πισίνα. Η υψηλή υγρασία μερικές φορές αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης και σχεδόν οποιοσδήποτε επισκέπτεται τις δημόσιες εγκαταστάσεις που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να μάθει τι είναι ένας μύκητας των νυχιών.

Τα σπόρια του μύκητα είναι ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες και παραμένουν βιώσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως προληπτικό μέτρο, κάθε άτομο πρέπει να γνωρίζει από πού προήλθε ο μύκητας και να λάβει μέτρα για να μην μολυνθεί.

Συνήθως, ο μύκητας εισέρχεται στο σώμα μέσω πληγών και ρωγμών στο δέρμα. Εάν δεν υπάρχουν πληγές, η μυκητιακή λοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί ως ξεφλούδισμα των ποδιών και φαγούρα. Εάν αυτά και τα παρακάτω σημεία αρχίζουν να σας ενοχλούν, πρέπει να δείτε έναν γιατρό που θα σας εξηγήσει πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα γρήγορα και φθηνά.

Μυκητιακά συμπτώματα

Τα πρώτα σημάδια μύκητα στα νύχια είναι το θαμπό χρώμα της πλάκας, πιθανώς μια αίσθηση ξηρών ποδιών και ξεφλουδισμένου δέρματος. Αργότερα, τα συμπτώματα του μύκητα εμφανίζονται στα νύχια, όπως: Β. Πάχυνση της πλάκας, ευθραυστότητα και αποχρωματισμός.

Ο θεράπων ιατρός θα συνταγογραφήσει μια διάγνωση - ξύστε το δέρμα και τα νύχια και θα τα στείλει στο εργαστήριο. Εκεί ειδικοί γνωρίζουν πώς να προσδιορίσουν τον μύκητα των νυχιών και την ευαισθησία του στα φάρμακα. Με βάση τα αποτελέσματα, ο γιατρός θα σας εξηγήσει πώς να εξαλείψετε την ταλαιπωρία και να ξεκινήσετε τη θεραπεία για ονυχομυκητίαση των νυχιών.

Εκείνοι που ήταν άρρωστοι γνωρίζουν ήδη πώς να διαγνώσουν τον μύκητα στα νύχια και σε περίπτωση υποτροπής, πηγαίνουν αμέσως στον γιατρό. Εάν δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως, το καλούπι των νυχιών μπορεί να πάει από οξεία σε χρόνια, υποτροπή στη ζεστή εποχή, επιδεινώνοντας χρόνιες ασθένειες κ. λπ.

Συχνά ο μύκητας της μικρογραφίας συνοδεύεται από μυκητίαση του δέρματος, και τότε είναι πιθανή η εμφάνιση ελκών, φουσκάλων με πύον. Εάν μια γρήγορη επεξεργασία των νυχιών δεν είναι επιτυχής, τα σπόρια θα ενσωματωθούν βαθύτερα στην πλάκα των νυχιών.

Είναι γεμάτο κίτρινα σημεία, τα νύχια θρυμματίζονται, οι πληγείσες περιοχές εκπέμπουν μια δυσάρεστη οσμή. Συχνά, για να φτάσετε στο επίκεντρο της νόσου, πρέπει να αφαιρέσετε το νύχι. Σε αυτήν την περίπτωση, μετά την αφαίρεση της πλάκας, ο μύκητας μπορεί να αφαιρεθεί (λέιζερ, χημικό ή μηχανικό). Ένα κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα για τον μύκητα θα περιλαμβάνει διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών διαδικασιών και της διατροφής.

Ο ειδικός θα αξιολογήσει τα συμπτώματα και θα συνταγογραφήσει τη θεραπεία ξεχωριστά, καθώς δεν είναι όλα τα φάρμακα καθολικά και δεν μπορούν να ληφθούν όλα από όλους. Στο αρχικό στάδιο, συνταγογραφούνται συνήθως κρέμες που απομακρύνουν τα συμπτώματα και τον ίδιο τον μύκητα από το νύχι.

Εάν επηρεαστούν πολλά νύχια, η ασθένεια έχει εξαπλωθεί στο δέρμα, ο γιατρός θα ξεκινήσει σοβαρή φαρμακευτική αγωγή για μύκητα των νυχιών και θα ελέγξει όλα τα στάδια. Η προσθήκη βακτηριακής λοίμωξης μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποφασίσετε πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα κάτω από τα νύχια, αλλά και να παρέχετε αποτελεσματική θεραπεία για το έκζεμα, την ψωρίαση κ. λπ.

