Πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών

Οι μύκητες ή οι μυκήτες ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά μέρη. Επομένως, το ανθρώπινο σώμα ταιριάζει καλύτερα στη ζωή ολόκληρων αποικιών διαφορετικών μυκήτων. Η υγιεινή, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και η ισχυρή ανοσία μας προστατεύουν από τα παράσιτα, αλλά πάντα;

Φωτογραφία μυκητιασικής λοίμωξης στο μεγάλο νύχια

Πιθανοί λόγοι

 1. Σφιχτά, άβολα παπούτσια. Οι συνεχείς συζητήσεις με σφιχτά παπούτσια σημαίνουν ότι τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα μέσω του ιδρώτα και της σκόνης. Μείνετε στα πόδια σας, στα παπούτσια σας, στα δάχτυλα των ποδιών σας και στο έδαφος που περπατήσατε. Έτσι, το "μπουκέτο" απλώνεται σε όλο το σπίτι και φτάνει στα "νέα" καθαρά πόδια του σπιτιού σας.
 2. Κακό υλικό παπουτσιών, μη αεριζόμενο ύφασμα ή δερματίνη. Το ίδιο αποτέλεσμα του «πνιγμού» των ποδιών με τα σφιχτά αλλά όμορφα παπούτσια.
 3. Παράβλεψη της υγιεινής σε δημόσιους χώρους. Μην πηγαίνετε ποτέ χωρίς παπούτσια στο χαμάμ, στην πισίνα, στο ντους και στη σάουνα. Οι παντόφλες μιας χρήσης δεν προστατεύουν από την ολίσθηση των πλακιδίων, αλλά από την ανταλλαγή ξένων βακτηρίων.
 4. Προσωπικά αντικείμενα. Μην δανείζεστε κάλτσες, πετσέτες, καλσόν, παπούτσια, κάλτσες στο γόνατο ή μανικιούρ για εσάς ή οποιονδήποτε άλλο. Χρησιμοποιήστε την καθαρή νάιλον κάλτσα σας στο αποδυτήριο.
 5. Ανοσολογικά προβλήματα. Μια αδύναμη ή προσωρινά εξασθενημένη ανοσία δεν αντιμετωπίζει καλά τις μολύνσεις από ιούς και μύκητες. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, AIDS, ψωρίαση, κιρσούς, αγγειακές παθήσεις και παχυσαρκία.
 6. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής των ποδιών. Πλένετε τα με σαπούνι κάθε μέρα, αλλάζετε κάλτσες και κόβετε τα νύχια σας μία φορά την εβδομάδα. Πλύνετε τα παπούτσια σας κάθε λίγες εβδομάδες ή περισσότερες.
 7. Καλαμπόκια, κάλοι, ρωγμές, υπερβολική εφίδρωση. Ακατάλληλη θεραπεία ή έλλειψη αυτής, παραμέληση της φροντίδας και υγιεινή των οδυνηρών κοπαδιών.

Επιγραφές σύμφωνα με τα στάδια ανάπτυξης

Συχνά απουσιάζουν οι εξωτερικές εκδηλώσεις του μύκητα, δεν προκαλούν προσοχή ή δεν ενοχλούν τον ασθενή. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα όσο το δυνατόν νωρίτερα και να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

 1. Πρώτο στάδιο: θολή ή ήπια.
  • Ξεφλούδισμα του δέρματος των ποδιών, ειδικά μεταξύ των δακτύλων.
  • η εμφάνιση κυψελών στο δέρμα των δακτύλων, οι οποίες θα εκραγούν και θα προκαλέσουν δυσφορία.
  • μικρές πληγές ή δάκρυα στο σημείο των κυψελών.
  • δυσάρεστη μυρωδιά
  • Αλλαγές στη δομή, το χρώμα και το πάχος του νυχιού. κίτρινες κηλίδες, λευκές ρίγες, πάχυνση και πορώδες της πλάκας.

  Τις περισσότερες φορές, ο μύκητας επιλέγει τον αντίχειρα που μολύνει όλους τους άλλους. Τις περισσότερες φορές, οι άνδρες είναι άρρωστοι: έχουν ιδρώσει πολύ, έτσι τα πόδια διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν την ασθένεια.

 2. Δεύτερο στάδιο: υπερκεράτωση πλακωδών κυττάρων.
 3. Τα πόδια φαγούρα, το δέρμα μεταξύ των ποδιών καλύπτεται με λευκές κρούστες, υπάρχει αυξημένη αίσθηση καψίματος. Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τον φόβο.

