Επισκόπηση των αντιμυκητιασικών βερνικιών νυχιών – περιγραφή φαρμάκων, κριτικές

Τα βερνίκια για τους μύκητες νυχιών είναι μια αποτελεσματική μορφή τοπικής προετοιμασίας που σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε γρήγορα τις μυκητιάσεις και να επαναφέρετε τα νύχια σας στη φυσική τους εμφάνιση. Η αποτελεσματικότητα σχετίζεται με την ικανότητα του δραστικού συστατικού να διεισδύει βαθιά στο νύχι και να επηρεάζει όλα τα στρώματα της πλάκας. Αυτό αναγκάζει τα σπόρια του μύκητα να πεθάνουν χωρίς να είναι δυνατή η υποτροπή.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πρώτο πλεονέκτημα του προϊόντος είναι η υψηλή του απόδοση. Λόγω της υγρής δομής του, το προϊόν διεισδύει βαθιά. Σταματά εντελώς τα σπόρια των μυκήτων. Αυτό εξαλείφει την πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου.

Άλλα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής έκδοσης:

 1. Πληρότητα προστασίας. Αφού στεγνώσει το διάλυμα, σχηματίζεται μια μεμβράνη. Δεν αφήνει τον αέρα ή την υγρασία να περάσει. Το φιλμ εμποδίζει την πρόσβαση οξυγόνου στη μολυσμένη μικροχλωρίδα. Ως αποτέλεσμα, η ζωτική δραστηριότητα των μικροοργανισμών καταστέλλεται.
 2. Ασφάλεια. Τα μυκητοκτόνα βερνίκια χαρακτηρίζονται από ελάχιστες παρενέργειες.
 3. Μακράς διαρκείας. Το φάρμακο χρησιμοποιείται πολλές φορές την εβδομάδα. Η παράλειψη της διαδικασίας δεν θα επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά της.
 4. Ευστροφία. Είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία και την πρόληψη της ονυχομυκητίασης. Οι δερματολόγοι μπορούν να συνταγογραφήσουν θεραπείες σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο. Αυτά είναι η αυξημένη εφίδρωση, οι παθήσεις των ποδιών και η συγκεκριμένη εργασία.

Τα μειονεκτήματα των βερνικιών κατά του μύκητα των νυχιών των ποδιών περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος τους. Τα συστατικά ορισμένων ποικιλιών περιλαμβάνουν τοξικές ενώσεις. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ανεπιθύμητα για τα παιδιά. Ένας άλλος περιορισμός μπορεί να είναι η εγκυμοσύνη.

Βερνίκι νυχιών κατά των μυκήτων

Γενικοί κανόνες εφαρμογής

Πριν εφαρμόσετε αντιμυκητιακό βερνίκι νυχιών, πρέπει να ξεπλύνετε καλά την προβληματική περιοχή. Για επεξεργασία, χρησιμοποιήστε σαπούνι πλυντηρίου ή αντιβακτηριακό παράγοντα.

Σπουδαίος!

Η επιφάνεια της πλάκας νυχιών πρέπει να απολιπανθεί. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το προϊόν σε συνδυασμό με αντιμυκητιακό βερνίκι νυχιών.

Είναι αποδεκτή η χρήση αραιωμένης αλκοόλης ή ιωδίου.

Συνιστώνται τα ακόλουθα:

 1. Στεγνώστε καλά τα πόδια σας και σκουπίστε τις πλάκες των νυχιών σας. Στη συνέχεια τρίβονται με λίμα νυχιών. Είναι σημαντικό το νύχι να μην καταλήξει να είναι πολύ μακρύ. Πρέπει να κλαδευτεί όσο πιο προσεκτικά γίνεται.
 2. Εφαρμόστε το προϊόν σε ένα λεπτό στρώμα. Η απαιτούμενη συχνότητα χρήσης αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης.
 3. Περιμένετε να στεγνώσει η σύνθεση.
 4. Απολυμάνετε όλα τα αξεσουάρ πεντικιούρ. Αυτό ισχύει για λίμες νυχιών και ψαλίδι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αποφευχθεί μια υποτροπή της νόσου και μια δευτερογενής μόλυνση με τον μύκητα.

Δεν υπάρχουν χρωματιστά αντιμυκητιακά βερνίκια νυχιών. Μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από καλλυντικό βερνίκι. Για να γίνει αυτό, η πλάκα πρέπει να είναι συμπαγής και το στάδιο των μυκήτων πρέπει να βρίσκεται στο αρχικό ή μεσαίο στάδιο.