Ονυχομυκητίαση των νυχιών

Τύποι μύκητα νυχιών

Ο φυσαλιδώδης τύπος ξεκινά με το πελματικό τμήμα του ποδιού. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, εμφανίζεται πρήξιμο, σκέδαση φυσαλίδων με υγρό. Αργότερα, ένας μύκητας μπορεί να αναπτυχθεί στο νύχι του πονόλαιμου και εάν ο μύκητας των νυχιών δεν ανιχνευθεί εγκαίρως, η ασθένεια θα αυξηθεί και θα εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Ο φυσαλιδώδης τύπος χαρακτηρίζεται από την προσθήκη βακτηριακής λοίμωξης.

Ο τύπος της μεμβράνης ξεκινά μεταξύ του 4ου και του 5ου ποδιού στις πτυχές του δέρματος. Μέχρι να εκδηλωθεί ο μύκητας των νυχιών, έχει ισχυρή επίδραση στο δέρμα - εμφανίζονται κλίμακες, ρωγμές, έλκη.

Ο τύπος μοκασίνι ξεκινά από τη σόλα, τη φτέρνα. Τα συμπτώματα αυτού του τύπου μύκητα των νυχιών εμφανίζονται αφού η ασθένεια έχει καταστρέψει το δέρμα. Εμφανίζονται ρωγμές, ξεφλούδισμα του δέρματος και επώδυνες αισθήσεις.

Και στις τρεις παραλλαγές της νόσου, με την πάροδο του χρόνου, ένας μύκητας μπορεί να εμφανιστεί κάτω από το νύχι προκαλώντας πάχυνση, ευθραυστότητα και συχνά την απώλεια του. Ο γιατρός ξέρει πώς να εντοπίζει νύχι μύκητα νωρίς, οπότε μην κάνετε διάγνωση. Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε έναν καλό ειδικό που θα σας πει πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα των νυχιών.

Πώς αντιμετωπίζεται ο μύκητας;

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στα νύχια και να μην "πετάξετε το σφύριγμα", πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σε μια συγκεκριμένη δοσολογία και για όσο διάστημα συνταγογραφείται ο γιατρός. Διαφορετικά, ο μύκητας που αφαιρέθηκε πρόσφατα θα επανέλθει με ανανεωμένο σθένος.

Σήμερα, η πολύπλοκη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της μεθόδου παλμικής θεραπείας, είναι δημοφιλής. Αυτό συνεπάγεται ενεργό καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών με ογκώδεις δόσεις αντιμυκητιασικών φαρμάκων.

Τα μεγάλα διαλείμματα γίνονται μεταξύ των κύκλων θεραπείας. Για την απομάκρυνση του μύκητα κάτω από τα νύχια, η θεραπεία πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση βερνικιών, μεμβρανών και αλοιφών. Βασίζονται σε μυκητοκτόνα παρασκευάσματα, τα οποία δυστυχώς δεν λειτουργούν πάντα.

Για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τον μύκητα των νυχιών, πρέπει να προσδιορίσετε τη φύση του παθογόνου, τον τύπο του δέρματος και τη σοβαρότητα της νόσου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη του μύκητα των νυχιών. Τα σπόρια των μυκήτων των νυχιών δεν πρέπει να έχουν ούτε μία ευκαιρία.

Ο γιατρός θα εξηγήσει πώς να αντιμετωπίσει την ονυχομυκητίαση για το ξηρό δέρμα και πώς να προετοιμαστεί σωστά για τις διαδικασίες. Για παράδειγμα, μια λιπαρή κρέμα είναι ιδανική για ξηρό δέρμα, επιλέγονται αλοιφές για τη θεραπεία των σόλων, εφαρμόζονται εναιωρήματα μεταξύ των δακτύλων και εφαρμόζεται βερνίκι στα νύχια. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε μόνοι σας τον μύκητα. Ο γιατρός θα το φροντίσει.

