θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών

Οι δερματολόγοι και οι μυκητολόγοι προσπαθούν να μην χρησιμοποιούν επίσημες προσεγγίσεις για τη θεραπεία των μυκήτων, οι οποίες συνίστανται στην τυπική συνταγογράφηση αλοιφών και δισκίων, οδηγώντας σε χρόνια πορεία μυκητιασικών λοιμώξεων και στην ανάπτυξη σοβαρών επιπλοκών που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής:

 1. μυκητιακό έκζεμα.
 2. Επίμονη τριχόπτωση.
 3. Καταστροφή των πλακών των νυχιών και ουλές στο κρεβάτι του νυχιού.
 4. Χρόνια φλεγμονή της βαλάνου και του κόλπου που ενοχλεί συνεχώς άνδρες και γυναίκες, καθιστώντας αδύνατη τη σεξουαλική ζωή.

Μια μέθοδος για την πλήρη εξάλειψη μιας μυκητιακής νόσου, η οποία μπορεί να επιτύχει τους ακόλουθους στόχους:

 1. Καταστροφή παθογόνων μυκήτων στο επίκεντρο των δερματικών βλαβών.
 2. Προστασία υγιούς δέρματος (νύχια, βλεννογόνοι) από την εξάπλωση μυκητιάσεων.
 3. αποτρέψει την υποτροπή.
 4. Αποκατάσταση της φυσιολογικής δομής του δέρματος, των μαλλιών και των βλεννογόνων διατηρώντας την ελαστικότητα και την ομορφιά τους.
 5. Απομάκρυνση μυκητιακών υπολειμμάτων από τον οργανισμό που προκαλούν χρόνιες δηλητηριάσεις και αλλεργίες.
 6. Αποκατάσταση της ευαισθησίας του δέρματος και των βλεννογόνων των γεννητικών οργάνων για την ομαλοποίηση της σεξουαλικής ζωής.

Φαίνεται ότι όλα αυτά είναι λογικά και πρέπει να είναι όπως πρέπει. Ωστόσο, στην πράξη, οι δερματολόγοι πολύ σπάνια τηρούν όλους τους κανόνες για τη θεραπεία μυκητιακών ασθενειών και συχνά περιορίζονται σε εξωτερική θεραπεία. Ναι, και πολλοί ασθενείς θέλουν απλώς να «χρίσουν κάτι» αντί να υποβληθούν σε πλήρη θεραπεία.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται στην κλινική:

 • Η ονυχομυκητίαση είναι μια μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών των χεριών και των ποδιών.
 • Μυκητιασικές βλάβες του δέρματος του ποδιού, χεριού.
 • Μύκητας λείου δέρματος.
 • Μυκητιασικές παθήσεις των βουβωνικών πτυχών, των μασχαλών, κάτω από τους μαστικούς αδένες, των μεσογλουτιαίων πτυχών.
 • pityriasis versicolor.
 • Μύκητες στο τριχωτό της κεφαλής, πιτυρίδα.
 • Ο μύκητας που προκαλεί τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
 • Καντιντίαση, τσίχλα του πέους και του κόλπου.
 • μυκητιακή προστατίτιδα.
 • Καντιντίαση του στοματικού βλεννογόνου και της γλώσσας.
 • Μυκητιασικές παθήσεις του έξω αυτιού.

Η θεραπεία του μύκητα, φυσικά, εξαρτάται από τον τύπο του και τον εντοπισμό της διαδικασίας. Ας ξεχωρίσουμε τα γενικά στάδια της θεραπείας:

 • Υποχρεωτική ανάλυση κατσαρίδων για μύκητα με προσδιορισμό, αν είναι δυνατόν, είδη, ευαισθησία στα φάρμακα, ποσότητα.
 • Εξετάσεις αίματος, βιοχημικές και για την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Αφαίρεση της πληγείσας περιοχής της πλάκας των νυχιών, τρίχας με λέιζερ, υλικό ή χειρουργική.
 • Φαρμακευτική θεραπεία: αντιμυκητιακά φάρμακα ενδοφλεβίως ή με τη μορφή δισκίων. Διαρκεί από 10 ημέρες έως 4 μήνες (με ονυχομυκητίαση). Η ένεση αντιμυκητιασικών φαρμάκων έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη και επιτρέπει τη μείωση της διάρκειας θεραπείας μιας μυκητιακής νόσου και τη μείωση των επιπτώσεων στο ήπαρ. Εξωτερική θεραπεία με αντιμυκητιακές αλοιφές, κρέμες και διαλύματα με συγκεκριμένη σειρά. Παρασκευάσματα που βελτιώνουν την ανάπτυξη των πλακών των νυχιών και των μαλλιών, αποκαθιστούν το δερματικό επιθήλιο του δέρματος και των βλεννογόνων. Τοπική θεραπεία με τη μορφή λουτρών στο πέος και στον κόλπο, αποκατάσταση της φυσιολογικής μικροχλωρίδας των γεννητικών οργάνων με μυκητιασική νόσο των γεννητικών οργάνων. Ανοσοθεραπεία και απομάκρυνση μυκητιασικών τοξινών και αλλεργιογόνων.
 • Φυσικοθεραπεία: Ακτινοβολία UV με ιατρικό χαλαζία, θεραπεία των προσβεβλημένων περιοχών με υπέρυθρο ή υπερηχητικό laser.
 • Και στο τέλος - δοκιμές ελέγχου για μανιτάρια.

Η θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών μπορεί να φαίνεται πολύ χρονοβόρα και περίπλοκη. Έτσι είναι, αλλά μόνο για γιατρό! Τα θεραπευτικά σχήματα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής να μην αισθάνεται μεγάλη ενόχληση και όλα να του πηγαίνουν πολύ εύκολα.

Η θεραπεία του μύκητα του δέρματος συνήθως δεν απαιτεί χρόνο και διαρκεί περίπου 10-20 ημέρες. Η θεραπεία των μαλλιών και των νυχιών είναι μεγαλύτερη και διαρκεί αρκετούς μήνες.

Αλλά δεν πρόκειται καν για τη διάρκεια της θεραπείας. Η θεραπεία των μυκητιασικών ασθενειών θα πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικό, δερματοφλεβολόγο, μυκητολόγο που είναι εξοικειωμένος με όλες τις παραπάνω μεθόδους και τις χρησιμοποιεί ενεργά στην πράξη. Οι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα γίνονται δεκτοί στις κλινικές καθημερινά.

θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Η θεραπεία του ποδιού του αθλητή γίνεται μαζί με τη θεραπεία άλλων μυκητιασικών παθήσεων για περισσότερα από 13 χρόνια.

Η μέθοδος για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται στην κλινική έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό παρά τις γνωστές δυσκολίες στη θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών.

Τι λαμβάνουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει μια πλήρη πορεία με διάγνωση μυκητίασης του ποδιού:

 • Πλήρης καταστροφή του παθογόνου μύκητα στα πέλματα των ποδιών, στους μεσοδακτυλικούς χώρους, στο πίσω μέρος των ποδιών, στο πάχος των πλακών των νυχιών.
 • Εξάλειψη του κνησμού και της δυσάρεστης οσμής στα πόδια.
 • Επούλωση ρωγμών και φλεγμονωδών αλλαγών στο δέρμα των ποδιών.
 • Αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος, εξάλειψη της υπερκεράτωσης – πάχυνση του δέρματος του πέλματος του ποδιού, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας.
 • Εξάλειψη της υπερβολικής εφίδρωσης – υπεριδρωσία των ποδιών.
 • ανάπτυξη υγιών νυχιών.
Εξέταση για το πόδι του αθλητή από γιατρό

Δηλαδή, εάν ο δερματολόγος, ο μυκητολόγος και ο ίδιος ο ασθενής στο πρώτο ραντεβού δουν μια εικόνα με πυκνά πέλματα με ρωγμές, απολεπισμένο επιθήλιο μεταξύ των δακτύλων, συμφορητικό κοκκίνισμα του δέρματος των ποδιών, συνεχώς βρεγμένα παπούτσια και κάλτσες και στριμμένα, σκούρα νύχια. , μετά από μια πλήρη μυκητοθεραπεία στα πόδια υπάρχει μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης σε αυτό το μέρος του σώματος, το δέρμα γίνεται λείο, η μυρωδιά εξαφανίζεται, τα νύχια αποκαθίστανται σταδιακά.