Αντενδείξεις

Δεν συνιστάται η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ίδιο ισχύει και για την ώρα του θηλασμού. Ένας άλλος περιορισμός είναι τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών.

Η χρήση του είναι ανεπιθύμητη εάν έχετε ατομική δυσανεξία στα συστατικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν αισθητικό ή δερματολόγο εκ των προτέρων.

Μην χρησιμοποιείτε βερνίκι εάν υπάρχουν κοψίματα, εγκαύματα, γρατσουνιές ή άλλη βλάβη στο δέρμα γύρω από το νύχι.

Επιπλοκές του μύκητα των νυχιών

Αντενδείξεις για τη χρήση αντιμυκητιασικού βερνικιού

Κατάλογος με τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα περιλαμβάνουν το Exoderil, το Onihelp και άλλα. Κοστίζουν μεταξύ 700 και 800 ρούβλια. για 2, 5 ml.

Βερνίκι με το δραστικό συστατικό υδροχλωρική αμορολφίνη (5%)

Το κύριο συστατικό είναι η υδροχλωρική αμορολφίνη (5%). Έκδοχα: αιθανόλη, τριακετίνη, οξικός αιθυλεστέρας. Αποτελεσματικό κατά των δερματόφυτων, των ζυμομυκήτων και της μούχλας. Βοηθά επίσης σε μη ευαίσθητα είδη, για παράδειγμα Micorales. Κατάλληλο για χρήση σε πρώιμα και μεταγενέστερα στάδια.

Όσον αφορά τη μορφή απελευθέρωσης, αυτή είναι μια διαφανής λύση. Η αίτηση θα πρέπει να έχει ως εξής:

 1. Το βερνίκι εφαρμόζεται στα πάνελ που έχουν προσβληθεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
 2. Αρχικά, αφαιρέστε και λιμάρετε το νύχι στο ελάχιστο μήκος του. Πρέπει επίσης να απολιπάνετε το πιάτο εκ των προτέρων.
 3. Το βερνίκι εφαρμόζεται με απαλές κινήσεις. Το δέρμα δεν αγγίζεται. Μετά την επεξεργασία των προσβεβλημένων πλαισίων, το προϊόν πρέπει να στεγνώσει. Αυτό διαρκεί τρία έως πέντε λεπτά.
 4. Η θεραπεία πρέπει να γίνεται μέχρι να επουλωθεί πλήρως το νύχι.
Τι βοηθά κατά του μύκητα των νυχιών

Η χρήση βερνικιού είναι απαράδεκτη εάν είστε αλλεργικοί στα κύρια και πρόσθετα συστατικά. Ένας άλλος περιορισμός είναι η ηλικία κάτω των 18 ετών. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες. Η ερυθρότητα ή η ελαφριά φαγούρα θα υποχωρήσουν από μόνα τους μετά από το πολύ 24 ώρες.

Βερνίκι με το δραστικό συστατικό αμορολφίνη (5%)

Το κύριο συστατικό είναι η αμορολφίνη (5%). Έκδοχα: τριακετίνη, οξικός αιθυλεστέρας, άνυδρη αιθανόλη. Όσον αφορά τη μορφή απελευθέρωσης, είναι ένα άχρωμο βερνίκι.

Χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων. Αποτελεσματικό κατά της μαγιάς και της μούχλας. Χρησιμοποιείται για απομορφικούς μικροοργανισμούς, δερματόφυτα. Η θεραπεία είναι αποδεκτή στα αρχικά και στα όψιμα στάδια.

Εφαρμόστε φαρμακευτικό αντιμυκητιασικό βερνίκι νυχιών στις πληγείσες πλάκες:

Μετά την επεξεργασία πρέπει να στεγνώσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να φορέσετε κάλτσες και παπούτσια. Φροντίστε να απολυμάνετε το απλικατέρ, τη λίμα και το ψαλίδι που χρησιμοποιήσατε κατά τη διαδικασία θεραπείας.

Η θεραπεία πραγματοποιείται για τρεις ή περισσότερες εβδομάδες.

Να λάβει υπόψη!

Μια απόλυτη αντένδειξη είναι η αλλεργία στα συστατικά του προϊόντος. Σχετικός περιορισμός είναι η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται εξαιρετικά σπάνια και εξαφανίζονται από μόνες τους.