 4. Τρίτο στάδιο: διαχρονικό.
 5. Η μυκητίαση διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα: το δέρμα μεταξύ των δακτύλων γίνεται φλεγμονή, υγρό και ξεφλουδίζει. Αφήνονται πίσω ανοιχτές οδυνηρές υγρές πληγές και ρωγμές. Βγαίνουν και πληγώνουν. Γίνεται σχεδόν αδύνατο να πάει. Η εστία της φλεγμονής έχει καλά καθορισμένες άκρες.

  Στάδια και συμπτώματα του μύκητα των νυχιών
 6. Τέταρτο στάδιο: δυσιδρωτικό.
 7. Το δέρμα του ποδιού επηρεάζεται πλήρως. Οι κυψέλες και οι κυψέλες καλύπτουν τα πόδια και εκρήγνυνται με υγρό. Αδύνατο να κινηθεί, οι πληγές είναι επώδυνες και πολύ φαγούρα.

Η θεραπεία των νυχιών είναι μεγάλη - από 1-2 μήνες, όταν εμφανίστηκαν συμπτώματα στο πρώτο στάδιο και ένας δερματολόγος σας βοήθησε εγκαίρως. Οι παραμελημένες μορφές, ακόμη και η πιο ισχυρή θεραπεία, δεν μπορούν να επουλωθούν γρήγορα.

Θεραπείες

Η θεραπεία δεν μπορεί να αποφασιστεί έως ότου επιβεβαιωθεί η διάγνωση. Για παράδειγμα, το ξεφλούδισμα των ποδιών είναι μια τυπική εποχική δερματίτιδα. Εάν το πάρετε για μύκητα των νυχιών στα μεγάλα δάκτυλά σας και το αντιμετωπίζετε με ξύδι στο σπίτι, το δέρμα σας θα υποφέρει δύο φορές. Και η βελτίωση δεν θα έρθει.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι λειτουργούν καλά στα αρχικά στάδια ή ως βοηθητική θεραπεία. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι θεραπείες στο σπίτι αφαιρούν μόνο εξωτερικές εκδηλώσεις. Η υποτροπή θα συμβεί σίγουρα όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί. Τα φάρμακα είναι κατάλληλα για όλα τα στάδια.

φάρμακο

Ο γιατρός πραγματοποιεί θεραπεία με τη βοήθεια ενός συγκροτήματος:

 • αντιμυκητιακές αλοιφές, αφροί, κρέμες και δισκία.
 • Λύσεις και "ομιλητές" της προετοιμασίας φαρμακείων.
 • Ανοσοποιητικά διεγερτικά και βιταμίνες.

Το λέιζερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Η διαδικασία είναι κυρίως πιατέλα και δεν απαιτούνται δισκία. Υπάρχουν αντενδείξεις στη θεραπεία (εγκυμοσύνη, γαλουχία, ογκολογία, βλάβη του δέρματος), επομένως δεν είναι καθολική μέθοδος, και είναι επίσης δαπανηρή.

Με προχωρημένη μορφή, τα αντιμυκητιασικά φάρμακα αλλάζουν αρκετές φορές ανά πορεία λόγω της εξάρτησης των μυκήτων από το δραστικό συστατικό. Τα προσβεβλημένα νύχια αφαιρούνται σε νοσοκομείο. Τα πόδια ανεβαίνουν τακτικά και καθαρίζουν τις κρούστες και το ξεφλουδισμένο δέρμα, εάν δεν πρόκειται για παραμελημένο τύπο (χωρίς ανοιχτές πληγές).

Τα οικιακά και τα περιστασιακά παπούτσια απολυμαίνονται ή πετάγονται. Οι κάλτσες πλένονται, βράζονται και σιδερώνονται στη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία. Εκχωρήστε όλα τα κλινοσκεπάσματα, τα ρούχα που αγγίζετε με τα πόδια σας και τα αξεσουάρ ντους για τον εαυτό σας μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Πλύνετε τα καλά μετά τη χρήση για να αποφύγετε την επανεμφάνιση.

Εθνοεπιστήμες

Αυτές οι θεραπείες στο σπίτι είναι πάντα διαθέσιμες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων πριν από την πρώτη επίσκεψή σας στο γιατρό.

 • Πατάτες.

Βράστε και καθαρίστε τα πλυμένα μπολ. Ρίξτε ζεστό ζωμό πατάτας σε μια λεκάνη και ζεστάνετε τα πόδια σας. Αφού βράσετε καλά τα πόδια σας, τρίψτε τον πουρέ στα πόδια σας. Μουλιάστε για λίγο μέχρι να κρυώσει η συμπίεση. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και λαδώστε την κουζίνα με λαρδί (αναγκαστικά μέσα).

 • Ξύδι.