Βήματα θεραπείας για το πόδι του αθλητή

 1. Το διαγνωστικό στάδιο περιλαμβάνει την εξέταση απόξεσης του δέρματος και των πλακών των νυχιών για παθογόνο μύκητα με τον προσδιορισμό της ομάδας παθογόνων, η οποία είναι σημαντική για την επιλογή ενός αντιμυκητιασικού φαρμάκου. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, χρειάζονται πληροφορίες για αλλαγές στο μεταβολισμό του ασθενούς, που μπορεί να είναι η κύρια αιτία υπερβολικής εφίδρωσης του δέρματος των ποδιών και μείωσης της τοπικής αντίστασης στις μυκητιάσεις. Οι εξετάσεις αίματος μας βοηθούν εδώ.
 2. Η ίδια η θεραπεία της μυκητίασης του ποδιού πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια, τα οποία εξαρτώνται από την αρχική κλινική εικόνα και τον τύπο του μύκητα. Αφαίρεση παχύρρευστων στρωμάτων δέρματος και προσβεβλημένων περιοχών των πλακών των νυχιών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών αλοιφών, διαδικασιών ή υλικού και αφαίρεσης παθολογικών περιοχών με λέιζερ. Η διάρκεια της φάσης είναι 1 έως 7 ημέρες. Όταν το δέρμα καθαρίσει, καθίσταται δυνατή η εφαρμογή εξωτερικής αντιμυκητιακής θεραπείας που χορηγεί το φάρμακο απευθείας στο δέρμα του ποδιού.
 3. Αντιμυκητιασικοί παράγοντες με συστηματική δράση, δηλαδή αντιμυκητιασικοί παράγοντες που χορηγούνται με ένεση ή σε μορφή δισκίου. Φυσικά, η ενδοφλέβια έγχυση τέτοιων φαρμάκων αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική. Επιπλέον, αποδείχθηκε ασφαλέστερο για το συκώτι και μείωσε τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία είναι 7-14 ημέρες στις δερματικές βλάβες και έως 4 μήνες σε συνδυασμό με βλάβες στα νύχια.
 4. Η φυσιοθεραπευτική θεραπεία του ποδιού του αθλητή περιλαμβάνει έκθεση σε ιατρική ακτινοβολία UV, η οποία έχει επιζήμια επίδραση στο πόδι του αθλητή, και θεραπεία με υπέρυθρο λέιζερ, η οποία βελτιώνει περαιτέρω την παροχή αίματος στις πληγείσες περιοχές, επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος και την ανάπτυξη των νυχιών. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι από 3 έως 10 λεπτά.
 5. Εάν, ως αποτέλεσμα της διάγνωσης, εντοπιστούν προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα, έλλειψη μικροστοιχείων και άλλων ουσιών που είναι απαραίτητες για τη χορήγηση αντιμυκητιασικών φαρμάκων στο δέρμα, την αναγέννηση του δέρματος και την ενεργοποίηση της καταπολέμησης του παθογόνου μύκητα, τότε πρόσθετα βοηθητικά φάρμακα συνταγογραφούνται για τη διόρθωση αυτών των αλλαγών: ανοσοτροποποιητές, οζονοθεραπεία, βιταμίνες, ηπατοπροστατευτικά, σύμπλοκα σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών με μικροστοιχεία.
 6. Η υπερβολική εφίδρωση και η οσμή συχνά εξαφανίζονται με τη θεραπεία ποδιών αυτού του αθλητή. Αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο να συνταγογραφηθούν φάρμακα που μπλοκάρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος των ποδιών προκειμένου να πραγματοποιηθούν συνεδρίες θεραπείας με λέιζερ και κρυομασάζ υγρού αζώτου.
 7. Μετά τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να ελέγξετε εάν ο μύκητας στα πόδια έχει καταστραφεί. Πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες αναλύσεις απόξεσης για μύκητες. Συνήθως όμως το αποτέλεσμα πλησιάζει το 100%.
Θεραπεία μυκητίασης από γιατρό

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή είναι το ραντεβού για μετέπειτα πρόληψη της υποτροπής, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα περιποίησης δέρματος και θεραπεία παπουτσιών όπου μπορεί να παραμείνουν σπόρια μυκήτων.

Η θεραπεία του ποδιού του αθλητή είναι πολύ διαφορετική. Είναι αδύνατο να περιγραφούν όλες οι θεραπευτικές επιλογές σε ένα άρθρο. Οι ιατροί των δερματοαφενιστηριολόγων της κλινικής, μετά από εξέταση και με βάση τα αποτελέσματα εργαστηριακής διάγνωσης, μπορούν να καθορίσουν την καταλληλότερη τεχνική για τη συγκεκριμένη περίπτωση του μύκητα του δέρματος του ποδιού και να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι ένας από τους κύριους τομείς της κλινικής εργασίας σε εξειδικευμένα κέντρα, για την ανάπτυξη των οποίων οι ειδικοί προσεγγίζουν λεπτομερώς κάθε στάδιο της θεραπείας της ονυχομυκητίασης.