Αυτό το βερνίκι δεν χρησιμοποιείται για προφυλακτικούς σκοπούς. Έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία προβληματικών πλακών νυχιών.

Βερνίκι με δραστική ουσία τερβιναφίνη (1%)

Διατίθεται σε μορφή διαλύματος, κρέμας, σπρέι και δισκίων. Το δραστικό συστατικό για κάθε μορφή απελευθέρωσης είναι η τερβιναφίνη (1%). Το συστατικό καθιστά αδύνατον τον πολλαπλασιασμό του μύκητα και καταστρέφει τη μολυσματική βλάβη. Πρόσθετα συστατικά στη σύνθεση: βενζυλική αλκοόλη, υδροξείδιο του νατρίου, καθαρό νερό, άλλοι τύποι αλκοόλης.

Το πιο αποτελεσματικό βερνίκι κατά του μύκητα των νυχιών των ποδιών βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Χρησιμοποιείται για δερματομυκητίαση και καντιντίαση. Η λίστα των ενεργειών έχει ως εξής:

 • Τα πόδια είναι προ-ατμισμένα και καθαρισμένα.
 • Το βερνίκι εφαρμόζεται σε ένα λεπτό, επίπεδο στρώμα - θα πρέπει να καλύπτει πλήρως την πληγείσα περιοχή.
 • Οι περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία δεν πρέπει να πλένονται για 24 ώρες.

Εάν περισσότερο από το 50% του νυχιού επηρεάζεται, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο. Οι αντενδείξεις περιλαμβάνουν εθισμό στο αλκοόλ, οξείες αγγειακές παθήσεις, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια. Μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Ο κνησμός, η ερυθρότητα και το κάψιμο θα υποχωρήσουν από μόνα τους Εάν εμφανιστούν κνίδωση, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Βερνίκι και κρέμα με το δραστικό συστατικό αμορολφίνη (5%)

Διατίθεται σε μορφή κρέμας και βερνικιού. Το κύριο συστατικό και στις δύο περιπτώσεις είναι η αμορολφίνη (5%). Πρόσθετα συστατικά: τριακετίνη, οξικός βουτυλεστέρας, απόλυτη αιθανόλη. Χάρη στη φόρμουλα, η διαδικασία αναπαραγωγής μυκήτων διακόπτεται πλήρως.

Το βερνίκι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκήτων των νυχιών που οφείλονται σε δερματόφυτα, μούχλα και μολύνσεις ζύμης. Κατά προτίμηση στα αρχικά στάδια της μυκητίασης. Ωστόσο, εάν περισσότερο από το 66% της περιοχής επηρεάζεται, το προϊόν δεν είναι αποτελεσματικό.

Χρησιμοποιήστε τον μυκητοκτόνο παράγοντα ως εξής:

 1. Η επιφάνεια της πλάκας καθαρίζεται και απολιπαίνεται. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βρεγμένη με οινόπνευμα.
 2. Πριν από κάθε χρήση του φαρμάκου, αντιμετωπίζονται τα προβληματικά νύχια. Χρησιμοποιήστε μια λίμα νυχιών και αφαιρέστε το υπόλοιπο στρώμα βερνικιού με μια μπατονέτα.
 3. Το απλικατέρ χαμηλώνεται σε ένα μπουκάλι βερνίκι. Στη συνέχεια, τραβήξτε το προσεκτικά. Η περίσσεια δεν τρίβεται στο λαιμό του μπουκαλιού.
 4. Εφαρμόστε το βερνίκι ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας το απλικατέρ. Επηρεάστε ολόκληρη την επιφάνεια της πληγείσας πλάκας. Κάθε νύχι αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Το χρώμα στεγνώνει μέσα σε τρία λεπτά.

Αντενδείκνυται σε περίπτωση υπερευαισθησίας στα συστατικά του προϊόντος. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται πολύ σπάνια. Προχωρούν μόνοι τους. Το Loceryl συνιστάται για θεραπευτικούς και προφυλακτικούς σκοπούς.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών από γιατρό

Βερνίκι με δραστική ουσία ναφτιφίνη (1%)

Πρόκειται για ένα αντιμυκητιακό βερνίκι νυχιών του οποίου το ενεργό συστατικό είναι η ναφτιφίνη (1%). Εκτός από το βερνίκι, υπάρχει μια κρέμα με παρόμοια σύνθεση. Έκδοχα: αιθανόλη και καθαρό νερό.

