Πώς να αντιμετωπίσετε τα μανιτάρια στα πόδια στο σπίτι: λαϊκές θεραπείες

Σήμερα ο μύκητας είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια, η μόλυνση της οποίας είναι συχνή σε δημόσιους χώρους, ειδικά σε μέρη με υψηλή υγρασία. Οι παρασιτικοί μύκητες που προκαλούν μυκητίαση μπορούν να μολύνουν όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα νύχια και ακόμη και τα μαλλιά. Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα στα πόδια στο σπίτι

υγιή πόδια μετά τη θεραπεία μύκητα

Για την καταπολέμηση αυτών των μυκήτων, το φάρμακο προσφέρει διάφορα αντιμικροβιακά φάρμακα, τα συστατικά των οποίων μπορούν να καταστρέψουν την κυτταρική μεμβράνη των παρασίτων. Ωστόσο, δεν καταφεύγουν όλοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το μύκητα στο σπίτι φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές που θα βοηθήσουν στον μύκητα, όχι χειρότερα από τα ναρκωτικά. Για παράδειγμα βορικό οξύ από το πόδι του αθλητή. Σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από μια δυσάρεστη ασθένεια.

Μπορείτε να μολυνθείτε με μύκητα με διάφορους τρόπους. Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί μέσω άμεσης επαφής με ένα άρρωστο άτομο, μέσω των αντικειμένων του ή αντικειμένων με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή. Λίγο καιρό μετά τη μόλυνση, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει. Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα μόλυνσης. Λίγο αργότερα, η εφίδρωση των ποδιών αυξάνεται σημαντικά, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα.

Το μέρος του δέρματος που προσβάλλεται από τον μύκητα αρχίζει να κοκκινίζει και φαγούρα, και εμφανίζονται νιφάδες του δέρματος. Το δέρμα αρχίζει επίσης να σπάει και εμφανίζεται πόνος και φαγούρα. Εάν η παθολογία επηρεάζει τα νύχια, η εμφάνισή τους αλλάζει και το χρώμα γίνεται υπόλευκο. Εάν ο μύκητας δεν αντιμετωπιστεί, η πλάκα των νυχιών είναι πιθανό να ξεφλουδίσει.

Μέθοδοι θεραπείας, αντιμυκητιασικά φάρμακα

Η θεραπεία του ποδιού του αθλητή σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι απολύτως δυνατό να απαλλαγούμε από τη μόλυνση στο σπίτι επίσης. Ταυτόχρονα, τα περισσότερα φάρμακα για μυκητίαση διανέμονται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές μεθόδους ιατρικής. Ωστόσο, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, ειδικά εάν έχετε διαβήτη ή υποτροπή. Και θυμηθείτε ότι δεν θα είναι δυνατή η γρήγορη θεραπεία της μυκητίασης. Θα είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τον μύκητα μόνο μετά από μια αρκετά μακρά και ενδελεχή θεραπεία.

Τα φάρμακα που πωλούνται μέσω αλυσίδων φαρμακείων μπορούν να διατίθενται σε πολύ διαφορετικές μορφές, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι αλοιφές. Όλα τα αντιμυκητιακά φάρμακα είναι τοπικά και μόνο για εξωτερική χρήση. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί με τέτοια φάρμακα εφαρμόζοντας τα στις μολυσμένες περιοχές του δέρματος των ποδιών και των νυχιών. Η διάρκεια του μαθήματος μπορεί να είναι έως και ενάμιση μήνα.

Συχνά είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τη μυκητίαση πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στο τέλος της συνιστώμενης πορείας, αλλά είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τη θεραπεία της μυκητίασης για ολόκληρο τον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς λόγω της πρόωρης παύσης της χρήσης ναρκωτικών, υπάρχει υψηλή κίνδυνος υποτροπής της νόσου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα αντιμυκητιασικά φάρμακα δεν συνιστώνται για τη θεραπεία εγκύων και θηλάζουσων μητέρων, μικρών παιδιών και ατόμων με ατομική δυσανεξία στο φάρμακο.

Πρόσφατα, οι εξωτερικές θεραπείες κατά των μυκήτων έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένες. Τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη βακτηρίων. Είναι εξίσου αποτελεσματικά στη θεραπεία των βλαβών του μύκητα των νυχιών και του δέρματος των ποδιών. Τα συμπυκνωμένα προϊόντα σκοτώνουν τον μύκητα. Η θεραπεία περιλαμβάνει κατ 'ανάγκη την τακτική απομάκρυνση του δέρματος ή τμημάτων του νυχιού που έχουν μολυνθεί από τον μύκητα. Είναι επίσης σημαντικό η θεραπεία να μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Τα παρασκευάσματα διατίθενται με τη μορφή βερνικιού νυχιών ή κρέμας. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος της πληγείσας περιοχής του δέρματος και από την παραμέληση της νόσου. Η διάρκεια μιας θεραπευτικής πορείας μπορεί να είναι έως και ενάμιση μήνα. Το κύριο πλεονέκτημα των πόρων είναι η μη απορρόφηση αίματος, οπότε δεν υπάρχει φόβος για δηλητηρίαση του σώματος.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, πρέπει να εφαρμόσετε την κρέμα στο πληγείμενο πόδι χωρίς να επιτρέψετε τυχόν διαλείμματα. Μετά την εξαφάνιση του μύκητα, συνιστάται να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές για να παγιώσετε το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται.

Μέθοδοι θεραπείας με λαϊκές θεραπείες

Για να θεραπεύσετε το πόδι του αθλητή, όπως πολλές άλλες ασθένειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες στο σπίτι. Χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών θεραπειών κατά του μύκητα. Τα συνηθισμένα πλυντήρια ή τα σαπούνια πίσσας ή τα λουτρά ξιδιού είναι εξαιρετικά. Η θεραπεία με celandine ή σόδα δείχνει επίσης καλά αποτελέσματα. Επιπλέον, οι λαϊκές θεραπείες περιέχουν συχνά διάφορα βότανα.

Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι οι λαϊκές συνταγές συνήθως αντιμετωπίζουν μόνο τα αρχικά στάδια της νόσου. Είναι πολύ προβληματικό να θεραπεύουμε τις συνεχιζόμενες μυκητιάσεις στο σπίτι χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Όλες οι μέθοδοι της παραδοσιακής ιατρικής βασίζονται αποκλειστικά στην εξωτερική χρήση διαφόρων φυσικών θεραπειών, μπορεί να είναι λουτρά ή συμπίεση με διαλύματα. Η διαδικασία θεραπείας μπορεί να ξεκινήσει ανεξάρτητα, έχοντας παρατηρήσει τα πρώτα σημάδια μυκητίασης. Ωστόσο, για μια αποτελεσματική θεραπεία, είναι ακόμα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Σαπούνι για τη θεραπεία ασθενειών

Οι λαϊκές συνταγές για την καταπολέμηση του μύκητα που περιέχουν σαπούνι περιλαμβάνουν μόνο πίσσα ή σαπούνι πλυντηρίου. Η διαδικασία είναι εύκολη στην εκτέλεση στο σπίτι. Συνίσταται στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των απολεπισμένων νυχιών. Για να γίνει αυτό, τα πόδια είναι στον ατμό, μετά τα οποία τα πόδια και τα δάχτυλα που επηρεάζονται από τον μύκητα σαπουνίζονται καλά και τρίβονται με μια σκληρή βούρτσα για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Το σαπούνι πλυντηρίου λειτουργεί καλύτερα στους μύκητες του δέρματος. Συνιστάται η χρήση σαπουνιού πίσσας για βλάβες στα νύχια. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα πόδια πλένονται με τρεχούμενο νερό και συνεχίζουν να τρίβονται με πινέλο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τουλάχιστον πέντε φορές στη σειρά. Αφού ολοκληρώσετε το τελευταίο, πρέπει να στεγνώσετε καλά τα πόδια σας και να τους εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα. Λεπτές βαμβακερές κάλτσες μπορούν να φορεθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μια εβδομάδα, οι διαδικασίες πραγματοποιούνται το πρωί και το βράδυ. Μπορείτε να δείτε σημαντική βελτίωση μετά την τρίτη ημέρα της θεραπείας με αυτές τις απλές λαϊκές θεραπείες. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η πίσσα ή το σαπούνι πλυντηρίου είναι πολύ αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της νόσου και ότι η παραμελημένη μυκητίαση μπορεί να μην θεραπευτεί με αυτόν τον τρόπο.

μπέικιν πάουντερ

Οι λαϊκές συνταγές περιέχουν συχνά τα πιο απλά και φθηνότερα μέσα για όλους. Ένα από αυτά είναι η πιο συνηθισμένη μαγειρική σόδα που θα βρείτε σε κάθε σπίτι. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να εξουδετερώσει το κάψιμο και τον κνησμό που είναι σημάδια μυκητιασικής λοίμωξης. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε σόδα (περίπου μια κουταλιά της σούπας) και αραιώστε την με νερό για να φτιάξετε μια παχιά πάστα που εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές του δέρματος.

Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει η πάστα (περίπου 10 λεπτά) και να πλύνετε το πόδι σας με κρύο νερό. Η σόδα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς. Δεν συνιστάται σαπούνι. Αφού σκουπίσετε σχολαστικά, συνιστάται η εφαρμογή σκόνης ή αμύλου αραβοσίτου στις πληγείσες περιοχές του δέρματος. Η θεραπεία των ποδιών πρέπει να γίνεται αρκετές φορές την ημέρα και να συνεχιστεί η θεραπεία μέχρι να εξαφανιστεί ο μύκητας.

Μαγειρική σόδα για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή

Η σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον μύκητα χωρίς παρενέργειες. Επομένως, η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη θεραπεία παιδιών. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, συνιστάται ιδιαίτερα να διατηρείτε την προσωπική σας υγιεινή και να πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι πλυντηρίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λουτρά με σόδα ή ξύδι για να αποφύγετε τη μυκητίαση.

Θεραπεία Celandine

Πολλές λαϊκές συνταγές που σας επιτρέπουν να θεραπεύσετε τη μυκητίαση στο σπίτι είναι φτιαγμένες από celandine. Όπως πολλά άλλα βότανα, η celandine χρησιμοποιείται ευρέως ως αντισηπτικό και φάρμακο. Οι μέθοδοι θεραπείας με Celandine μπορεί να ποικίλλουν ευρέως. Για παράδειγμα, μπολ στα οποία προστίθεται celandine με τη μορφή βάμματος.

Για να φτιάξετε ένα τέτοιο βάμμα, η σελαντίνη χύνεται με νερό και διατηρείται για περίπου δύο εβδομάδες. Το Celandine μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή αλκοολούχου βάμματος, το οποίο χρησιμοποιείται για να σκουπίσει τις πληγείσες περιοχές. Εάν ανιχνευθεί μυκητίαση στα χέρια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λουτρά celandine.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η celandine είναι δηλητηριώδης. Επομένως, μετά από όλες τις διαδικασίες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένει στα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε σαπούνι για να το κάνετε αυτό. Η θεραπεία με celandine διαρκεί συνήθως περίπου δεκαπέντε ημέρες. Το Celandine μπορεί να θεραπεύσει τόσο τη μυκητίαση των ποδιών και των νυχιών που επηρεάζονται από τον μύκητα.

Χρήση άλλων παραδοσιακών φαρμάκων

Οι παραδοσιακές συνταγές για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή συχνά περιλαμβάνουν ξύδι. Τις περισσότερες φορές, οι παραδοσιακοί θεραπευτές συνιστούν τη χρήση ξιδιού κρασιού. Στο σπίτι, η καταπολέμηση του μύκητα είναι να γεμίσετε το λουτρό με αραιωμένο ξύδι και να βάλετε τα πόδια σας σε αυτό για πέντε έως δέκα λεπτά. Μετά από αυτό, τα πόδια πρέπει να πλυθούν καλά με σαπούνι.

Μπορείτε επίσης να εξουδετερώσετε το αποτέλεσμα του διαλύματος ξιδιού με σόδα, η οποία πρέπει να διαλυθεί σε νερό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα λουτρά σόδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μόνα τους για να καθαρίσουν το δέρμα από μύκητες. Σε συνδυασμό με ξύδι, το αποτέλεσμα θα βελτιωθεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνιστάται να φοράτε κάλτσες εμποτισμένες με ξύδι στα πόδια σας και να κοιμάστε σε αυτά.

Τα διαλύματα σαπουνιού και σόδας, με τα οποία σκουπίζονται οι πληγείσες περιοχές, έχουν επίσης αρκετά καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα διαλύματα σαπουνιού και σόδας χρησιμοποιούνται καλύτερα όχι για τη θεραπεία της μυκητίασης, αλλά για την πρόληψη. Τα λουτρά ξυδιού συμβάλλουν επίσης στην πρόληψη.

Οι μύκητες στα χέρια είναι πολύ πιο σπάνιοι από ό, τι στα πόδια. Συνήθως, η λοίμωξη εμφανίζεται μετά από συχνή επαφή με τα χέρια με τα πόδια. Η μυκητίαση στα χέρια αντιμετωπίζεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως στα πόδια. Δεδομένου ότι η παρουσία μανιταριών στα χέρια ανιχνεύεται πιο γρήγορα, ο αγώνας εναντίον του αρχίζει στα πρώτα στάδια. Ακόμη και όχι πολύ δυνατές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τέλεια.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να δοκιμάσετε λουτρά με σόδα ή ξύδι. Επιπλέον, συνιστάται να σκουπίζετε τις βούρτσες με ξύδι αρκετές φορές την ημέρα. Εάν τέτοια λουτρά δεν βοηθούν, τότε καταφύγετε σε πιο ισχυρά φάρμακα.