Πώς να αντιμετωπίσετε έναν μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών (πριν και μετά φωτογραφίες)

Κανείς δεν μπορεί να έχει ανοσία στο πόδι του αθλητή σήμερα. Η ανάπτυξή του συμβαίνει κάτω από ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες (υγρασία και ζέστη). Συχνά ο μύκητας εντοπίζεται όχι μόνο στα νύχια, αλλά και ανάμεσα στα δάχτυλα. Η μόλυνση με αυτά συμβαίνει απλά, γι 'αυτό είναι δυνατό ακόμη και να μην επικοινωνήσετε απευθείας με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από αυτήν την ασθένεια. Μετά από όλα, τα σπόρια ενός τέτοιου μύκητα ζουν σε όλα τα είδη των αντικειμένων, των ρούχων και των παπουτσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

συμπτώματα μύκητα των ποδιών

Ιδιαίτερα επιρρεπής σε προσβολή μυκήτων μεταξύ των δακτύλων

Συμβαίνει ότι ακόμη και με συχνή επαφή με μολυσμένα αντικείμενα, κάποιος έχει πλήρη ανοσία στους μύκητες. Για κάποιον, από την άλλη πλευρά, αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται αμέσως. Παράγοντες που προδιαθέτουν σε μύκητες:

 • η κατάσταση της ανοσίας - εάν εξασθενήσει, ο κίνδυνος μόλυνσης από την ασθένεια αυξάνεται.
 • ηλικία - στα παιδιά το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε διάφορους τύπους μυκητιακών ασθενειών.
 • χρόνιες ή μολυσματικές ασθένειες - αποδυναμώνουν το σώμα, γεγονός που διευκολύνει τον μύκητα να διεισδύσει στο πάχος του δέρματος ή του νυχιού.
 • Η αυξημένη εφίδρωση και τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης του ιδρώτα δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εισαγωγή και ανάπτυξη του μύκητα.

πιθανότητα μόλυνσης

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι μόλυνσης από αυτή την ασθένεια. Άμεσος τρόπος:

 • Περπάτημα ξυπόλητος σε έδαφος, γη, γρασίδι.
 • σε επαφή με άτομο με μυκητίαση.
 • όταν «επικοινωνούν» με ένα μολυσμένο ζώο.

Έμμεσος τρόπος:

 • όταν χρησιμοποιείτε αντικείμενα με μύκητες (πετσέτες, παπούτσια, εσώρουχα).
 • όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης ζώων, τα οποία μπορεί επίσης να περιέχουν επικίνδυνους για τον άνθρωπο μύκητες.
 • Αιτίες εμφάνισης μύκητα μεταξύ των δακτύλων

Αιτίες εμφάνισης μύκητα μεταξύ των δακτύλων

Οι αιτίες της εμφάνισης και του μύκητα στα πόδια μεταξύ των δακτύλων είναι πολύ διαφορετικές:

 • ζεστό και υγρό περιβάλλον ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.
 • Παραβιάσεις της ακεραιότητας του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των μικρών: ρωγμές, πληγές, φλύκταινες, πληγές.
 • κακής ποιότητας, άβολα, στενά παπούτσια.
 • σωματική κόπωση, εξάντληση?
 • Η μόλυνση είναι δυνατή σε κοινόχρηστους χώρους (λουτρά, σάουνες, ινστιτούτα σπα-αισθητικής, πισίνες).
 • Εγκυμοσύνη, δυσβίωση, κιρσοί.

συμπτώματα της νόσου

μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών

Τα συμπτώματα της νόσου που απαιτούν θεραπεία στο μέλλον μοιάζουν με αυτό:

 • ξεφλούδισμα μεταξύ των δακτύλων?
 • ρωγμές που εμφανίζονται για άγνωστους λόγους.
 • πόνος που συνοδεύεται από έντονο κνησμό.
 • άφθονη εφίδρωση των ποδιών.
 • σφραγίδες στην περιοχή της σόλας.
 • ο σχηματισμός μεγάλων γκριζωπών ή κιτρινωπών κηλίδων.

Αρχικά, τα συμπτώματα της νόσου δεν είναι έντονα: δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κνησμός, δεν γίνεται αισθητή καμία ενόχληση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί απλώς αγνοούν τα προειδοποιητικά σημάδια του προβλήματος.

Εάν αγνοήσετε τα πρώτα συμπτώματα και δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία της νόσου, η διαδικασία θα προχωρήσει: η μυκητίαση θα συλλάβει όχι μόνο τους μεσοδακτυλικούς χώρους, αλλά και άλλες περιοχές του δέρματος των ποδιών, μετακινώντας στα νύχια, τα οποία θα αλλάξουν χρώμα. πυκνώνουν, παραμορφώνονται και κάνουν απολέπιση

Θεραπευτικές διαδικασίες με χρήση φαρμάκων

Η θεραπεία ενός μύκητα είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί μεγάλη υπομονή και υπευθυνότητα από τον ασθενή. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τη σωστή αντιμετώπιση του μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε αυτοθεραπεία, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα η ασθένεια να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή, αποτελεσματική θεραπεία, που στοχεύει όχι μόνο στην εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων, αλλά και στην απαλλαγή του ασθενούς από τη βασική αιτία - τον αιτιολογικό παράγοντα της μυκητιακής νόσου. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα:

 • Κομπρέσες από ειδικό διάλυμα - με αυτό το προϊόν είναι απαραίτητο να υγράνετε βαμβακερά μάκτρα και να τα απλώσετε ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Μετά από 20 λεπτά, η συμπίεση πρέπει να αφαιρεθεί.
 • αντιμυκητιακές αλοιφές - όχι μόνο ανακουφίζουν από τα δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου, αλλά καταστρέφουν και την αιτία της, τον μύκητα.
 • Δισκία - φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα, δρώντας συστηματικά στον μύκητα.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται και ανοσοδιεγερτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνουν τη θεραπεία πιο αποτελεσματική.

Αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα λαϊκές θεραπείες

Υπάρχουν λαϊκές μέθοδοι θεραπείας του μύκητα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου:

 • Ένα αφέψημα αψιθιάς. Για το μαγείρεμα χρειάζεστε μισό κιλό αψιθιάς, πρέπει να βράσει σε καθαρό νερό (3 λίτρα) για ένα τέταρτο της ώρας. Στη συνέχεια, το φάρμακο εγχέεται για 30 λεπτά, φιλτράρεται και τοποθετείται σε λεκάνη. Σε ένα τέτοιο μπάνιο πρέπει να κρατάτε τα πόδια σας λίγο πριν τον ύπνο.
 • αλατόλουτρα. Μια αποτελεσματική θεραπεία κατά των μυκήτων μεταξύ των δακτύλων είναι η προετοιμασία ποδόλουτρου με θαλασσινό αλάτι. Πρέπει να ζεστάνετε το νερό και να ρίξετε μια μικρή ποσότητα αλατιού. Μόλις το προϊόν έχει χρόνο να διαλυθεί στο μπάνιο, πρέπει να χαμηλώσετε τα πόδια σας εκεί και να ατμίσετε καλά. Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα πόδια σας μετά τη διαδικασία. Συνιστάται να φοράτε κάλτσες από φυσικό ύφασμα και να πηγαίνετε για ύπνο. Τέτοια λουτρά βοηθούν στο να γίνει το δέρμα των ποδιών απαλό και υγιές. Στα αρχικά στάδια του μύκητα, τέτοια λουτρά βοηθούν τέλεια στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Εμπέδωση του αποτελέσματος

Μετά τη διακοπή της θεραπείας, οι ρωγμές και ο κνησμός εξαφανίζονται. Κάποια συμπτώματα παύουν να ενοχλούν τον ασθενή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θεραπεία έχει τελειώσει. Στο φαρμακείο πρέπει να παραγγείλετε ένα ειδικό διάλυμα χλωριούχου αλουμινίου 25%. Θα αφαιρέσει τελικά τον μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Δερματικές βλάβες μεταξύ των δακτύλων με μύκητα

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι η θεραπεία του μύκητα θα είναι επιτυχής εάν διατηρείτε συνεχώς το δέρμα των ποδιών καθαρό - κάντε ένα πεντικιούρ στο σπίτι με μεμονωμένα εργαλεία, αφαιρέστε το δέρμα που ξεφλουδίζει. Περιέχει παθογόνα σπόρια του μύκητα. Εάν δεν αφαιρεθούν, είναι πιθανή περαιτέρω μόλυνση, υποτροπή. Επομένως, συνιστάται η χρήση ειδικής βούρτσας την ώρα του ποδόλουτρου για την αφαίρεση του νεκρού δέρματος.

Στο τέλος της θεραπείας είναι σημαντικό να απολυμάνετε ρούχα και παπούτσια. Διαφορετικά, είναι πιθανή υποτροπή της νόσου. Για την απολύμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος παράγοντας: φορμαλίνη 25% + ξύδι 30%.

Με αυτό το εργαλείο, πρέπει να επεξεργαστείτε όλα τα πράγματα και να τα βάλετε σε ένα πακέτο. Και μετά από 2-3 ώρες τα πράγματα πρέπει να αερίζονται. Ο μύκητας καταστρέφεται ολοσχερώς και το άτομο προστατεύεται από την εκ νέου μόλυνση.

πρόληψη ασθενείας

Για να αποτρέψετε την επιστροφή του μύκητα που επηρεάζει την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, πρέπει να ακολουθήσετε απλές προφυλάξεις:

 • φορέστε μόνο υψηλής ποιότητας, άνετα παπούτσια κατασκευασμένα μόνο από φυσικά "αναπνεύσιμα" υλικά.
 • μετά την επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά ή μια βόλτα, τα παπούτσια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα σπρέι με απολυμαντικό αποτέλεσμα.
 • Δεν μπορείς να δοκιμάσεις τα παπούτσια κάποιου άλλου.
 • Μετά την επίσκεψη σε δημόσιους χώρους, πρέπει να πλένετε καλά τα πόδια σας, να τα σκουπίζετε και να τα αντιμετωπίζετε στο σπίτι με ένα ειδικό φάρμακο από φαρμακείο για πρόληψη.
 • πρέπει να διατηρηθεί η ανοσία στο σωστό επίπεδο. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, αφεψήματα βοτάνων και χυμούς στη διατροφή.

Μην παραμελείτε την πρόληψη των ποδιών του αθλητή. Θα σας βοηθήσει να προστατευθείτε από αυτή την ασθένεια. Διαφορετικά, η θεραπεία μετά από μια μυκητιασική λοίμωξη θα διαρκέσει πολύ. Μετά τη θεραπεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υποτροπές. Θυμηθείτε: Όπως κάθε άλλη ασθένεια, το πόδι του αθλητή είναι πολύ πιο εύκολο να προληφθεί παρά να αντιμετωπιστεί αργότερα.