Αποτελεσματικό στη θεραπεία δερματόφυτων και μούχλας. Η εφαρμογή έχει ως εξής:

 • Τα πόδια πλένονται και στεγνώνουν.
 • Κόψτε τα νύχια όσο το δυνατόν περισσότερο και χαλαρώστε λίγο τη δομή τους με μια λίμα νυχιών.
 • Το βερνίκι εφαρμόζεται σε ομοιόμορφο στρώμα - επιτρέπεται να αγγίζετε παρακείμενες περιοχές του δέρματος.

Η θεραπεία των πασχόντων από αλλεργίες είναι απαράδεκτη. Η χρήση του είναι ανεπιθύμητη για τραυματισμούς πλακών, πυώδεις ή μολυσμένες περιοχές. Οι παρενέργειες είναι αναστρέψιμες. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι ερυθρότητα, κνησμός και ξεφλούδισμα. Εξαφανίζονται από μόνα τους μέσα σε 12-24 ώρες.

Βερνίκι με το δραστικό συστατικό υδροχλωρική αμορολφίνη (5%)

Άλλο ένα αντιμυκητιακό βερνίκι νυχιών. Διατίθεται σε μορφή κρέμας και σπρέι. Το κύριο συστατικό είναι η υδροχλωρική αμορολφίνη (5%). Πρόσθετες ουσίες: τριακετίνη, απόλυτη αιθανόλη, οξικός αιθυλεστέρας.

Σε μια σημείωση!

Πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία μαγιάς και δερματόφυτων.

Χρησιμοποιείται για διμορφικούς μικροοργανισμούς. Η χρήση πρέπει να είναι η εξής:

 • Το βερνίκι εφαρμόζεται προσεκτικά στον προηγουμένως καθαρισμένο πίνακα.
 • Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ζημιές ή σκισίματα.
 • Μπορείτε να εφαρμόσετε το προϊόν σε δύο στρώσεις - η πρώτη εφαρμόζεται αφού στεγνώσει η δεύτερη.

Η θεραπεία σε παιδιά με αλλεργίες στα συστατικά είναι απαράδεκτη. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες. Η υπεραιμία ή η αίσθηση καψίματος υποχωρεί από μόνη της.

αποτελεσματική αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών με βερνίκια

Φθηνά αλλά αποτελεσματικά αντιμυκητιακά βερνίκια

Ο μύκητας μπορεί επίσης να καταπολεμηθεί με πιο εύκολα προσβάσιμα μέσα. Μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν λιγότερο αποτελεσματικά φάρμακα.

Βερνίκι με δραστικό συστατικό Cycloperox (8%)

Ίσως το καλύτερο και πιο οικονομικό βερνίκι κατά του μύκητα των νυχιών. Διατίθεται σε μορφή βερνικιού και κρέμας. Δραστικό συστατικό: Cycloperox (8%). Βοηθητικά συστατικά ισοπροπανόλη και οξικός αιθυλεστέρας. Το φάρμακο είναι δραστικό κατά των δερματόφυτων, της καντιντίασης και της μούχλας.

Εφαρμόζεται εξωτερικά:

 1. Το βερνίκι εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα στο προβληματικό νύχι. Κάνετε αυτό μία φορά κάθε δεύτερη μέρα για τον πρώτο μήνα.
 2. Τον δεύτερο μήνα – δύο φορές την εβδομάδα, τον τρίτο – μία φορά κάθε επτά ημέρες.
 3. Το χρώμα αφαιρείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, για παράδειγμα το Σάββατο. Για αυτό χρησιμοποιείται ειδικός διαλύτης.
 4. Η θεραπεία συνεχίζεται μέχρι την πλήρη ανάρρωση.

Αντενδείξεις: αλλεργίες στα συστατικά, παιδική ηλικία, εγκυμοσύνη και θηλασμός. Παρενέργειες είναι πιθανές. Η υπεραιμία, ο κνησμός και το κάψιμο υποχωρούν από μόνα τους.

Βερνίκι με δραστική ουσία μυρμηκική αλδεΰδη 5%

Διατίθεται σε μορφή βερνικιού. Το κύριο συστατικό είναι το Paraform (φορμαλδεΰδη 5%). Πρόσθετα συστατικά: γαλάκτωμα οξικού πολυβινυλίου, μείγμα πρωτεϊνών και ενζύμων.

