Βερνίκια από μύκητες νυχιών

Το αντιμυκητιασικό βερνίκι νυχιών βοηθά στη γρήγορη απαλλαγή από τη μυκητίαση που έχει επηρεάσει τα νύχια στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών. Αυτό είναι το πιο πρακτικό και βολικό τοπικό φάρμακο επειδή δεν τρίβεται, σε αντίθεση με τα φάρμακα με υφή κρέμας ή gel.

Συνιστάται η χρήση βερνικιού εάν η περιοχή των νυχιών που έχει καταστραφεί από τον μύκητα δεν υπερβαίνει το 60%. Χρησιμοποιείται ως ανεξάρτητο φάρμακο και μπορεί να συνταγογραφηθεί ως μέρος σύνθετης θεραπείας.

Υγιή νύχια μετά τη θεραπεία με βερνίκι νυχιών

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των βερνικιών

Τα βερνίκια από μύκητες νυχιών έχουν υγρή δομή, η οποία τους επιτρέπει να διεισδύουν στα βάθη της πλάκας των νυχιών και να καταπολεμούν τις μολύνσεις πιο αποτελεσματικά. Ένα προστατευτικό φιλμ σχηματίζεται στην επιφάνεια του νυχιού. Αποτρέπει τη ροή του οξυγόνου από το εξωτερικό, το οποίο είναι επιβλαβές για τους μυκητιακούς μικροοργανισμούς. Επιπλέον, χάρη σε αυτό το φιλμ, η συγκέντρωση των φαρμακευτικών ουσιών στο νύχι παραμένει υψηλή.

Τα περισσότερα βερνίκια για μύκητες νυχιών όχι μόνο καταπολεμούν την ασθένεια, αλλά βελτιώνουν και την κατάσταση των πλακών. Τα νύχια γίνονται πιο δυνατά, πιο υγιή και πιο δυνατά. Τα βερνίκια επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται συχνότερα για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων. Είναι αόρατα, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν επισκέπτεστε πισίνες, λουτρά, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Τα κύρια μειονεκτήματα των βερνικιών από μύκητες νυχιών:

 • Οι λάκες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι ακριβές. Επιπλέον, όλα έχουν αντενδείξεις για χρήση.
 • Ορισμένα βερνίκια περιέχουν τοξικές ενώσεις στη σύνθεσή τους, επομένως δεν συνιστώνται για τη θεραπεία παιδιών και εγκύων γυναικών.

Γενικά, το βερνίκι για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την ασθένεια με ποιοτικό τρόπο.

Προετοιμασία για τη διαδικασία

Η προετοιμασία για τη χρήση του φαρμάκου είναι απαραίτητη για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. Η πιο απλή επιλογή είναι ο ατμός με θεραπευτικά λουτρά.

Πραγματοποιούνται ως εξής:

 • Μερικές κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, αιθέρια έλαια και τρίμματα σαπουνιού πλυντηρίου προστίθενται στο ζεστό νερό.
 • Το μπάνιο λαμβάνεται για 15-20 λεπτά.
 • Μετά τη διαδικασία, τα πόδια στεγνώνουν καλά με μια πετσέτα.
 • Τα νύχια κόβονται και λιμάρονται. Οι κάλοι αφαιρούνται.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το πιάτο με ένα πανί εμποτισμένο σε διάλυμα αλκοόλης. Είναι απαραίτητο για την απολύμανση. Για να διευκολυνθεί η διείσδυση των ενεργών συστατικών, μπορείτε να λιμάρετε το νύχι από έξω ώστε να γίνει τραχύ. Η χρήση βερνικιού δεν απαιτεί αφαίρεση του πάνελ.

Μερικές συστάσεις

Μερικές συμβουλές από τους ειδικούς:

 • Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού που θα σας πει ακριβώς ποιο στέλεχος του μύκητα επηρεάζει το νύχι.
 • Σε περίπτωση βλάβης της ζώνης ανάπτυξης της πλάκας των νυχιών, η θεραπεία πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Εκτός από τους παράγοντες εξωτερικής εφαρμογής, χρειάζονται αντιμυκητιασικά φάρμακα για την πλήρη καταστροφή της μόλυνσης.
 • Μην εκνευρίζεστε εάν οι βλάβες παραμένουν στο νύχι μετά τη θεραπεία. Πιθανότατα, ο ίδιος ο μύκητας είναι ήδη νεκρός και τα απόβλητά του βρίσκονται ακόμα κάτω από το νύχι. Σε αυτή την περίπτωση, η ιατρική φροντίδα των ποδιών μπορεί να βοηθήσει.