Κατά τη διάγνωση της μυκητίασης των νυχιών, το νύχι αφαιρείται συχνά. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το νύχι θα αποτρέψει το φάρμακο να προσβάλει τον μύκητα από κάτω. Ο γιατρός στη ρεσεψιόν θα εξηγήσει πώς να αντιμετωπίσει σωστά το νύχι χρησιμοποιώντας τοπικά φάρμακα και χάπια.

Μόνο εξωτερικά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατά την έναρξη της νόσου και όταν απαγορεύεται η χρήση συστημικών φαρμάκων. Πώς ξέρετε εάν τα συστηματικά φάρμακα δεν είναι κατάλληλα; Ο γιατρός θα σας πει για αυτό. Συγκεκριμένα, τα χάπια δεν συνταγογραφούνται για έγκυες γυναίκες, παιδιά, άτομα με νεφρική και ηπατική νόσο. Για αυτούς, καταρτίζονται ειδικές οδηγίες για το πώς να απαλλαγείτε από το μύκητα των νυχιών. Η θεραπεία είναι πιθανό να είναι μακροπρόθεσμη.

Τα εξωτερικά παρασκευάσματα χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα. Μετά από 2 εβδομάδες, η αλοιφή αντικαθίσταται από άλλο παρασκεύασμα έτσι ώστε ο μύκητας να μην αναπτύξει αντοχή. Προκειμένου ένα νέο καρφί να αναπτυχθεί ξανά με υγιή τρόπο, η περίοδος θεραπείας για τον μύκητα των νυχιών διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Εάν η ασθένεια επηρεάζει μόνο το πόδι ή τους διαγεννητικούς χώρους, υπάρχει αρκετή αλοιφή για ένα μήνα.

Τα συστηματικά φάρμακα συνταγογραφούνται για σοβαρή βλάβη στα νύχια. Μια τέτοια θεραπεία της μυκητιάσεως των νυχιών είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά απαιτείται ιατρική παρακολούθηση λόγω της τοξικότητας των φαρμάκων.

Τα συστηματικά φάρμακα δρουν στο στομάχι, στα νεφρά και στο συκώτι. Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, η αφαίρεση των νυχιών με μύκητα μπορεί να συνταγογραφηθεί με κατάλληλο τρόπο. Ο γιατρός θα σας πει πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια σας με τον παραμικρό τραυματισμό και να επιστρέψετε στη δουλειά πιο γρήγορα.

Απαλλαγείτε από τον μύκητα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες

Μέχρι στιγμής πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα της χρήσης του σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Το γεγονός είναι ότι οι συνταγές περιγράφουν γενικά πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του οργανισμού, την ηλικία του ασθενούς, τις συνοδευτικές παθήσεις και τις αντενδείξεις.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να πει στον ασθενή πώς να θεραπεύσει τον μύκητα των νυχιών χρησιμοποιώντας φαρμακευτικά φάρμακα και αυτοσχέδια μέσα, φαρμακευτικά βότανα. Τα παρακάτω είναι δημοφιλείς οδηγίες για όσους αναζητούν θεραπεία μυκήτων των νυχιών.

Η σκόνη πλυσίματος θα βοηθήσει, σύμφωνα με τις κριτικές, λόγω της περιεκτικότητας σε αλκάλια που είναι επιβλαβή για τον μύκητα. Για να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να πάρετε 100 γραμμάρια σκόνης, να διαλύσετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να ψεκάσετε τα νύχια σας για 15 λεπτά. Οι κριτικές λένε ότι είναι δυνατό να θεραπευτεί το ήπιο στάδιο της νόσου σε 10 ημέρες.

Μια άλλη συνταγή συνιστά θεραπεία υπεροξειδίου του υδρογόνου κατά τη διάγνωση του μύκητα των νυχιών στο δάκτυλο του ποδιού. Πρώτα πρέπει να κάνετε ατμό τα πόδια σας σε σόδα (1 λίτρο θερμαινόμενου νερού = 1 κουταλιά σόδα ψησίματος). Όταν τα νύχια βράζονται στον ατμό, μπορείτε να μουλιάσετε ένα βαμβάκι σε υπεροξείδιο και να το εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές.

Για να αποφευχθεί η εξάτμιση του υπεροξειδίου, μπορείτε να τυλίξετε τη συμπίεση πάνω του με φιλμ προσκόλλησης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα. Πρέπει να το επαναλαμβάνετε δύο φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος της βλάβης της πλάκας των νυχιών.