Εφαρμόστε βερνίκι κάθε μέρα για ένα μήνα. Καταπολεμά τους μύκητες μούχλας και ζύμης, την καντιντίαση. Εφαρμογή:

 • Το νύχι υποβάλλεται σε επεξεργασία, η πλάκα κόβεται όσο το δυνατόν πιο σύντομη.
 • Το επάνω στρώμα αφαιρείται με μια λίμα νυχιών.
 • Στεγνώστε τα νύχια και απλώστε ομοιόμορφα ένα λεπτό στρώμα βερνικιού.
 • Η σύνθεση πρέπει να στεγνώσει.

Το βερνίκι δρα αμέσως μετά την εφαρμογή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη. Αντενδείξεις: εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπερευαισθησία. Παρενέργειες: κνησμός και ερυθρότητα της επιδερμίδας.

Βερνίκι με βάση το λάδι

Διατίθεται σε μορφή βερνικιού και λαδιού. Καταπολεμά μόνο τα δερματόφυτα. Δεν είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ενδιάμεσων και προχωρημένων σταδίων. Αποτρέπει την εξάπλωση της μόλυνσης σε μεγάλες περιοχές του νυχιού.

Η σύνθεση περιέχει έλαια (αμύγδαλο, λεβάντα, jojoba). Υπάρχουν επίσης διαλύματα λαδιού βιταμινών.

Περιέχει κερατίνη, πυρίτιο και εκχύλισμα κοραλλιών.

Το βερνίκι χρησιμοποιείται ως εξής:

 1. Οι πλάκες, τα πετσάκια και οι φάλαγγες αντιμετωπίζονται με χλωρεξιδίνη. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιούνται άλλα αντισηπτικά.
 2. Το βερνίκι εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις.
 3. Επιτρέπεται η μερική επαφή της περιοχής με την επιδερμίδα.

Αντενδείξεις - αλλεργίες στα συστατικά. Πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερυθρότητα του δέρματος γύρω από το νύχι και φαγούρα.

Πώς να επιλέξετε ένα βερνίκι νυχιών για μύκητες νυχιών

Βερνίκι με τα ενεργά συστατικά κλοτριμαζόλη (1%) και κυκλοπιρόξ (8%)

Διατίθεται σε μορφή τζελ και βερνικιού. Τα κύρια συστατικά είναι η κλοτριμαζόλη (1%) και η κυκλοπιρόξ (8%). Βοηθά στην αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης που έχει προκύψει στο φόντο της καντιντίασης, καθώς και των δερματόφυτων στα αρχικά στάδια.

Η θεραπεία πραγματοποιείται σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο:

 1. Ο πρώτος μήνας χρησιμοποιείται καθημερινά. Εφαρμόστε το προϊόν προσεκτικά χωρίς να καταστρέψετε το δέρμα.
 2. Μία φορά την εβδομάδα, το σκληρυμένο βερνίκι αφαιρείται με ειδικό υγρό.
 3. Δεύτερος μήνας θεραπείας. Το προϊόν χρησιμοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Η επίστρωση αφαιρείται πλήρως κάθε επτά ημέρες. Το νύχι λιμάρεται και συντομεύεται.
 4. Τρίτος μήνας θεραπείας. Μια εβδομαδιαία εφαρμογή αρκεί.

Είναι πιθανές τοπικές παρενέργειες. Ο κνησμός ή το αίσθημα καύσου υποχωρεί από μόνο του. Η χρήση του δεν είναι αποδεκτή για παιδιά κάτω των 12 ετών και έγκυες γυναίκες. Εάν θηλάζετε και έχετε αλλεργική αντίδραση στα συστατικά, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη θεραπεία.

Απόψεις για τα βερνίκια νυχιών

Υπάρχουν κυρίως θετικές κριτικές στο διαδίκτυο για τα βερνίκια νυχιών κατά των μυκήτων. Χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και φιλικότητα προς το χρήστη. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: υψηλό κόστος, παρουσία αντενδείξεων. Μερικές φορές εμφανίζονται παρενέργειες.

Το βερνίκι από μύκητες νυχιών βοηθά στη γρήγορη αντιμετώπιση ενός δυσάρεστου προβλήματος. Αυτή η μορφή κοινής χρήσης είναι η πιο βολική στη χρήση. Το βερνίκι σχηματίζει ένα πυκνό προστατευτικό στρώμα που σκοτώνει τους μύκητες. Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες, τις αντενδείξεις και άλλες αποχρώσεις.