Είναι από καιρό γνωστό ότι η θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ακόμη περισσότερο από τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η ανεξέλεγκτη χρήση διαφόρων αντιμυκητιασικών αλοιφών, δισκίων, διαλυμάτων και βερνικιών έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ανθεκτικών στα φάρμακα μυκήτων. Και ο αριθμός αυτών των φαρμάκων, σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά, είναι πολύ περιορισμένος. Επομένως, για να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στη θεραπεία ασθενών, χρειαζόταν να υιοθετήσουμε μια επιστημονική και πρακτική προσέγγιση για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των νυχιών και των χεριών και να μην περιοριστούμε στην επίσημη συνταγογράφηση εξωτερικής θεραπείας για την ονυχομυκητίαση.

Ποια αποτελέσματα θα δείτε μετά από ένα πλήρες μάθημα:

 • Επαναφορά του χρώματος και της δομής της πλάκας των νυχιών.
 • Ομαλοποίηση της ανάπτυξης των νυχιών και του σχήματός τους.
 • Η εξαφάνιση του μύκητα των νυχιών επιβεβαιώθηκε από το εργαστήριο.
 • Οι δυσάρεστες οσμές και η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών εξαφανίζονται.
 • Η φλεγμονώδης διαδικασία του δέρματος των περιγλώσσιων ραβδώσεων, των μεσοδακτύλιων διαστημάτων και των πελμάτων των ποδιών ή των παλάμων θα εξαφανιστεί. Δηλαδή, η ερυθρότητα, ο κνησμός, το ξεφλούδισμα και το κλάμα που προκαλείται από μια μυκητιακή νόσο υποχωρούν.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα χέρια διαρκεί 2-3 μήνες, στα πόδια έως 3-4 μήνες. Αλλά όλα, φυσικά, είναι ατομικά και εξαρτώνται από τον τύπο του παθογόνου μύκητα, τον ρυθμό ανάπτυξης των νυχιών σε ένα συγκεκριμένο άτομο, την παρουσία ταυτόχρονης παθολογίας των εσωτερικών οργάνων και των αιμοφόρων αγγείων. Για παράδειγμα, με ασθένειες των φλεβών ή των αρτηριών των κάτω άκρων, εάν διαταραχθεί η παροχή φαρμάκων και θρεπτικών συστατικών στο νύχι, ο χρόνος θεραπείας θα είναι πολύ μεγαλύτερος και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Η επούλωση ελέγχεται μετά από 6 μήνες για τον μύκητα των νυχιών των χεριών και μετά από 1 χρόνο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών.

Η κλινική απασχολεί δερματοφλεβολόγους που είναι εκπαιδευμένοι σε όλες τις μεθόδους αφαίρεσης νυχιών και που επιλέγουν επαγγελματικά τη βέλτιστη πορεία θεραπείας για κάθε μεμονωμένο ασθενή που διαγιγνώσκεται με μύκητα νυχιών σε χέρια και πόδια.

Πώς αντιμετωπίζεται ο μύκητας των νυχιών στην κλινική;

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια χρόνια ασθένεια, επομένως η θεραπεία έχει πολλά στάδια και πάντα προηγείται μια λεπτομερής διάγνωση που αποκαλύπτει τον τύπο του μύκητα και τη δυνατότητα περίπλοκης θεραπείας, η οποία, δυστυχώς, δεν μπορεί να συνταγογραφηθεί σε όλους.

Βήματα θεραπείας για μύκητες νυχιών:

 1. Ραντεβού στον μυκητολόγο.
 2. Διάγνωση.
 3. άμεση θεραπεία.

Στο πρώτο ραντεβού, ο γιατρός θα αξιολογήσει τις βλάβες στις πλάκες των νυχιών και στο γύρω δέρμα εάν εμπλέκονται και αυτές στην παθολογική διαδικασία, κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα εξετάσει άλλες περιοχές του δέρματος, τους βλεννογόνους, τα μαλλιά, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που παραπέμπεται ασθενής για ύποπτο μύκητα και στο τέλος η διάγνωση ακούγεται σαν ονυχοδυστροφία, δηλαδή τα συμπτώματα μοιάζουν με τη νόσο, αλλά χωρίς μολυσματικό μέσο. Σχετίζεται με μεταβολικές διαταραχές, επίπεδα ορμονών, χρόνιες δερματικές παθήσεις και τραυματισμούς στη μήτρα και το κρεβάτι των νυχιών.

Στη συνέχεια, καταρτίζεται ένα σχέδιο διαγνωστικών μέτρων, λαμβάνονται σωματίδια των πλακών των νυχιών και αίματος για εξέταση.

Διάγνωση ονυχομυκητίασης των χεριών και των ποδιών

όχι ανάλυση στόχος περίοδο εκτέλεσης
ένα. Ξύσιμο πλακών νυχιών και κρεβατιών νυχιών για μύκητες Προσδιορισμός του τύπου του μύκητα για την επιλογή του πιο αποτελεσματικού φαρμάκου 1-3 μέρες
2. Σπορά για μανιτάρια Προσδιορισμός του τύπου του μύκητα και της ευαισθησίας του στα αντιμυκητιακά φάρμακα 7-10 ημέρες
3. PCR διαγνωστικά για Candida Προσδιορισμός μυκητιάσεων που προκαλούνται από μύκητες που μοιάζουν με ζυμομύκητες 1-2 μέρες
4. χημεία αίματος Προσδιορισμός της κατάστασης της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας κατά τον προγραμματισμό συστηματικής αντιμυκητιακής θεραπείας. Μπορούν επίσης να ανιχνευθούν μεταβολικές διαταραχές που έχουν οδηγήσει σε αλλαγή στα νύχια. 1 μέρα
5. Νοσοκομειακό σύμπλεγμα (σύφιλη, HIV, ηπατίτιδα, πήξη) Εάν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τις πλάκες των νυχιών ή το προσβεβλημένο μέρος των νυχιών 1 μέρα

Ακολουθεί μια πλήρης λίστα με τα κύρια διαγνωστικά μέτρα, αλλά δεν ανατίθενται σε κάθε άτομο όλες αυτές οι μελέτες από μυκητολόγο. Με επιφανειακές μορφές, για παράδειγμα, όταν δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν οι πλάκες και να συνταγογραφηθούν αντιμυκητιακά φάρμακα από το στόμα ή με σταγόνες, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις.

Οι καλλιέργειες εκτελούνται επίσης σπάνια λόγω της χαμηλής ευαισθησίας τους.

Επομένως, όποιος θεραπεύει τον μύκητα των νυχιών των νυχιών των ποδιών ή των χεριών θα πρέπει πάντα να επισκέπτεται πρώτα έναν δερματολόγο ή μυκητολόγο και μετά να ξεκινά δοκιμές, να αλείφει αλοιφές και να πίνει ταμπλέτες και όχι το αντίστροφο.

Επίσης μεγάλη σημασία έχει η σωστή δειγματοληψία υλικού από τις πληγείσες περιοχές για την αναγνώριση του μύκητα. Η ανίχνευσή του σε έναν δεδομένο ασθενή εξαρτάται κατά 90% από αυτό. Για την έρευνα δεν λαμβάνονται μόνο τα σκληρά μέρη της πλάκας του νυχιού, αλλά και η χαλαρή μάζα από το κρεβάτι του νυχιού, που περιέχει τη μέγιστη ποσότητα του παθογόνου.

Αλλά ακόμη και με αυτήν την προσέγγιση, το εργαστήριο δεν προσδιορίζει πάντα αμέσως την παρουσία μυκητιασικής λοίμωξης.

Εάν υπάρχουν εμφανή σημάδια ονυχομυκητίασης, η ανάλυση επαναλαμβάνεται τρεις φορές με αρνητικό αποτέλεσμα.

Έτσι έγινε η διάγνωση, αναγνωρίστηκε ο μύκητας, αναγνωρίστηκε το είδος του, εξετάστηκε η κατάσταση των εσωτερικών οργάνων και ξεκίνησε η θεραπεία.

Αντιμετώπιση μύκητα των νυχιών από μυκητολόγο

θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Εδώ όλα εξαρτώνται από την κλινική κατάσταση. Οι επιφανειακές μορφές μυκητίασης μπορούν να θεραπευτούν με εξωτερικά μέσα όπως βερνίκια, διαλύματα με αντιμυκητιακά φάρμακα και επεξεργασία πλακών με λέιζερ. Οι ολικές βλάβες των νυχιών απαιτούν αφαίρεση των προσβεβλημένων περιοχών και χορήγηση φαρμάκων από το στόμα ή ενδοφλέβια.