Ανακατέψτε σε ίσα μέρη με νερό και φτιάξτε μια ελαστική ζύμη. Απλώστε σταθερά στο νύχι και ασφαλίστε με γύψο. Προστατέψτε το ευαίσθητο δέρμα του δακτύλου με μια μεμβράνη ή γύψο για να αποτρέψετε το οξύ από την καταστροφή της επιδερμίδας. Αλλάζετε τη συμπίεση καθημερινά για 4-5 ημέρες μέχρι να βγει η πλάκα.

Δεύτερος τρόπος. Συλλέξτε 200 ml ξύδι και χαμηλώστε το πλυμένο αυγό κοτόπουλου. Περιμένετε μέχρι το οξύ να φάει εντελώς τη φλούδα και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Τρίπηκε με πληγές το πρωί και το βράδυ για ένα μήνα.

 • Ιώδιο.

Οι πληγείσες περιοχές λερώνονται καθημερινά με ταμπόν εμποτισμένο με ιώδιο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το δέρμα να καεί και να προκαλέσει απολέπιση, καύση και ξηρότητα.

 • Χυμός λεμονιού.

Εφαρμόζεται σφήνα λεμονιού για 8-10 ημέρες έως ότου το νύχι κοπεί.

Συμπίεση με διαβρωτικά, όξινα, καύσιμα μίγματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν το δέρμα έχει πληγές και ρωγμές. Η παραμελημένη μορφή είναι μια ανοιχτή πληγή στην οποία ακόμη και το νερό φέρνει οξύ πόνο.

 • Σκόρδο.

Μια λαϊκή θεραπεία για όλες τις ασθένειες καταπολεμά με σιγουριά τα βακτήρια και τους μύκητες. Πάρτε 50 γραμμάρια βούτυρο και ένα γαρίφαλο σκόρδο, ανακατέψτε και αφήστε το απότομο για 24 ώρες. Απλώστε σε άρρωστες περιοχές το βράδυ μετά το πλύσιμο των ποδιών σας. Η θεραπεία διαρκεί 30 ημέρες.

 • Λουτρά με αλάτι.

Ο μύκητας καταστρέφεται με θαλασσινό αλάτι. Το βράδυ, βάλτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα μπολ με νερό και ατμό τα πόδια σας.

 • Ρόουαν.

Φρέσκα πράσινα φύλλα αλέθονται σε πολτό και συμπιέζεται με πολυαιθυλένιο όλη τη νύχτα. Το αποτέλεσμα της λαϊκής θεραπείας θα είναι αισθητό μετά από 10 ημέρες.

 • Λαγούμι, χαμομήλι και βιολετί.

Τα βότανα αναμιγνύονται σε ίσα μέρη και βράζονται με βραστό νερό. Γάζα με ζεστή έγχυση τυλίγεται γύρω από τα πόδια. Αλλάξτε τη συμπίεση καθώς στεγνώνει και χρησιμοποιήστε την μόνο στο σπίτι με μια ηρεμία.

 • Πρόπολη.

Λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές καθημερινά έως ότου τα συμπτώματα εξαφανιστούν.

Βλάβη στα νύχια από μυκητιασική λοίμωξη
 • Καφές.

Ο μαύρος φυσικός καφές παρασκευάζεται και αφήνεται να κρυώσει. Βάζετε τα άκρα με το μανιτάρι στο ποτό και ανεβαίνετε. Προσέξτε να μην ανακατεύετε τα υπολείμματα του καφέ. Αναζητήστε καλά δημητριακά που δεν έχουν μαγειρευτεί. Αυτή η διαδικασία ανακουφίζει από τα συμπτώματα και βοηθά το νεκρό δέρμα να ρίξει ανώδυνα.

 • Χρένο.

Τρίψτε φρέσκο χρένο. Χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού για τη συμπίεση. Κάντε το κάθε φορά που κόβετε τα νύχια σας τη νύχτα. Συνεχίστε μέχρι να αναπτυχθεί ένα νέο υγιές πιάτο. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί - το χρένο τρυπάει τους βλεννογόνους και ανοίγει τις πληγές πολύ σκληρά.

Εάν δεν είστε στην προχωρημένη μορφή, τα συμπτώματα μόλις εμφανίστηκαν και ο γιατρός επιβεβαίωσε τις υποψίες, μερικές φορές εναλλακτικές μέθοδοι θα βοηθήσουν εντελώς τη θεραπεία. Οι μέθοδοι απομάκρυνσης των νυχιών μπορούν επίσης να γίνουν αυτό το σωσίβιο εάν ο γιατρός συνταγογραφήσει χειρουργική αφαίρεση.