Φάρμακο μυκήτων των νυχιών

Η μυκητιακή νόσος των νυχιών μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους. Η ονυχομυκητίαση είναι γεμάτη με πολλά προβλήματα, που κυμαίνονται από το να είσαι αντιαισθητικός έως ένα συνεχές αίσθημα πόνου και φαγούρα. Είναι πολύ εύκολο να πιάσει, αλλά όχι τόσο εύκολο να θεραπευτεί. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για αποτελεσματικά φάρμακα για τον μύκητα των νυχιών.

Σχετικά με την ονυχομυκητίαση

Οι μυκητιακές ασθένειες είναι μολυσματικής προέλευσης και συνήθως επηρεάζουν συγκεκριμένες περιοχές των νυχιών και του δέρματος. Η ονυχομυκητίαση μπορεί να εμφανιστεί με επαφή με το νοικοκυριό, δηλαδή μετά από γενική χρήση κάλτσες, παπούτσια, καθώς και στην πισίνα, τη σάουνα, το γυμναστήριο κ. λπ.

Τα συμπτώματα μυκήτων των νυχιών εμφανίζονται σταδιακά. Τα πρώτα σημάδια είναι άμεσα αναγνωρίσιμα:

 • Τα νύχια αλλάζουν χρώμα: γίνονται γκρι, κίτρινο, μαύρο, γκρι ή λευκό.
 • αρχίσει να καταρρέει.
 • η πλάκα είναι ελασματοποιημένη.
 • το δέρμα κοντά στο νύχι αρχίζει να φαγούρα.
 • Οι πληγείσες περιοχές τραυματίστηκαν.
Στάδια ανάπτυξης του μύκητα στα νύχια

Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, παρατηρείται κερατινοποίηση του νυχιού, καθώς και έντονη πυκνότητα.

Όσοι αντιμετωπίζουν τον μύκητα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η μόλυνση είναι πολύ ανθεκτική. Ακόμα κι αν η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των νυχιών, υπάρχει πιθανότητα μια μικρή εστίαση που δεν έγινε αντιληπτή να εξελιχθεί σε επαναλαμβανόμενη φλεγμονή. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστά τη θεραπεία, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τις συνέπειες της υποτροπής στο μέλλον. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό, ειδικά έναν μυκολόγο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος ειδικός, ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει.

Υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες για την ονυχομυκητίαση. Σήμερα στα φαρμακεία μπορείτε να βρείτε πολλά παρασκευάσματα για μύκητες των νυχιών: αλοιφές, κρέμες, δισκία και βερνίκια. Οι γιατροί συμβουλεύουν την εξάσκηση από του στόματος και την τοπική θεραπεία ταυτόχρονα. Έτσι η θεραπεία θα είναι τόσο πλήρης όσο και περίπλοκη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θεραπεία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα - περίπου 2 έως 4 μήνες.

Φάρμακα για μύκητες των νυχιών

Το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να επιλέγεται από τον γιατρό. Η αυτοθεραπεία δεν αξίζει τον κόπο, καθώς η ακατάλληλη χρήση φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αντοχής σε αυτές σε μυκητιασικές δραστικές ουσίες και να οδηγήσει σε περαιτέρω πρόοδο της νόσου. Επιπλέον, τα αντιμυκητιασικά φάρμακα είναι αρκετά «ισχυρά» και έχουν αρκετές αντενδείξεις. Ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων χρησιμοποιούνται για την ονυχομυκητίαση:

 • τοπικά φάρμακα (κρέμες, αλοιφές, διαλύματα, βερνίκια)
 • Φάρμακα για στοματική χορήγηση (δισκία, κάψουλες).

Τοπικά παρασκευάσματα

Είναι φάρμακο για εξωτερική χρήση κατά των μυκήτων. Συνταγογραφούνται στο αρχικό στάδιο της ονυχομυκητίασης, δηλαδή όταν ο μύκητας έχει μολύνει λιγότερο από το 30% της επιφάνειας των νυχιών σε 1-2 δάχτυλα.

Η χρήση αυτών των φαρμάκων σχετίζεται με ορισμένες ιδιαιτερότητες. Προκειμένου τα δραστικά συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στη δομή του νυχιού και να έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα, πρέπει να περάσετε από δύο στάδια:

 1. Αφαίρεση περιοχών της πλάκας νυχιών που επηρεάζονται από τον μύκητα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε τα νύχια σε διάλυμα σαπουνιού-σαπουνιού για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το άνω μαλακό στρώμα με ένα αρχείο και επεξεργαστείτε το με ένα απολυμαντικό. Η λύση γίνεται απλά: προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σε 2 λίτρα νερού. μεγάλο. Σκόνη ψησίματος και 5 g σαπούνι πλυντηρίου.
 2. Θεραπεία με αντιμυκητιακό μυκητοκτόνο παρασκεύασμα. Ένα μέσο (αλοιφή, τζελ, βερνίκι) πρέπει να εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο νύχι.

Ένας αντιμυκητιασικός παράγοντας με τη μορφή βερνικιού είναι δημοφιλής. Πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στην πληγείσα περιοχή του νυχιού δύο φορές την εβδομάδα. Η πορεία της θεραπείας συνεχίζεται έως ότου τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης εξαφανιστούν εντελώς.

Τα κερατοτικά πρέπει επίσης να διακρίνονται μεταξύ των τοπικών παρασκευασμάτων. Είναι μια ανώδυνη και φθηνή εναλλακτική λύση για την αφαίρεση υλικού από το προσβεβλημένο νύχι. Με τη βοήθεια αυτών των κεφαλαίων, μπορείτε να μαλακώσετε την κεράτινη στιβάδα της πλάκας νυχιών, η οποία στη συνέχεια απορρίπτεται. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν η περιοχή του μύκητα είναι μεγαλύτερη από 40%. Ο τύπος της εφαρμογής μοιάζει με αυτό:

 • Βράστε τα πόδια σας σε διάλυμα σαπουνιού και σόδας.
 • Τρίψτε την επιφάνεια της πλάκας με ένα αρχείο.
 • άφθονο γράσο με την επιλεγμένη σύνθεση.
 • Καλύψτε την κατεργασμένη περιοχή με ταινία.