Θα εξετάσουμε τα στάδια θεραπείας μιας προχωρημένης μορφής μύκητα των νυχιών των ποδιών καθώς αυτό είναι το πιο δύσκολο στάδιο της ονυχομυκητίασης για θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή.

Αφαίρεση του νυχιού ή μέρους της πλάκας του νυχιού που έχει προσβληθεί από τον μύκητα.

Ως αποτέλεσμα, θα απαλλάξουμε αμέσως το σώμα από μια τεράστια συσσώρευση μύκητα και θα κάνουμε το κρεβάτι των νυχιών προσβάσιμο στη διείσδυση φαρμακευτικών ουσιών για να καταστρέψουμε τα μικρόβια που παραμένουν σε αυτό. Μειώνει επίσης την απορρόφηση των αποβλήτων από μύκητες στο αίμα, μειώνοντας έτσι τις αλλεργικές και τοξικές επιδράσεις στον άνθρωπο.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης πλακών που επηρεάζονται από μυκητίαση. Η επιλογή εξαρτάται από την κλινική κατάσταση και από το ποιος γιατρός αντιμετωπίζει τον μύκητα των νυχιών σε αυτόν τον ασθενή, ποια τεχνική κατακτά πιο επαγγελματικά:

όχι μεθοδολογία Πώς γίνεται πλεονεκτήματα Τιμή
ένα. Αφαίρεση καρφιών υλικού Πιο συχνά χρησιμοποιείται. Το προσβεβλημένο τμήμα της πλάκας του νυχιού πριονίζεται με ειδικό κόφτη μέχρι το κρεβάτι του νυχιού και την οπίσθια περιγόντια κορυφή ασφάλεια
Ελάχιστη ενόχληση
Ο ασθενής δεν χάνει την ικανότητα εργασίας
1000-1500 ρούβλια
2. Χειρουργική αφαίρεση Μετά την αναισθησία του δακτύλου, η πλάκα του νυχιού αφαιρείται εν όλω ή εν μέρει εάν είναι απαραίτητο. Εφαρμόζεται αντιβακτηριδιακός επίδεσμος. Η πιο «καθαρή» αφαίρεση του προσβεβλημένου νυχιού, όταν αφαιρείται ο μύκητας, συμπεριλαμβανομένων κάτω από τις κορυφογραμμές των νυχιών, το κρεβάτι του νυχιού καθαρίζεται από μυκητιασικά στρώματα. Είναι δυνατή η πραγματοποίηση πλαστικής χειρουργικής σε κυρτό κρεβάτι νυχιών. Από 2500 τρίψτε.
3. Αφαίρεση νυχιών με λέιζερ Γίνεται επίσης αναισθησία του θεραπευόμενου δακτύλου. Η ακτίνα λέιζερ καίει την περιοχή του νυχιού που έχει προσβληθεί από μύκητες συλλαμβάνοντας το κρεβάτι του νυχιού Μέγιστη απομάκρυνση μυκητιακών μαζών, αλλά χωρίς διείσδυση κάτω από τον κυλινδρικό κύλινδρο Από 3000 ρούβλια

Η τεχνική υλικού χρησιμοποιείται συχνότερα, καθώς προκαλεί ελάχιστο αριθμό επιπλοκών, δεν βλάπτει τη ζώνη ανάπτυξης και την κλίνη των νυχιών, είναι προσιτή, αλλά απαιτεί πιο συχνό καθαρισμό των νυχιών, καθώς δεν παρέχει πλήρη υγιεινή των δακτύλων από ο μύκητας.

Φυσικά, μετά από χειρουργική ή αφαίρεση με λέιζερ, η ποσότητα του εναπομείναντος μύκητα είναι ελάχιστη, αλλά η διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης, οι πιθανές αναπηρίες και οι επίδεσμοι περιορίζουν τη χρήση αυτών των μεθόδων σε ορισμένους ασθενείς.

Καταστροφή του μύκητα με εξωτερικά μέσα.

Τα αντιμυκητιακά διαλύματα εφαρμόζονται στο κρεβάτι του νυχιού που καθαρίζεται αφαιρώντας την πλάκα νυχιών καθημερινά για αρκετούς μήνες μέχρι την ανάπτυξη ενός φυσιολογικού νυχιού και μια αρνητική μυκητιακή ανάλυση. Είναι επίσης δυνατή η εφαρμογή αντιμυκητιασικών βερνικιών στην αναπτυσσόμενη άκρη της πλάκας των νυχιών.

Η χρήση συστηματικών αντιμυκητιασικών φαρμάκων από το στόμα και ενδοφλέβια. Αυτή είναι η κύρια φάση θεραπείας μετά την αφαίρεση των νυχιών.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η παροχή φαρμάκων στη μήτρα των νυχιών, από όπου αναπτύσσεται ένα νέο νύχι, και στο κρεβάτι του νυχιού με ροή αίματος.

Με βάση τις εξετάσεις, ο γιατρός επιλέγει ένα φάρμακο που είναι κατάλληλο για αυτόν τον ασθενή, καθώς και τον τρόπο χορήγησής του.

Λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του μύκητα, η κατάσταση του ήπατος και των νεφρών, καθώς και η ευκολία για τον ασθενή.

Για το συκώτι, η πιο ασφαλής είναι η ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων που εισέρχονται στο αίμα και το νύχι, παρακάμπτοντας τα έντερα και το ήπαρ, αντίστοιχα.

Η θεραπεία διαρκεί έως και 3-4 μήνες για βλάβες στα πόδια και 2-3 μήνες εάν ο μύκητας είναι στα χέρια.

Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά σχήματα για τον μύκητα των νυχιών που περιλαμβάνουν τόσο καθημερινή φαρμακευτική αγωγή όσο και διαλείπουσα εκπαίδευση.

Τουλάχιστον μία φορά το μήνα πραγματοποιείται εξέταση αίματος για δείκτες ήπατος και νεφρού. Εάν αποκλίνει από τον κανόνα, η θεραπεία διακόπτεται.

 1. Η φυσιοθεραπεία στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών - βοηθά τόσο στην καταστροφή της μόλυνσης όσο και στη βελτίωση της παροχής φαρμάκου, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της πλάκας των νυχιών. Η υπεριώδης ακτινοβολία του κρεβατιού των νυχιών έχει επιζήμια επίδραση στον μύκητα. 10-15 συνεδρίες για 3-5 λεπτά. Υπέρυθρο λέιζερ - βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της ζώνης ανάπτυξης και της κλίνης των νυχιών, που εξασφαλίζει βελτιωμένη παροχή φαρμάκων στην πληγείσα περιοχή και επιτάχυνση της ανάπτυξης μιας νέας πλάκας εμποτισμένης με αντιμυκητιακό παράγοντα. Η ηλεκτροφόρηση αντιμυκητιασικών φαρμάκων είναι η δημιουργία της μέγιστης δυνατής συγκέντρωσης φαρμάκων απευθείας στο επίκεντρο της παθολογικής διαδικασίας.
 2. Τακτικός μηχανικός καθαρισμός του νυχιού από στρώματα υπερκεράτωσης και υπολείμματα μυκήτων. Είναι σημαντικό για τους ασθενείς με μύκητες νυχιών να οπτικοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία θεραπείας και να κατανοήσουν ότι πρόκειται για ένα αρκετά μακροχρόνιο γεγονός, η επιτυχία του οποίου εξαρτάται όχι μόνο από το ποιος γιατρός θεραπεύει τον μύκητα των νυχιών, αλλά και από τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό στην τακτική λήψη φαρμάκων και την εφαρμογή αντιμυκητιασικών διαλυμάτων, την τακτική θεραπεία παπουτσιών, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών φυσιοθεραπείας, τον καθαρισμό του κρεβατιού των νυχιών.

Ποιος γιατρός αντιμετωπίζει τον μύκητα των νυχιών;

Ο μύκητας των νυχιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Όποιος έχει βιώσει την ήττα των πλακών των νυχιών με μυκητίαση το γνωρίζει. Αντιμετωπίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι πάντα με καλό αποτέλεσμα, και η χρήση διαφόρων αλοιφών, κρεμών, διαλυμάτων σχεδόν στο 95% των περιπτώσεων δεν φέρνει καθόλου αποτέλεσμα καθόλου.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι όλα τόσο λυπηρά όταν ξέρετε σε ποιον ειδικό να απευθυνθείτε για τους μύκητες των νυχιών. Και τότε η επιτυχία είναι επίσης εγγυημένη με την ονυχομυκητίαση.

Ένας γιατρός που θεραπεύει τον μύκητα των νυχιών είναι ένας μυκητολόγος ή δερματολόγος που έχει εμπειρία στη θεραπεία τέτοιων ασθενών.

