Μυκητιασικά νύχια στα πόδια στα αρχικά στάδια

Τα μυκητιακά σπόρια εισέρχονται στο σώμα μέσω διαφόρων μικροπραγμάτων - μετά από μερικές εβδομάδες αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά και να πολλαπλασιάζονται. Εάν παραλείψετε το αρχικό στάδιο της νόσου, τότε η λοίμωξη θα επηρεάσει την πλάκα, το κρεβάτι και τη μήτρα του νυχιού. Για να απαλλαγείτε από την παθολογία, πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματα και τις μεθόδους θεραπείας, καθώς και τις αιτίες της νόσου.

Βλάβη στο δέρμα και τα νύχια από μυκητιασική λοίμωξη

Αιτίες εμφάνισης και κύρια συμπτώματα

Το παθογόνο είναι ένα δερματόφυτο, το οποίο αποτελείται από λεπτές κλωστές. Ο μύκητας τρέφεται με κερατίνη, η οποία βρίσκεται στα μαλλιά, τις πλάκες και το δέρμα. Τα σπόρια μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο νύχι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ταχεία πλήρη καταστροφή του. Μπορείτε να μολυνθείτε στην πισίνα, στο λουτρό, στην παραλία ή στα σαλόνια ομορφιάς που δεν ακολουθούν τους κανόνες απολύμανσης. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να διεισδύσουν σε ένα μικρό μηδέν. Ο κύριος λόγος είναι η ασθενής ασυλία και η μη συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής.

Στα αρχικά στάδια, οι άνθρωποι συχνά δεν δίνουν προσοχή στα σημάδια της λοίμωξης, επομένως βλέπουν γιατρούς με ήδη προχωρημένη ασθένεια. Αναιμία, ηπατική νόσος, χρόνιες φλεγμονώδεις διεργασίες, έλλειψη ασβεστίου και κάποια άλλα μικροστοιχεία - όλες αυτές οι ασθένειες αλλάζουν το χρώμα και τη δομή των πλακών στα πόδια και τα χέρια. Επομένως, εάν υπάρχει απότομη αλλαγή στο χρώμα και το πάχος, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Κιτρίνισμα της πλάκας νυχιών με μύκητα

Πώς φαίνεται η ασθένεια στο αρχικό στάδιο:

 • λευκές ή κιτρινωπές κηλίδες, εμφανίζονται διαμήκεις λωρίδες.
 • το χρώμα αλλάζει ελαφρώς - αποκτά μια κίτρινη απόχρωση, η φυσική υγιής λάμψη εξαφανίζεται.
 • πιο συχνά στα αρχικά στάδια, η λοίμωξη επηρεάζει το δάκτυλο του ποδιού.
 • Αλλαγές συμβαίνουν στη δομή - η πλάκα γίνεται παχύτερη, πιο ανώμαλη, αρχίζει να καταρρέει, ξεφλουδίζει, φαίνεται ατημέλητη.
 • Εμφανίζεται φαγούρα, σχηματίζονται ρωγμές μεταξύ των δακτύλων, στρογγυλεμένες πλάκες.
 • Οι φλεγμονώδεις περιοχές τραυματίζονται, γεγονός που οδηγεί σε δυσφορία όταν περπατάτε.

Εάν παραλείψετε τα πρώτα σημάδια, το νύχι θα αρχίσει να απομακρύνεται από το κρεβάτι και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί θα πολλαπλασιαστούν γρήγορα στο κενό. Γίνεται καφέ, μαύρο, γκρι, τα πόδια μυρίζουν συνεχώς δυσάρεστα. Σε πρώιμο στάδιο, επηρεάζει τη πλάκα από τη μία πλευρά, με την έντονη ανάπτυξη παθολογίας και την παρουσία ταυτόχρονων ασθενειών, παρατηρείται ολική βλάβη.

Παραδοσιακές θεραπείες

Παρατηρώντας τα πρώτα σημάδια εγκαίρως, αρκεί να υποβληθεί σε θεραπεία με εξωτερικά μέσα, τα οποία μόνο ένας γιατρός μπορεί να επιλέξει σωστά. Σε προχωρημένο στάδιο, η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με ακριβά και όχι πάντα ασφαλή φάρμακα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν μυκολόγο ή δερματολόγο εάν αλλάξει η δομή.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα των νυχιών νωρίς:

 1. Στην πρακτική της ποδιατρικής, πραγματοποιείται ιατρικό πεντικιούρ - με τη βοήθεια τσιμπιδάκι, φακέλου ή μηχανή λείανσης, αφαιρείται το κατεστραμμένο μέρος του νυχιού. Εάν η πλάκα είναι πολύ σκληρή, χρησιμοποιείται κερατολυτικό έμπλαστρο για να το μαλακώσει. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει σε κανονικά σαλόνια.
 2. Εάν η ασθένεια βρίσκεται στα αρχικά στάδια και δεν επηρεάζονται περισσότερο από δύο νύχια από τον μύκητα, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αντιμυκητιασικά φάρμακα. Οι αλοιφές είναι φθηνές, αλλά δεν μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό. Χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα. Τα θεραπευτικά βερνίκια σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια και πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα στο σπίτι, ουσιαστικά δεν έχουν αντενδείξεις.
 3. Εάν η λοίμωξη εξαπλωθεί γρήγορα, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει συστηματικά φάρμακα σε μορφή χαπιού.

Ένας δημοφιλής, αποτελεσματικός και φθηνός τρόπος για να απαλλαγείτε από το πόδι του αθλητή είναι ένας ειδικός ορός. Απλώνεται σε ολόκληρη την πλάκα δύο φορές την ημέρα, το πάνω στρώμα αφαιρείται προηγουμένως με ένα ειδικό αρχείο νυχιών που περιλαμβάνεται στο κιτ. Ψεκασμός - εξαλείφει γρήγορα τα συμπτώματα του αρχικού σταδίου. Πρέπει να εφαρμόσετε σε ένα νυχάκι στον ατμό 1-2 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 7-14 ημέρες.

Η σύγχρονη ποδιατρική προσπαθεί να μην αφαιρέσει ολόκληρο το νύχι, ειδικά εάν η ασθένεια βρίσκεται στα αρχικά της στάδια. Κατά τη διάρκεια τέτοιων εργασιών, η μήτρα αφαιρείται, με αποτέλεσμα επακόλουθη ανάπτυξη και παραμόρφωση. Μια ασφαλέστερη μέθοδος θεραπείας είναι η θεραπεία με λέιζερ. Υπό την επίδραση της δέσμης, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί πεθαίνουν αμέσως, οι κοντινοί ιστοί δεν τραυματίζονται.

Οικιακές θεραπείες

Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε για την παρουσία μανιταριών στο σπίτι - αραιώστε το υπερμαγγανικό κάλιο σε ζεστό νερό, το υγρό πρέπει να έχει ανοιχτό ροζ χρώμα. Κρατήστε τα πόδια στο διάλυμα για 3-5 λεπτά - οι πληγείσες πλάκες δεν θα λεκιάσουν, θα παραμείνουν ελαφριές, οι υγιείς περιοχές θα γίνουν καφέ.

Φωτογραφία μυκητιακών εκδηλώσεων στα νύχια

Μπορείτε να εξαλείψετε τις αιτίες και τα συμπτώματα στο σπίτι χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους. Είναι ασφαλείς, ουσιαστικά δεν έχουν αντενδείξεις, πολλές από αυτές είναι κατάλληλες για τη θεραπεία παιδιών και εγκύων γυναικών. Η βάση της θεραπείας στο σπίτι είναι ιατρικά λουτρά, έλαια, αλοιφές.

 • Μηλόξυδοαποτελεσματική στη θεραπεία του ποδιού του αθλητή. Είναι απαραίτητο να το αραιώσετε σε ίσα μέρη με ζεστό νερό και να μουλιάσετε τα πόδια σας στο διάλυμα για ένα τέταρτο της ώρας. Αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά μετά τη διαδικασία. Όλα τα συμπτώματα εξαφανίζονται σε 15 έως 20 ημέρες.
 • Λάδι δέντρων τσαγιού- ένα ισχυρό φυσικό αντισηπτικό που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε όλα τα στάδια. Το εργαλείο πρέπει να τρίβεται στις πληγείσες πλάκες τρεις φορές την ημέρα και τα πόδια να υποβάλλονται σε θεραπεία. Μια διαδικασία απαιτεί 4-10 σταγόνες εκχυλίσματος λαδιού. Διάρκεια - 2-4 εβδομάδες. Αυτή η θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για έγκυες γυναίκες και παιδιά.
 • Φικαρίαχρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από διάφορες δερματολογικές ασθένειες στο σπίτι. Αλέστε φρέσκο χόρτο, πιέστε το χυμό και ανακατέψτε το με την ίδια ποσότητα φαρμακευτικού αλκοόλ. Αφαιρέστε το βάμμα σε σκοτεινό δωμάτιο για μια μέρα και χρησιμοποιήστε το φάρμακο για να λιπάνετε τις πληγείσες πλάκες 3-4 φορές την ημέρα. Πριν από την εφαρμογή, τα πόδια πρέπει να βράσουν στον ατμό σε διάλυμα σόδας ή αλατούχου διαλύματος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1, 5–2 εβδομάδες.
 • υπεροξείδιο- ένα προσιτό και ασφαλές αντισηπτικό που εξαλείφει τα σημάδια των μυκητιακών παθήσεων. Βράστε τα πόδια σας με λίγο μαγειρική σόδα σε νερό. Βρέξτε τα βαμβακερά μαξιλάρια με υπεροξείδιο και στερεώστε τα στο μολυσμένο νύχι με μεμβράνη ή με το δάχτυλο. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-5 φορές την ημέρα και κρατήστε τη συμπίεση για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Πρόληψη λοιμώξεων

Δεν πρέπει να φοράτε παπούτσια άλλων ανθρώπων. Οι κάλτσες και τα καλσόν πρέπει να φοριούνται μόνο σε απολύτως στεγνά πόδια.

Πώς να αποτρέψετε μυκητιακές ασθένειες των νυχιών:

 • δοκιμάστε παπούτσια στο κατάστημα μόνο στις καθαρές κάλτσες τους.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα τις δικές σας πετσέτες, μανικιούρ και εργαλεία πεντικιούρ.
 • Αποφύγετε να ξυπόλυτοι σε δημόσιους χώρους με υψηλή υγρασία.
 • Στα σαλόνια, μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πλοίαρχο να απολυμάνει ξανά τα όργανα.
 • Τα παπούτσια και τα είδη καλτσοποιίας πρέπει να κατασκευάζονται από φυσικά υλικά έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπνέει.
 • Ελέγχετε τακτικά τα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών σας και κάντε ένα πεντικιούρ.
 • ενισχύουν τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
Εκδηλώσεις μυκητιασικής λοίμωξης στα νύχια

Εάν καταφέρατε να παρατηρήσετε τα συμπτώματα εγκαίρως και να τα θεραπεύσετε, τότε πρέπει να εφαρμόσετε αντιμυκητιασικά φάρμακα στα νύχια για 2-3 μήνες. Όλα τα παπούτσια πρέπει να απολυμανθούν ή να πεταχτούν. Αφού απαλλαγείτε από τη μόλυνση, πρέπει να κάνετε γενικό καθαρισμό του σπιτιού - πλύνετε καλά το πάτωμα, το μπάνιο και τα προσωπικά αντικείμενα με ειδικά προϊόντα.

Ο μύκητας είναι μια κοινή ασθένεια, τα σπόρια παραμένουν ενεργά στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο σώμα μέσω κατεστραμμένου δέρματος. Δεν μπορούν όλοι να απαλλαγούν εντελώς από τη μόλυνση, η πιθανότητα επανεμφάνισης είναι 7-8%. Τα προληπτικά μέτρα και η ισχυρή ανοσία θα βοηθήσουν στην πρόληψη της μόλυνσης.