Το σκόρδο είναι ένα φυτό πλούσιο σε φυτοκτόνα. Μπορεί να βυθιστεί σε αλάτι και να τρίβεται στην πληγείσα περιοχή. Επίσης χρήσιμο είναι το gruel, το οποίο εφαρμόζεται με τη μορφή συμπίεσης. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν πληγές ή ρωγμές στο δέρμα, διαφορετικά το σκόρδο θα προκαλέσει πόνο και η πληγή δεν θα επουλωθεί.

Η αμμωνία χρησιμοποιείται ως συμπίεση, αλλά όχι καθαρή, αλλά αραιώνεται με νερό. Μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα του μύκητα, 1 κουταλιά της σούπας. Η αμμωνία αναδεύεται σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια, ένας καθαρός επίδεσμος βυθίζεται σε διάλυμα και εφαρμόζεται με τη μορφή συμπίεσης στις πληγείσες περιοχές όλη τη νύχτα.

Πολλές φορές στις κριτικές αναφέρεται για τον μύκητα στα νύχια, ο οποίος ηττήθηκε με τη χρήση συνηθισμένης σόδας. Η σόδα δημιουργεί ένα δυσμενές περιβάλλον για τον μύκητα. Η σκόνη αραιώνεται σε πάστα με νερό, εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα νύχια για 20 λεπτά, ξεπλένεται και ξηραίνεται. Αυτό δεν είναι μόνο μια αποτελεσματική θεραπεία, αλλά και μια αποτελεσματική πρόληψη του μύκητα των νυχιών όταν επισκέπτεστε πισίνες και σάουνες.

Το βορικό οξύ χρησιμοποιείται μετά τον ατμό των ποδιών σε λουτρό σόδας. Μετά το νερό, πρέπει να στεγνώσετε καλά τα πόδια και τα νύχια σας, να πασπαλίζετε με σκόνη βορικού οξέος, να φοράτε κάλτσες και να αφήνετε όλη τη νύχτα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πρόληψη της ονυχομυκητίασης

Υγιή και μυκητιακά νύχια

Ο θεράπων ιατρός εξηγεί πώς να θεραπεύσει γρήγορα τον μύκητα των νυχιών και τι να κάνει για να μην μολυνθεί με αυτήν την άσχημη ασθένεια. Πρώτον, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην πηγαίνετε χωρίς παπούτσια σε δημόσιους χώρους (σάουνες, γυμναστήριο, πισίνα) - οπουδήποτε πρέπει να φοράτε καουτσούκ παντόφλες.

Ωστόσο, εάν έχει συμβεί ένα περιστατικό και δεν θέλετε να μάθετε από τη δική σας εμπειρία τον κίνδυνο μύκητα των νυχιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό βερνίκι στην επιστροφή σας στο σπίτι ή να κάνετε ντους με ένα αντιμυκητιακό σαμπουάν.

Δεύτερον, ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται σημαντικά όταν το δέρμα στα πόδια έχει υποστεί βλάβη. Πριν από την αποκατάσταση του δέρματος, πρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι στην πισίνα, να ασκηθείτε κ. λπ. Εάν υπήρχε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια και μετά το δέρμα κνησμό, πρέπει αμέσως να αντιμετωπίσετε αυτές τις περιοχές με αλοιφή από τον μύκητα.

Τρίτον, είναι σημαντικό να επιλέξετε παπούτσια για τη σεζόν, να τα στεγνώσετε και να τα διατηρήσετε καθαρά, ώστε να μην ανησυχείτε για το εάν μπορεί να θεραπευτεί ο μύκητας των νυχιών. Τα παπούτσια σας δεν πρέπει να φοριούνται από άλλα άτομα.

Δεν πρέπει να παίρνετε παπούτσια κάποιου, και όταν προσπαθείτε να πατήσετε παπούτσια σε ένα κατάστημα, φροντίστε να φοράτε κάλτσες ή κάλτσες για να αποφύγετε την επαφή με το γυμνό δέρμα των παπουτσιών. Αφού αγοράσετε ένα παπούτσι, πρέπει να το απολυμάνετε - βάζετε ένα βαμβακερό στυλεό βουτηγμένο σε λάδι τσαγιού και το βάζετε σε μια αεροστεγή σακούλα για μια μέρα.