Τέτοιες ενέργειες πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 3-4 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, τα υγιή νύχια πρέπει να αναπτυχθούν στη θέση των νοσούντων νυχιών.

Στοματική φαρμακευτική αγωγή

Αυτά είναι φάρμακα για μύκητα των νυχιών που διατίθενται σε δισκία ή κάψουλες για στοματική χορήγηση. Αυτά τα μέσα θεραπείας συνταγογραφούνται σε προχωρημένες περιπτώσεις, όταν ο μύκητας έχει μολύνει περισσότερο από το 50% της επιφάνειας των νυχιών και αναπτύσσεται ενεργά.

Τα από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα είναι τοξικά και έχουν πολλές αντενδείξεις. Συγκεκριμένα, δεν πρέπει να πίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, των νεφρών και του ήπατος. Για τη μείωση του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών, τέτοια φάρμακα συνταγογραφούνται για σύντομα μαθήματα.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συζητήσετε τη δοσολογία του φαρμάκου και την πορεία της θεραπείας με το γιατρό σας. Όλες οι περιπτώσεις είναι ατομικές.

Λαϊκές θεραπείες για μύκητες των νυχιών

Οι λαϊκές συνταγές για ονυχομυκητίαση στα νύχια μπορούν να βοηθήσουν μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες είναι εγγενείς σε πολλά φυτά, αυτοσχεδιασμένες θεραπείες από το κουτί πρώτων βοηθειών και το ψυγείο.

Οι ακόλουθες λαϊκές θεραπείες είναι δημοφιλείς:

 1. Ιώδιο.Έχει έντονες αντισηπτικές, μυκητοκτόνες ιδιότητες. Το διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών νυχιών και δέρματος δύο φορές την ημέρα (1 σταγόνα ανά νύχι). Μάθημα: μήνας. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μέθοδος έχει μειονεκτήματα: τα δάχτυλα γίνονται κίτρινα, μερικές φορές μπορεί να προκληθούν εγκαύματα.
 2. Μανιτάρι τσαγιού. . . Ξεφλουδίστε και κόψτε ένα μικρό κομμάτι μανιταριού. Τρίψτε τον πολτό στα προσβεβλημένα νύχια και μην ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, κολλήστε ένα βακτηριοκτόνο σοβά και φορέστε σφιχτές κάλτσες. Η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί τρεις φορές έως ότου πέσει η ασθενής πλάκα των νυχιών και να αναπτυχθεί ένα νέο καρφί.
 3. Ξίδι 9%. . . Βρέξτε τα νύχια σας με οξικό οξύ όλη τη νύχτα και βάλτε τις κάλτσες. Αφήστε το μέχρι το πρωί. Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο. Ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και βράστε τα νύχια σας για 15 λεπτά. Κάθε διαδικασία πρέπει να εκτελείται καθημερινά έως ότου τα συμπτώματα του μύκητα έχουν υποχωρήσει.
 4. Πίσσα σημύδας. . . Με την ονυχομυκητίαση, χρειάζεστε καθαρή πίσσα. Εάν δεν το κάνει, το σαπούνι πίσσας θα το κάνει. Το προϊόν πρέπει να τρίβεται στα νύχια, να στερεώνεται με συμπίεση και να αφήνεται όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το πρωί. Και έτσι κάθε μέρα μέχρι την πλήρη ανάρρωση.
 5. Φικαρία. . . Παρασκευάστε ξηρό γρασίδι με 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με νερό σε αναλογία 1: 1. Κρατήστε τα δάχτυλά σας στο διάλυμα που προκύπτει για 30 λεπτά. Κάντε το καθημερινά.
 6. Φλούδα κρεμμυδιού. . . 4 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Ρίξτε τα δέρματα κρεμμυδιού με ένα ποτήρι βότκα, καλύψτε με καπάκι και αφήστε για 2 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Το προκύπτον βάμμα πρέπει να λερωθεί με νύχια 4 φορές την ημέρα.
 7. Έλαιο λεβάντας, έλαιο τσαγιού και ελαιόλαδο.Ανακατέψτε σε ίσες αναλογίες, απλώστε τη σύνθεση στην πληγείσα πλάκα νυχιών. Πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτήν την οικιακή θεραπεία σε κάλτσες κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο.

Παρόλο που στην απεραντοσύνη του δικτύου υπάρχουν πολλές θετικές κριτικές σχετικά με τη χρήση αυτών των λαϊκών θεραπειών, η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Εάν το ασκείτε, είναι μόνο ως συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή. Φυσικά, ο γιατρός θα πρέπει να προειδοποιηθεί για αυτό.

Η ονυχομυκητίαση είναι μια μυκητιακή νόσος των νυχιών που είναι δύσκολο να ξεφορτωθεί. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση. Δεν πρέπει να παίζετε "γιατρό" και να κάνετε ένα πλάνο θεραπείας για τον εαυτό σας. Τα περισσότερα φάρμακα αντενδείκνυται και μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες. Ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία του μύκητα μπορεί να προταθεί μόνο από ειδικό. Τα φάρμακα που περιγράφονται παραπάνω και τα ανάλογα τους είναι κατάλληλα για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης, η οποία εμφανίζεται όχι μόνο στα δάχτυλα, αλλά και στα χέρια στα δάχτυλα.