Γιατί είναι σημαντική η εμπειρία και όχι μόνο η θεωρητική γνώση. Το γεγονός είναι ότι η θεραπεία για μια μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει τις πλάκες των νυχιών διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα. Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατό, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα. Επίσης, δεν είναι εύκολο να επιλέξετε ολόκληρο το φάσμα των διαδικασιών και φαρμάκων για έναν συγκεκριμένο ασθενή, που διαφέρουν σε κάθε κλινική κατάσταση.

Αφαίρεση μύκητα νυχιών από γιατρό

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αντιμυκητιακά φάρμακα, διάφορες μεθόδους λέιζερ, φυσιοθεραπεία και αφαίρεση νυχιών. Οι ασθενείς που κάνουν αυτοθεραπεία, αρχίζουν να αγοράζουν φάρμακα το ένα μετά το άλλο, απελπίζονται και, αφού δεν έλαβαν κανένα αποτέλεσμα, σταματούν όλες τις προσπάθειες για να απαλλαγούν από τον μύκητα. Το ίδιο συμβαίνει όταν η θεραπεία συνταγογραφείται από γιατρό που δεν έχει εμπειρία στην παρακολούθηση τέτοιων ασθενών.

Η κλινική επισκέπτεται καθημερινά έναν γιατρό που θεραπεύει μύκητες στα πόδια και τα χέρια, υπάρχει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο μυκητολογικό δωμάτιο όπου διεξάγονται όλα τα στάδια διάγνωσης και θεραπείας της ονυχομυκητίασης.

Ποιος γιατρός αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους μύκητες των νυχιών;

 1. Αυτός είναι αναγκαστικά δερματολόγος ή μυκητολόγος.
 2. Έχει εμπειρία στην εξέταση και θεραπεία μυκητιάσεων των νυχιών.
 3. Γνωρίζει πώς να αφαιρεί τις πληγείσες πλάκες των νυχιών και να καθαρίζει το κρεβάτι των νυχιών.
 4. Γνωρίζει τα στάδια συστηματικής θεραπείας της ονυχομυκητίασης, εισαγωγή στην πορεία των φυσιοθεραπευτικών μεθόδων.
 5. Μπορεί να αλλάξει έγκαιρα την τακτική της θεραπείας ή να προσθέσει μια διαδικασία, φάρμακο, με ασθενές αποτέλεσμα σε μια θεραπεία που έχει συνταγογραφηθεί προηγουμένως.
 6. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους και τον απαραίτητο εξοπλισμό στην κλινική για την αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών.

Η θεραπεία τέτοιων μυκητιάσεων είναι μια προγραμματισμένη, όχι επείγουσα, παρέμβαση. Επομένως, μετά την εξέταση, ο γιατρός που θεραπεύει τον μύκητα των νυχιών εξηγεί στον ασθενή όλες τις επιλογές για πιθανή θεραπεία, αλλά η επιλογή εξαρτάται πάντα από το ίδιο το άτομο.

θεραπεία μύκητα νυχιών

Η πορεία είναι πολύ μεγάλη, ανεξάρτητα από την επιλογή της τεχνικής, και κάθε ασθενής πρέπει να κατανοήσει την αποτελεσματικότητα κάθε μεθόδου από την αρχή:

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών χρησιμοποιώντας εξωτερικές μεθόδους (διαλύματα, βερνίκια, αλοιφές) - η αποτελεσματικότητα είναι μικρότερη από 10%, δηλαδή βοηθά μόνο με αρχικές, επιφανειακές μορφές.

Η χρήση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης αλλά χωρίς αφαίρεση των προσβεβλημένων περιοχών των νυχιών είναι έως και 60% αποτελεσματική.

Σύνθετη θεραπεία με αφαίρεση του προσβεβλημένου τμήματος της πλάκας του νυχιού και φυσιοθεραπεία - αποτελεσματικότητα έως 90-95%.

Συνήθως, ο θεράπων μύκητας των νυχιών λέει στον ασθενή στο πρώτο ραντεβού: Εάν ο ασθενής είναι έτοιμος να υποβληθεί σε σύνθετη θεραπεία 3-4 μηνών για την ονυχομυκητίαση, μπορεί να επιτευχθεί επιτυχία. Αν όχι, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσετε καθόλου. Χρήματα, χρόνος θα δαπανηθούν και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Πρόκειται για μια ασθένεια που απαιτεί μακρά και σχολαστική προσέγγιση της θεραπείας τόσο από τον γιατρό όσο και από τον ασθενή, όπου ακόμη και μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές.