Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα κατά της μυκητιάσεως των νυχιών

Πώς να απαλλαγείτε από το μύκητα των νυχιών. Ποια αντιμυκητιακά είναι πιο αποτελεσματικά; Φαρμακευτικά προϊόντα για εξωτερική και από του στόματος χρήση. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα.

Ο μύκητας των νυχιών και των νυχιών είναι μια συνηθισμένη και δύσκολο να αντιμετωπιστεί μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από παθογόνα σπόρια μυκήτων. Συνήθως μολύνονται το δέρμα των ποδιών και οι πλάκες των νυχιών των ποδιών και των χεριών. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι στα αρχικά στάδια της νόσου όταν η περιοχή και το βάθος της λοίμωξης είναι μικρά.

Όταν παρατηρηθούν τα πρώτα σημάδια βλάβης (φαγούρα, κοκκίνισμα του δέρματος, πάχυνση και στρώση των νυχιών), η θεραπεία της νόσου πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών φαρμάκων για την καταπολέμηση διαφόρων τύπων μυκήτων νυχιών - αντιμυκητιασικά φάρμακα, διαλύματα, σπρέι, αποτελεσματικές αλοιφές, καθώς και από του στόματος παράγοντες.

επαγγελματική θεραπεία νυχιών κατά του μύκητα

Τα αντιμυκητιακά φάρμακα επιλέγονται από έναν ειδικό.

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τον μύκητα των νυχιών

Η φαρμακευτική βιομηχανία προσφέρει στους καταναλωτές μια μεγάλη ποικιλία αποτελεσματικών αντιμυκητιασικών φαρμάκων. Ωστόσο, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση απαιτείται ιατρική συμβουλή, καθώς μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσδιορίσει σωστά τον τύπο και την έκταση της εξάπλωσης της μυκητιασικής λοίμωξης.

Επιπλέον, τα αντιμυκητιασικά φάρμακα (τόσο για τοπική όσο και για εσωτερική χρήση) είναι αποτελεσματικά αντιβιοτικά και έχουν πολλές παρενέργειες και αντενδείξεις. Η αυτοθεραπεία, η εσφαλμένη διάγνωση μπορεί να επιδεινώσει την πορεία της νόσου, να οδηγήσει στην ανάπτυξη αντοχής σε φάρμακα διαφόρων μορφών μυκήτων και σε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο της λοίμωξης.

Οι σύγχρονες θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών έχουν μυκητοκτόνο και μυκητιασικό αποτέλεσμα, δηλαδή όχι μόνο καταστρέφουν πλήρως τον μύκητα, αλλά επίσης αναστέλλουν την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάπτυξη των μυκητιακών κυττάρων, η οποία δίνει μια μακροπρόθεσμη θετική επίδραση της θεραπείας.

Συχνά, τα πόδια και τα νύχια επηρεάζονται από μυκητιασικές λοιμώξεις, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους μυκήτων και βακτηρίων. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα καλό αποτέλεσμα θεραπείας μπορεί να επιτευχθεί με εναλλαγή εξωτερικών αντιμυκητιασικών φαρμάκων σε συνδυασμό με από του στόματος φάρμακα.

Τα εξαιρετικά ισχυρά δραστικά συστατικά έχουν αντιμυκητιακή δράση ευρέος φάσματος που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μυκήτων των νυχιών που προκαλούνται από διαφορετικούς τύπους μυκητιασικών λοιμώξεων.

Χρώματα κατά του μύκητα των νυχιών

Εάν ξεκινήσετε τη θεραπεία για τη μυκητίαση εγκαίρως και η βλάβη των νυχιών δεν είναι πολύ συχνή, μπορείτε να έχετε θετικό αποτέλεσμα με τοπικούς παράγοντες θεραπείας - αντιμυκητιακά βερνίκια και λύσεις κατά του μύκητα των νυχιών.

Τα αντιμυκητιακά βερνίκια έχουν πολύ αποτελεσματικό αντιμυκητιακό αποτέλεσμα, διεισδύουν καλά στη δομή του νυχιού, η επίδραση στον προσβεβλημένο ιστό παραμένει ακόμη 7-10 ημέρες μετά την εφαρμογή. Η συγκέντρωση στο σώμα είναι αμελητέα μετά από παρατεταμένη χρήση. Αποτελεσματικό για βλάβη στα νύχια όχι περισσότερο από 2/3.

Αντιμυκητιασικά φάρμακα για εξωτερική χρήση

Η αλοιφή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Εάν ο μύκητας έχει μολύνει όχι μόνο τα νύχια αλλά και το δέρμα των ποδιών ή των χεριών, συνιστάται να εφαρμόζονται τοπικές κρέμες και αλοιφές στις πληγείσες περιοχές. Τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά είναι:

Κρέμες ή γέλες με τη δραστική ουσία υδροχλωρική τερβιναφίνη είναι αποτελεσματικές. Τα φάρμακα έχουν ενεργό μυκητοκτόνο και μυκητοκτόνο αποτέλεσμα σε έναν αριθμό μυκήτων: μούχλα, διμόρφο, δερματοφυτικά, ζύμη. Τα τζελ απορροφώνται γρηγορότερα και διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα.

Από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα

Τα προχωρημένα στάδια της μυομυκητίασης είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και η χρήση μόνο εξωτερικών φαρμάκων δεν είναι αρκετή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στοματικά φάρμακα, τα οποία επηρεάζουν πολύ αποτελεσματικά την πορεία της νόσου, μολύνουν τον μύκητα από το εσωτερικό και αποτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου. Ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μέσω σύνθετης θεραπείας με τη μορφή δισκίων και αλοιφών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χάπια για τον μύκητα των νυχιών μπορούν να έχουν τοξική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και να επηρεάσουν τα λιπαρά εσωτερικά όργανα - το ήπαρ και τα νεφρά. Ταυτόχρονα, αυτά τα φάρμακα έχουν ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα, καταστρέφουν αποτελεσματικά διάφορους τύπους μυκήτων και συμβάλλουν στην πλήρη ανάκαμψη. Επομένως, όλα τα από του στόματος φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες ενός ειδικού (μυκολόγου), λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές παρενέργειες.

Τα αντιμυκητιασικά φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με μεγάλη προσοχή, παρατηρώντας προσεκτικά τη δοσολογία που έχει συνταγογραφηθεί από τον γιατρό και τη διάρκεια της πορείας της θεραπείας. Εάν εμφανιστούν παρενέργειες, το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται αμέσως και να ζητείται η γνώμη του γιατρού. Οι ασθενείς με διάφορες νεφρικές και ηπατικές δυσλειτουργίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξαιρετική προσοχή.

Η ανάγκη αντιμετώπισης της μυκητίασης και η πρόληψή της

Τα σπόρια των μυκήτων είναι πολύ επίμονα, οι πληγείσες περιοχές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και η πορεία μπορεί να διαρκέσει 2 έως 4 μήνες. Η θεραπεία δεν πρέπει να διακόπτεται, καθώς ακόμη και μια μικρή εστίαση υπό ευνοϊκές συνθήκες οδηγεί στην ανάπτυξη μιας νέας λοίμωξης. Ακόμα και μετά από πλήρη ανάρρωση, είναι απαραίτητο να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγετε την επαφή με τα παπούτσια άλλων ατόμων.

Για την πρόληψη, συνιστάται η θεραπεία ποδιών και παπουτσιών με αντιμυκητιασικά ή άλλα αποτελεσματικά μέσα, ειδικά μετά από επίσκεψη σε δημόσιους χώρους: πισίνες, σάουνες, παραλίες, ντους σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μόνο η ολοκληρωμένη θεραπεία, σε συνδυασμό με προληπτικά μέτρα, θα βοηθήσει να νικήσει τον μύκητα για πάντα.