Η θεραπεία με αντιμυκητιακά βερνίκια έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η χρήση τέτοιων φαρμάκων είναι αποτελεσματική, βολική και βολική, γεγονός που σας επιτρέπει να οδηγείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής χωρίς να χάνετε άνεση!

Αντενδείξεις και παρενέργειες

Κατά τη θεραπεία μιας μυκητιασικής λοίμωξης στα νύχια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μυκητοκτόνα βερνίκια είναι ένα θεραπευτικό, όχι ένα καλλυντικό προϊόν. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά από συμβουλή γιατρού. Τα περισσότερα βερνίκια έχουν τις ίδιες αντενδείξεις. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, στην πρώιμη παιδική ηλικία (έως 4 ετών) και σε περίπτωση δυσανεξίας στα συστατικά του θεραπευτικού παράγοντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση βερνικιού μανιταριού σε άτομα με υπερευαισθησία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με κοκκίνισμα του δέρματος, κνησμό και κνίδωση. Επομένως, φροντίστε τη δική σας υγεία και χρησιμοποιήστε αντιμυκητιακά φάρμακα αυστηρά σύμφωνα με τις συστάσεις ενός ειδικού.

κριτικές

Μερικές κριτικές από άτομα που αντιμετώπισαν μύκητες νυχιών με βερνίκια.

 • Η μητέρα μου χρησιμοποιούσε βερνίκι νυχιών. Το φάρμακο είναι ακριβό, αλλά αντιμετωπίζει καλά τα δυσάρεστα συμπτώματα. Έχει ευχάριστη μυρωδιά και μετά την εφαρμογή του στο προσβεβλημένο νύχι υπάρχει αίσθηση δροσιάς, δυσάρεστος κνησμός και άλλες παθήσεις εξαφανίζονται. Μπορώ να δω ότι τα νύχια των ποδιών της μητέρας μου έχουν βελτιωθεί και καθώς έπρεπε να τα περιποιούμαι καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας, φαίνονται πολύ καλύτερα τώρα από ό, τι πριν από τη θεραπεία. Το βερνίκι σχηματίζει ένα δυνατό φιλμ στο νύχι και δεν χρειάζεται πλέον να φοβάστε ότι ο μύκητας θα εξαπλωθεί περαιτέρω.
 • Μόλις ανακάλυψα αυτό το πρόβλημα στον εαυτό μου και πήγα στον γιατρό. Συνέστησε μια φθηνή βαφή. Κρίνοντας από την περιγραφή, το φάρμακο είναι συμπυκνωμένο και πολύ αποτελεσματικό. Εξάλειψε το πρόβλημα με τον μύκητα σε μια εβδομάδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανταποκρίνονται θετικά στα θεραπευτικά βερνίκια. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα αυτών των συνθέσεων είναι το υψηλό κόστος τους.

Προφυλάξεις

Ένας μεγάλος αριθμός θεραπευτικών παραγόντων χρησιμοποιείται ενεργά όχι μόνο για τη θεραπεία μυκητιασικών ασθενειών, αλλά και για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν προδιάθεση σε τέτοιες ασθένειες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα αντιμυκητιακά φάρμακα περιέχουν μεγάλη ποσότητα τοξινών. Επομένως, πριν ξεκινήσετε προληπτικά μέτρα, συνιστάται να μελετήσετε λεπτομερώς τις οδηγίες και τη σύνθεση του προϊόντος.

Για την πρόληψη συνιστάται:

 • Φοράτε παπούτσια στην παραλία, στην πισίνα, στη σάουνα ή στο μπάνιο (κατά προτίμηση κλειστά και καουτσούκ).
 • Χρησιμοποιήστε βαμβακερές κάλτσες, οι οποίες πρέπει να αλλάζονται καθημερινά.
 • Μην φοράτε τα δικά σας παπούτσια.
 • Μετά το ντους και το μπάνιο, αξίζει να σκουπίσετε προσεκτικά τα πόδια και τα χέρια σας.
 • Κρατήστε τα πόδια και τα χέρια στεγνά.

Σήμερα, τα αντιμυκητιακά βερνίκια είναι πολύ δημοφιλή και έχουν λάβει πολλά θετικά σχόλια, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους ανθρώπους που τα χρησιμοποίησαν.