Η καλύτερη λαϊκή θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών: επιλογή, αποδεδειγμένες συνταγές, συμβουλές

Οι μυκητιάσεις μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα, αλλά τα νύχια και τα πόδια ενός ατόμου είναι το πιο δημοφιλές μέρος για τον εντοπισμό τους. Ο ιός μεταδίδεται και εξαπλώνεται πολύ εύκολα, η θεραπεία απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Υπάρχουν πολλά χάπια και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούμε από μολύνσεις ζύμης. Αλλά ταυτόχρονα, η ζήτηση για λαϊκές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών παραμένει υψηλή.

Αλοιφή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Τι είναι το μανιτάρι;

Στη φύση, υπάρχουν πολλοί τύποι μυκητιακών παθογόνων που μπορούν να μολύνουν το ανθρώπινο σώμα. Ο μύκητας είναι πάντα άβολος και επώδυνος. Μεταδίδεται από ένα άρρωστο σε ένα υγιές άτομο με διάφορους τρόπους: σε δημόσιους χώρους, μέσω κοινών παπουτσιών, μέσω άμεσης επαφής.

Το πιο κοινό σημείο εντοπισμού είναι τα πόδια, δηλαδή τα πόδια και τα νύχια. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτήν την τοποθέτηση:

 • αυξημένη εφίδρωση των ποδιών από μεμονωμένα χαρακτηριστικά.
 • στενά, άβολα συνθετικά παπούτσια.
 • μόνιμοι τραυματισμοί στα πόδια, μικρορωγμές, γρατσουνιές, καλαμπόκια.
 • τονίζω;
 • δηλητηρίαση από αλκοολισμό και κάπνισμα.
 • Μόνιμη υποθερμία των ποδιών.

Δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί αμέσως η ασθένεια, τα πρώτα στάδια είναι σχεδόν ασυμπτωματικά. Στη συνέχεια εμφανίζονται ενεργά δυσάρεστα συμπτώματα:

 • δυσάρεστη έντονη μυρωδιά των ποδιών.
 • η πλάκα του νυχιού γίνεται άσπρη και μπορεί να εμφανιστεί πλαστικοποίηση.
 • φαγούρα και μερικές φορές υπάρχει αίσθηση καψίματος.
 • Σχηματίζονται πληγές στο δέρμα γύρω από τα νύχια, εμφανίζεται διάβρωση.
υγιή πόδια μετά από μυκητιασική θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο του μύκητα των νυχιών, όσο πιο νωρίς γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, τόσο πιο εύκολο είναι να διορθωθεί. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καταπολέμηση μιας τέτοιας ασθένειας είναι αρκετά δύσκολη και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες και ακόμη και χρόνια. Η εξαφάνιση των σημαδιών δεν σημαίνει την πλήρη εξάλειψη των ιικών σπορίων στο σώμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο μείωση της δραστηριότητας, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες ο ιός θα επανέλθει.

Γιατί να επιλέξετε λαϊκές θεραπείες;

Η θεραπεία μιας μυκητιασικής λοίμωξης μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά προϊόντα που προτείνουν οι μυκητολόγοι για την πρόληψη του σχηματισμού νέων μυκητιακών σπορίων. Κανένας όμως δεν δίνει 100% εγγύηση.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση διαφόρων μεθόδων θεραπείας του μύκητα των νυχιών, συνδυάζοντας παραδοσιακές και λαϊκές μεθόδους.

Πλεονεκτήματα εναλλακτικής ιατρικής:

 • πολύ φθηνότερα από τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
 • πρακτικά δεν έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες.
 • όταν χρησιμοποιούνται σωστά, επιβεβαιώστε πλήρως την αποτελεσματικότητά τους.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα μπορούν να συμβουλεύονται ειδικοί. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιείτε νέα εργαλεία με μεγάλη προσοχή. Επιπλέον, μην ξεχνάτε την ηλικία του ασθενούς. Δεν συνιστάται η χρήση μη ελεγμένων προϊόντων για παιδιά. Ασθενείς κάτω των 16 ετών επισκέπτονται στο ραντεβού με μυκητολόγο, αλλά οι άνω των 35 ετών διατρέχουν κίνδυνο.

Ιώδιο - μια δοκιμασμένη και δοκιμασμένη θεραπεία

Μέχρι σήμερα, το ιώδιο είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τους μύκητες των νυχιών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδια της νόσου. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική χρήση ιωδίου μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, επομένως η δοσολογία πρέπει να τηρείται αυστηρά όταν χρησιμοποιείται.

πήγαινε ξυπόλητος να πάρεις ένα μανιτάρι

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική εάν χρησιμοποιείται από την έναρξη της νόσου, όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Για να μην καταστρέψετε την πλάκα των νυχιών και το δέρμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

 1. Αγοράστε ιώδιο σε φαρμακείο και ελέγξτε την ημερομηνία λήξης.
 2. Πλύνετε καλά τα πόδια και στεγνώστε τα. Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να χρησιμοποιεί μόνο τη δική του πετσέτα, αυτό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης μόλυνσης.
 3. Ρίξτε μια σταγόνα ιωδίου σε κάθε προσβεβλημένο νύχι και σε αυτό που βρίσκεται δίπλα και τρίψτε το καλά.
 4. Αφήστε το ιώδιο να στεγνώσει λίγο και μετά μην φοράτε κάλτσες για λίγο. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.

Η όλη θεραπεία διαρκεί περίπου ένα μήνα. Έχει μια τέτοια μέθοδο και μια σειρά από παρενέργειες. Το δέρμα γύρω από τα δάχτυλα κιτρινίζει, γεγονός που προκαλεί αισθητική ενόχληση. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρηθεί ξηρότητα και υπερευαισθησία, μερικοί άνθρωποι δίνουν προσοχή στον πόνο και το κάψιμο κατά το τρίψιμο. Δυστυχώς, τα προχωρημένα στάδια αυτής της ασθένειας δεν θεραπεύονται με ιώδιο.

Το επιτραπέζιο ξύδι στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων

Οι κομπρέσες με ξύδι είναι μια άλλη δημοφιλής συνταγή για να απαλλαγείτε από τη μυκητίαση στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο επιτραπέζιο ξύδι 9% και από αυτό παρασκευάζονται λουτρά.

Πλύσιμο ποδιών κατά των μυκήτων

Η συνταγή είναι απλή: πρέπει να αναμίξετε ξύδι και κρύο νερό σε αναλογία 1: 8 και να ανακατέψετε καλά. Εάν η ασθένεια είναι σε προχωρημένο στάδιο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για αύξηση της συγκέντρωσής της, η μέγιστη περιεκτικότητα σε ξύδι για το μπάνιο είναι 2: 1.

Το νερό πρέπει να είναι κρύο, διαφορετικά το ξύδι χάνει τις ιδιότητές του. Επιπλέον, πρέπει να προετοιμάσετε ένα μπάνιο με ζεστό νερό, τα πόδια αφήνονται για ατμό. Όταν τα νύχια γίνουν μαλακά, τα πόδια τοποθετούνται σε λουτρό με ξύδι. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε δύο ημέρες, η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι 3 εβδομάδες.

πρόπολη

Αυτή η λαϊκή θεραπεία έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση, επομένως χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση βακτηρίων και σπόρων μυκήτων. Μπορείτε να αγοράσετε πρόπολη σε καθαρή μορφή σε φαρμακείο, αλλά πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε αραιωμένη σε λουτρό νερού. Επίσης, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν τη χρήση έγχυσης πρόπολης σε αλκοόλ, αλλά εξακολουθεί να είναι ανεπιθύμητη η χρήση του για μυκητιάσεις.

Για την καταπολέμηση αυτής της δυσάρεστης ασθένειας, χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι:

 • Βρέξτε ένα βαμβάκι με υγρή πρόπολη και περιποιηθείτε την πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα.
 • Τη νύχτα, ένα ελαφρώς λιωμένο κομμάτι της ουσίας τοποθετείται στα προσβεβλημένα νύχια, αλλά μια τέτοια συμπίεση μπορεί να διατηρηθεί για όχι περισσότερο από 2 ώρες.
Βότανα κατά του μύκητα των νυχιών

Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τους μύκητες των νυχιών, αλλά χρησιμοποιήστε το με μεγάλη προσοχή.

τσαγιού μύκητας

Η Kombucha είναι μια αμφιλεγόμενη μέθοδος θεραπείας, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση της διαδικασίας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξαλείψει εντελώς τη μυκητίαση και τα σχετικά προβλήματα.

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε ένα φαρμακευτικό διάλυμα, για αυτό το μανιτάρι εμποτίζεται σε γλυκό τσάι για μια εβδομάδα. Το διάλυμα πρέπει να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα και ένα συγκεκριμένο άρωμα, τότε μπορεί να θεωρηθεί έτοιμο. Η κύρια ιδιότητα του kombucha είναι οι αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται επίσης με δύο τρόπους:

 1. Ένα κομμάτι μύκητα πρέπει να ξεφλουδιστεί και να ξεφλουδιστεί και να πιεστεί λίγο για να φύγει η περίσσεια υγρού και στη συνέχεια να τρίψετε απαλά στην κατεστραμμένη πλάκα νυχιών. Αξίζει να επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την ημέρα.
 2. Συμπίεση, που γίνεται πριν τον ύπνο. Τα πόδια πρέπει να πλένονται και να στεγνώνουν. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι μανιτάρι και το κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Βουτάμε το ένα μέρος σε χλιαρό νερό και το άλλο ξαναβάζουμε στο σιρόπι. Βγάλτε ένα μανιτάρι από το νερό και στερεώστε το στα νύχια σας, βάλτε του σελοφάν και βάλτε μια στενή κάλτσα ή και δύο. Η κομπρέσα μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, ελαφρύ πόνο, ελαφριά αίσθηση καψίματος - τέτοια συμπτώματα θεωρούνται αρκετά δικαιολογημένα και επιβεβαιώνουν μόνο τη δράση του μύκητα.
Κομπούχα κατά του μύκητα των νυχιών

πίσσα

Αυτή η άοσμη ουσία είναι διάσημη για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές της επιδράσεις, επομένως είναι σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε γρήγορα τους μύκητες των νυχιών στο σπίτι. Είναι η πίσσα σημύδας, ένα προϊόν για την επεξεργασία κοχυλιών σημύδας, το οποίο χρησιμοποιείται ενεργά. Μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένο φαρμακείο.

Η πίσσα σημύδας χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για αλοιφές, αλλά στην περίπτωση της μυκητίασης, το προϊόν χρησιμοποιείται στη φυσική του μορφή.

Μάλιστα, αυτό το προϊόν είναι πολύ δημοφιλές στον τομέα της κοσμετολογίας. Διάφορα καλλυντικά (σαπούνι πίσσας, αφρόλουτρο με πίσσα και σαμπουάν πίσσας) είναι πολύ δημοφιλή λόγω των αποτελεσμάτων τους.

Πρώτα πρέπει να ατμίσετε τα πόδια σας. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό σε σαπουνόνερο. Στη συνέχεια κόψτε τα νεκρά μέρη των νυχιών, εφαρμόστε πίσσα σε φρέσκες περιοχές και τρίψτε καλά. Τότε δεν πρέπει να ντύνεστε για αρκετές ώρες, η πίσσα απορροφάται καλύτερα στον αέρα. Μετά από αυτό, δεν συνιστάται να πλένετε τα πόδια σας για τουλάχιστον μια μέρα, μετά την οποία μπορείτε να κάνετε ένα κρύο μπάνιο για τα πόδια σας. Για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, θα πρέπει να φοράτε κάλτσες από φυσικά υφάσματα και να αντιμετωπίζετε τα παπούτσια με ένα ελαφρύ διάλυμα πίσσας.

Ο μύκητας των νυχιών και η αντιμετώπισή του

Τα ποδόλουτρα με σαπούνι πίσσας χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά. Για την προετοιμασία, πρέπει να πάρετε μισό σαπούνι, να τρίψετε και να αραιώσετε σε ζεστό νερό (2 λίτρα). Μπορείτε να προσθέσετε λίγη σόδα. Κάντε τη διαδικασία για όχι περισσότερο από 20 λεπτά, στη συνέχεια καθαρίστε τα χοντροκομμένα χαρτομάντιλα και αφήστε τα πόδια να στεγνώσουν.

φυτική παρασκευή

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλά βότανα που χρησιμοποιούνται ενεργά στην παραδοσιακή ιατρική για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Για τη θεραπεία της μυκητίασης, χρησιμοποιούνται αφεψήματα από τέτοια φυτά:

 • φικαρία;
 • Τσουκνίδα;
 • ρίζα κολλιτσίδα?
 • είδος βανανιάς;
 • Mugwort;
 • κατιφές;
 • Βότανα Johannis;
 • Χαμομήλι.

Για την παρασκευή αφεψημάτων χρησιμοποιούνται τα ξερά άνθη αυτών των φυτών. Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τις αναλογίες και να αφήνουμε αρκετό χρόνο για ένα ζευγάρι. Για την αντιμετώπιση του μύκητα χρησιμοποιούνται μόνο αφεψήματα σε νερό, απαγορεύεται το αλκοόλ, το γάλα και άλλες βάσεις.

Οι ειδικοί στο αφέψημα συνιστούν τη χρήση του μόνο ως βοήθημα, μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν προχωρημένα στάδια. Επιπλέον, ορισμένα από τα φυτά που παρουσιάζονται μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Μπορείτε να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί. Για το πλήρες αποτέλεσμα, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλές συνταγές. Η πλήρης θεραπεία μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν αποφασίσετε για οποιαδήποτε μέθοδο θεραπείας. Και σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε τη διαδικασία, τα σοβαρά στάδια είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν.